Ez történt egy éjszaka

  • - sam - / PORT.hu

A szerelem jobbik esetben a kapcsolat elején alakul és nem a végén. Persze valljuk be a párás tekintetű egymásranézések helyett sokkal szórakoztatóbb azt nézni, ahogy egymás agyára mennek a felek. Főleg ha szórakoztatóan teszik ezt.

Szakításból jeles

Persze nem a spanyol viasz újrafeltalálásáról van szó. Nem egy filmet lehetne említeni, ami arra a komikus szituációra épít, hogy valamilyen okból kényszeregyüttélő párok, hogyan törnek borsot egymás orra alá. Volt, aki meztelenségével vagy álrandik szervezésével borzolta "párja" idegeit, de a műbalhék, hamis sírásjelenetek vagy épp a lányokkal, haverokkal való átsörözött és otthon felfordulást okozó bulizások is megtették a hatásukat. A kérdés persze felmerül, lehet-e újabb és újabb gonoszságot még kitalálni? Úgy tűnik lehet. Legalábbis a Míg a jackpot el nem választ tud kellemes perceket okozni.

Sztori

Joy és Jack egy féktelen együtt bulizás után az oltár előtt köt ki és Vegasban kimondja a szomorító igent. A másnapi fejfájást azonban tovább tetézi az a tény, hogy közösem megnyerik a jackpotot. A mesés három millió dolláros vagyonról persze egyikük sem hajlandó lemondani, a válási procedúra igazi harccá fajul. A bíró megelégeli ezt, és kényszeregyüttélésre kárhoztatja őket. Csupán csak fél évről van szó, fél lábon is ki lehet bírni. Persze nem egy elviselhetetlenül rendetlen alakkal vagy egy túlmozgásos munkamániással.

Faktorok

A történet nem feltétlenül eredetiségével akar szórakoztatni, sokkal inkább a szereplők helyzetbe hozásával és a helyzetkomikumokkal. Ebből kifolyólag a történet első fele sokkal szórakoztatóbb, mint a végkifejlet, ami a "szükséges rossz" egy happy end esetében. A párterápiával, ajtóeltüntetéssel és apró bosszantásokkal tarkított történetben a komikum viszi magával a nézőt, bár a színészek túlgesztikulálása néhol kizökkent a filmnézés során. Ashton Kutcher például nem a leghitelesebben tudta megoldani jeleneteit és Cameron Diaz is alakított már jobbat, ráadásul úgy néz ki, mint akit bent felejtettek egy szoláriumban. Párosuk, bár nem a legnagyobb telitalálat, mégsem zavaró a filmben. Természetesen nem hiányoznak a mellékszereplő legjobb barátok sem (ez már egy jobb felállás), nem kevés poént szolgáltatva a sztori során. A nagy egymásra találások filmje, mely kellemes kikapcsolódást ígér, feledteti és remekül kiaknázza karakterei egydimenziósságát. Jól teszi, mert cserébe a néző azt kapja, amit elvár.

Kinek ajánljuk?
- Azoknak, akik szakítófélben vannak, mert lehet mit tanulni.
- Azoknak, akik szeretik a helyzetkomikumot.
- Azoknak, akik a film végén nem mennek ki azonnal (ők nem maradnak le a poénról).

Kinek nem?
- Azoknak, akik szerint a tengerparton, naplementében csókolózni giccses.
- Azoknak, akiknek a realitásérzék a legfontosabb.
- Azoknak, akik csavaros történetre vágynak.

6,5/10