Kiállítás

Kurátori tárlatvezetés a Romani Design kiállításában

Ráth György-villa
2021. november 11. (csütörtök) 17:00
Ár: 3000 Ft

Helyszín:

Ráth György-villa
1068 Budapest, VI. kerület, Városligeti fasor 12

Magyarország első roma divatstúdiója a Romani Design, amelyet 2010-ben alapított Varga Erika és Varga Helena. A testvérpár küldetése, hogy a divat és az iparművészet eszközeivel segítse a romák társadalmi és kulturális presztízsének építését. Minőségi, kézműves dizájntermékeivel az autentikus roma népviseletet helyezi kortárs kontextusba.

Az Iparművészeti Múzeum a testvérpárt kérte fel arra, vegyen részt a Körforgásban című időszaki kiállítás-sorozatban, amelynek koncepciója: a dizájner kiválaszt egy tárgyat vagy tárgyegyüttest a múzeum gyűjteményéből, melynek inspirációjára saját alkotást hoz létre. A sorozat hagyományai szerint az újonnan elkészült mű (vagy művek) bekerül a múzeum kollekciójába.

A kiállítás célja, hogy olyan dizájnfolyamatokat indítson el, melyek a gyűjteményből kiválasztott darab nélkül nem jöhetnének létre, és az új műtárgy örökre összekapcsolódjon azzal, amely a létrejöttét inspirálta. A Körforgásban: Romani Design január 2-ig látogatható kiállításában a kiállítás kurátorai és a dizájnerek tartanak tárlatvezetéseket.

Hozzászólások