Csütörtöki programok

Tekintsd meg aktuális programajánlónkat! Számos program vár Titeket a mai nap folyamán is!

Mágikus állatok iskolája

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, november 11., 10h

Milyen érzés lenne, ha lenne egy saját, csakis hozzád kötődő állatod? Aki téged megért, beszélgetni tudsz vele, mindenhova elkísér, és soha többé nem kellene egyedül lenned? A valóság ötvöződik a gyerekek képzeletvilágával. A mágikus állatokról senki más nem látja, hogy beszélni tudnak, a külső szemlélő mindig csak egy plüssállatot lát.

Csillagtánc

Fővárosi Nagycirkusz, november 11.,  11h, 14h

A cirkusznak is megvannak a maga csillagai: hős artisták és bájos táncosnők, az állatok nyelvén beszélő idomárok és boszorkányos ügyességű zsonglőrök, vicces bohócok és a lendületes akrobaták. Mind-mind egyedi és megismételhetetlen. Nézz az artisták csillagszemébe, és válassz magadnak cirkuszi csillagot! Olyan csillagod lesz, amilyen senki másnak nincsen!

Verebes István: Voltak

Írók Boltja, november 11.,  17h

Verebes István: Voltak című könyvének bemutatója az Írók Boltjában. A szerzővel Kukorelly Endre beszélget. Közreműködik: Gáti Oszkár színművész.

Kurátori tárlatvezetés a Romani Design kiállításában

Ráth György-villa, november 11.,  17h

Magyarország első roma divatstúdiója a Romani Design, amelyet 2010-ben alapított Varga Erika és Varga Helena. A testvérpár küldetése, hogy a divat és az iparművészet eszközeivel segítse a romák társadalmi és kulturális presztízsének építését. Minőségi, kézműves dizájntermékeivel az autentikus roma népviseletet helyezi kortárs kontextusba.

Bladee / Pharaoh / Power Puff / DJ Gozth / Slowgod by Yo! MTV Raps

Akvárium Klub, november 11.,  18h

Egy este, ahol együtt lépnek színpadra a hazai és a nemzetközi new wave rap színtér kiemelkedő alakjai! Benjamin Reichwald, művésznevén Bladee egy svéd rapper, énekes, dalszerző, lemezproducer és tervező. Zenei stílusát ő maga a fájdalom szóval írta le, de például a The Fader egyik írója így nyilatkozott róla: “az érzelmek széles spektruma.” Az biztos, hogy Bladee szeret kísérletezni és egyszer még azt is elárulta, hogy terápiás dolognak tartja a zeneírási folyamatot.

Instant-Fogas Csütörtök

Instant-Fogasház, november 11.,  18h

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol a rezidens DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Lövések a Broadwayn

Thália Színház, november 11.,  19h

A valaha ünnepelt színésznő a nagy visszatérésre készül. Következő bemutatójának ifjú szerzője rendkívül ígéretes mint férfi, de a színdarabján lenne mit javítani. A bölcs producer nagyvonalú szponzort talált a maffiafőnök személyében, aki a sztriptíztáncos barátnőjéből akar sztárt csinálni. A próbák megkezdődnek, csakhogy mindenki érzi: az elsöprő sikerhez valami hiányzik.

Szirtes Edina Mókus looper estje - Vers, Zene, Szeretet

Esernyős, november 11.,  19h

A műsorban megzenésített versek, Nagy László, Radnóti Miklós, Szép Ernő, Müller Péter, József Attila, Pilinszky János és sok improvizáció hangzik majd el.

Pletykafészek

Centrál Színház, november 11.,  19h

New York város alpolgármestere a tizedik házassági évfordulóját ünnepli. Érkeznek a szűk baráti kör tagjai, ám a személyzet eltűnt, a feleségnek nyoma veszett, és vajon hol lehet maga a nagyszerű barát és gondos férj? A szenzációra mindig éhes, de a botránytól irtózó vendégek kénytelenek szembenézni a valósággal...

Turnaround

IF Cafe, november 11.,  19h

A zenészek minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak az IF Cafe-ba. Vendég: Fekete István (trombita). Válogatást a 20. század blues terméséből (Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Bo Diddley, BB King) és saját dalaikból állítják össze.

