Elképesztően látványos az Assassin's Creed mozifilm első trailere

Michael Fassbender háztetőkön ugrálva harcol a gonosz Templomosok ellen.

Végre befutott az első előzetes a népszerű videojátéksorozat alapján készült kosztümös kalandfilmhez, az Assassin's Creedhez, Michael Fassbenderrel a főszerepben. Íme:

Az óriási várakozás nem véletlen: az Ubisoft 2007 óta adja ki nagy sikerrel az orgyilkosok és a templomosok évszázadok óta tartó titkos háborúját elmesélő videojátékokat. Ezekben a játékosok egy Desmond Miles nevű karakter agyán keresztül újraélhették a férfi orgyilkos felmenőinek emlékeit, és bejárhatták a középkori Jeruzsálemet, a reneszánsz Itáliát, az amerikai függetlenségi háborút, a karibi kalózvilágot, a forradalmi Párizst és a viktoriánus Angliát, hogy ott mindenféle izgalmas kalandba keveredjenek. És persze magas házakról ugráljanak látványosan szénaboglyákba, mivel ez ma már a játéksorozat összetéveszthetetlen védjegye.

Az idén decemberben mozikba kerülő filmváltozat viszont nem a játékok remake-je lett, hanem egy új főszereplőt ismerhetünk meg benne. Callum Lynch (Michael Fassbender) szintén a jelenben ismeri meg az emlékekben utazós technológiát, és persze neki is van egy orgyilkos felmenője, aki pont úgy nézett ki, mint ő, és már a XV. századi Spanyolországban a gonosz templomosok ellen harcolt. A film további szereplői: Marion Cotillard, Jeremy Irons, Ariane Labed, valamint Brendan Gleeson és Brian Gleeson (utóbbi kettő a Star Wars 7-ben látott Domhnall Gleeson apja illetve testvére).

A rendező, Justin Kurzel nemrég egy látványos Macbeth-adaptációval mutatta be, hogy nagyon szépen tudja ötvözni Shakespeare-t a művészfilmes beállításokkal és a Trónok harcát idéző kaszabolásokkal. Ráadásul abban a filmben is Michael Fassbender és Marion Cotillard voltak a főszereplők, akikről most már tudjuk, hogy képesek lesznek elvinni a hátukon egy újabb kosztümös-kardozós filmet.