"Elvesztettünk egy legendát" - Elhunyt Larry King

A televíziózás legendás alakja 87 éves volt. Több mint 60 éve televíziózott, műsorában többek között fellépett Nixon óta az Egyesült Államok valamennyi elnöke.

87 éves korában elhunyt Larry King, a hírt a Twitter oldalán adták közzé. 

Larry King, 1933-ben születte született Lawrence Harvey Zeiger  néven, Brooklynban. Soha nem járt egyetemre, miután leérettségizett alkalmi munkákat vállalt. 22 évesen költözött Brooklynból Floridába költözött és 1971-ig DJ-ként dolgozott a Miami Beach-i WHAR rádiónál, ekkor vette fel a Larry King nevet. Hamar népszerű lett, így 1960-tól már televíziós műsort is vezetett a miami 10-es csatornánál. Később dolgozott a Miami Herald-nál, majd 1985-ben indult el legendás műsora a CNN-nél, a Larry King Live, amely  2010 decemberéig volt látható a csatornán. 

Több mint hatvan éves pályafutása alatt,  több mint 40 000 beszélgetést vezetett. Műsorában megfordult Richard Nixon óta az Egyesült Államok valamennyi elnöke és többek között Frank Sinatra, Paul McCartney, Jasszer Arafat, Marlon Brando, Tony Blair, Prince és Clint Eastwood.

 

 

A 70. születésnapja alkalmából egy újság azt írta róla: „a vendéglátó inkább ápolja és simogatja vendégeit, ahelyett, hogy a falhoz szegezné őket”. 

A CNN-en így jelentették be a halálát "Elvesztettünk egy legendát".

 

(Via: CNN és Wikipedia)