Wrocław Baroque Ensemble, vez.:: Andrzej Kosendiak

Zeneakadémia, november 11.,  19h

A lengyel repertoár felfedezésére és megszólaltatására alapította 2006-ban Andrzej Kosendiak karmester a korhű hangszereken játszó Wrocław Baroque Ensemble-t. A nem mindennapi kitekintésre hívó programban rácsodálkozhatnak, milyen zenék születtek és szóltak Palestrina, Monteverdi és Schütz korában ezen a vidéken, és eldönthetik, jogosan kerültek-e a feledés homályába ezek a kompozíciók.

Bohém Klub - Bohém Ragtime Band

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea, november 11.,  19.30h

Folytatódik a Bohém-klub a Kultea színpadán. A törzsvendégeket és az új érdeklődőket egyaránt sok szeretettel és a régi jókedvvel várják a Bohém Ragtime Jazz Band koncertjére.

Valami csaj(ok)

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, november 11.,  19.30h

Neil Labute 2005-ben írt Valami csajok című komédiáját még abban az évben bemutatták Londonban, 2013-ban pedig film készült belőle. Magyar nyelven játszották Marosvásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön és Temesváron. Magyarországon a Rózsavölgyi Szalonban látható először. Az előadás különlegessége lesz, hogy a komédia négy különböző női karakterét ugyanaz a színésznő, Pokorny Lia játssza.

Tyúk és medve - Nemzeti Filharmonikus Zenekar

Pesti Vigadó, november 11.,  19.30h

A műsoron szereplő Haydn-koncertária előadója, Kristóf Réka a Virtuózok című televíziós tehetségkutató felfedezettje, Farkas Róbert pedig számos külföldi sikert maga mögött tudó, Németországban élő karmester, akivel mostanában a hazai közönség is egyre többször találkozik.

Chalaban 20 / Jubileumi klubkoncert

Gödör, november 11.,  20h

20 éves a Chalaban, amit a Gödörben egy fergeteges klubkoncerttel ünnepelnek meg! A marokkói zenét játszó Chalaban zenekar Magyarországon alakult, Said Tichiti vezetésével. Jelenleg az egyetlen olyan hazai együttes, amely autentikus arab zenét játszik. Muzsikáját a tradicionális marokkói zenei formák inspirálják, de felfedezhetők más kultúrák modern és népzenéinek nyomai. A Chalaban megalakulása óta nagy hangsúlyt fektetett a különböző stílusok, hangszerek és zenei tudás befogadására.

Kon-Takt(s)

Eiffel Műhelyház, november 11.,  20h

A Bedroom Folk rendezett káoszában egyenlő arányban kap hangsúlyt a zene, a ritmus, a tánc és a fény. Az est nyitódarabja, Wayne McGregor alkotása először látható Magyarországon. A Chroma az emberi test drámaiságát vizsgálja, azt, hogyan képes a testünk a gondolat és az érzelem végleteit kommunikálni.

Polska Jazz | Paweł Mańka Semiotic Quintet | Mateusz Pałka Trio

BMC - Opus Jazz Club, november 11.,  20h

A zenekar debütáló lemeze, a Kubizm 2021 júliusában jelent meg, és az Opus-beli koncerten is elhangzik majd. Mateusz Pałka Trio egyike a legizgalmasabb lengyel jazz-zongora trióknak, akik a tradíciók és a kortárs hangzás egyedi ötvözéséről híresek. A triót 2016-ban alapította Krakkóban a lengyel zeneszerző-zongorista Mateusz Pałka, a bőgős Piotr Południak és a dobos Patryk Dobosz, akik mindannyian a krakkói zeneakadémián végeztek.

Binder Károly & Juhász Gábor Duo: Letters From Soul lemezbemutató

Budapest Jazz Club, november 11.,  20h

Évtizedes barátság köti össze a két kiemelkedő szólistát. Első közös lemezük 1993-ban jelent meg Little Song címmel, ám az utóbbi években pályájuk külön szálakon futott. Huszonöt év után újra duóban áll színpadra Binder Károly és Juhász Gábor, hogy érzelemgazdag, lírai játékukat saját szerzeményeiken keresztül szólaltassák meg, és ezen az estén bemutassák új, Letters From Soul című közös lemezüket.