Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Megint összegyűjtöttünk egy csokorra valót, hogy nektek már ne kelljen bajlódni!

Romani Film Fest – Budapest, Art+ Cinema, május 24-27.

Az 1848-49- es forradalom és szabadságharc 170. évfordulójához kapcsolódik az idei Budapesti Nemzetközi Cigány Filmfesztivál, melynek programjait 2018. május 24-27. közt látogathatják az érdeklődők. A szervezők az immár nyolcadik alkalommal megrendezett eseménysorozattal arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a romák abszolút részesei voltak a magyarság egyik legfontosabb történelmi pillanatának: körülbelül hatezer cigány honvéd harcolt a szabadságharcban. A fesztivál hagyományaihoz híven ismét számos izgalmas filmmel, kerekasztal-
beszélgetéssel, workshopokkal, koncertekkel készülnek a közönségnek. A fő cél a
kisebbségi kultúra megismertetése, a különböző kultúrájú emberek közti hasonlóságok bemutatása, a kisebbségi és a többség közötti párbeszéd elősegítése.

Budapest Folk Fest - Fonó Budai Zeneház, Várkert Bazár, május 23-27.


A folk egy mély kút, ahonnan megannyi más stílus is táplálkozik, kimeríthetetlenül gazdag, személyes, egyszerű, befogadó. Kevés jobb szabadtéri koncerthelyszín akad Budapesten, mint a Várkert Bazár. Rálátsz a Dunára, az esti fényben fürdő és nyüzsgő pesti oldalra, a dunai hidakra és a méltóságteljesen magasodó Várhegyre. Ülhetsz, állhatsz, táncolhatsz, ugrálhatsz, énekelhetsz, kiabálhatsz, lógathatod a lábad a várfalról, borozhatsz a teraszon, vagy a fűben heverészve. A Budapest Folk Fest programjait bárhogy élvezheted!

Óbudai kézműves sörök fesztiválja - Kisüzem 2018 - Óbudai Fő tér, május 25-27.


Május 25-27. között Óbudai Kézműves Sörök Fesztiválja - Kisüzem 2018 az Esernyős szervezésében az óbudai Fő téren ingyenes zenei programokkal, 26 sörfőzde mintegy 200 kézműves sörével, valamint gasztro csemegékkel, érdekességekkel, bemutatókkal és sörfőzde workshopokkal a magyarországi Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének közreműködésével.

12. Belvárosi Fesztivál - Budapest, belváros, május 25-27.


Az V. kerület idén is fesztivál helyszínné alakul május utolsó hétvégéjén. Belváros-Lipótváros Önkormányzata 12. alkalommal, 2018. május 25-27-én rendezi meg a Belvárosi Fesztivált 5 helyszínen: a Szabadság téren, az Erzsébet téren, a Zrínyi utcában, a Vigadó téren és a Belvárosi Piacon! Ahogy már megszokhattuk most is a legnépszerűbb előadókkal kedveskednek a közönségnek a szervezők, hiszen fellép többek közt a Kiscsillag, az Irie Maffia, az Elefánt, a Magashegyi Underground, a Fish!, az Anima Sound System, a PASO, Korda György és Balázs Klári, Soltész Rezső, Charlie, Kovács Kati, a Rájátszás, a Parno Graszt és a Boban Markovic Orkestar is.

Parkoló Parádé - Budapest, Hungexpo, május 27. 15-20h

Mielőtt a fejünket a nap perzselő sugarai elől hónapokra a nyitott géptető árnyéka alá kellene menekítenünk, és a város dögmelege mindannyiunkat egy távoli hűtővízpartra kergetne, május 27-én összejövünk egy Parkoló Parádéra. A huszadikra. Vegyél rá jegyet, amíg még van! Elővételben sokkal olcsóbb! A Totalcar programja!