Könyv

92. Ünnepi Könyvhét 2021

Vörösmarty tér
Duna-korzó, Dunakorzó
2021. szeptember 02. (csütörtök) 12:00 - 2021. szeptember 05. (vasárnap) 19:00

Helyszín:

Vörösmarty tér
1051 Budapest, V. kerület, Vörösmarty tér

Az Ünnepi Könyvhét a magyar kulturális élet egyik legrégebbre visszatekintő, emblematikus eseménye, a kortárs magyar irodalom legnagyobb fesztiválja, melyet 1929 óta hagyományosan a budapesti Vörösmarty téren rendez meg a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése.

A szabadtéri programsorozat és könyvvásár az irodalom iránt érdeklődők kultikus találkozóhelye; írók, olvasók, könyvkészítők és -kiadók ünnepe; a hazai könyvkultúrának és az olvasás népszerűsítésének megkerülhetetlen fóruma.
Idén az MKKE külön figyelmet fordít a látogatók biztonságára, maszkokkal, kézfertőtlenítő állomásokkal, szellősebb pavilon-elrendezéssel készül, miközben a korábban megszokott, teljes könyvheti élményt kívánja biztosítani, sok könyvújdonsággal, érdekes könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal és a szerzők és olvasók fesztelen találkozásának lehetőségével.

Az Ünnepi Könyvhetet Gál Kati, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének elnöke és Szabó T. Anna költő nyitja meg, szeptember 2-án, 15 órakor a Vörösmarty téri színpadon, amely után sor kerül a Szép Magyar Könyv 2020 verseny ünnepélyes díjátadójára is.

A könyvvásár csütörtökön 12-19 óráig, pénteken, szombaton és vasárnap 10-19 óráig látogatható. A legfrissebb hírek, információk megtalálhatók lesznek az Ünnepi Könyvhét Facebook- és weboldalán.

Ajánlók és kritikák: