Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Természetesen mivel mással is kezdhetnénk, mint a Múzeumok Éjszakájával, ám ha valaki mégis inkább a ZENÉT választja, annak ott a Massive Attack!

Múzeumok Éjszakája – Országszerte, június 23.


A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka egy szűk nemzedék óta már nem csak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéje, a Szentivánéj, melybe még William Shakespeare is varázslatos szerelmi kalamajkát álmodott. Idén 16. alkalommal ezen az éjszakán megnyílnak a múzeumok kapui, és csaknem ezernél több program közül választhat az évről-évre népesebb, csaknem félmillió álmatlan érdeklődő és látogató.

 

PIM Nyári Fesztivál feat. V4 – Petőfi Irodalmi Múzeum, június 17-30.


Itt élünk egymás szomszédságában: csehek, szlovákok, lengyelek és magyarok, együtt éltünk át diktatúrát és együtt örültünk a szabadságnak. A PIM Nyári Fesztiválja ebben az évben a magyarországi V4 elnökség lezárásaként a művészet segítségével erősíti ezt a közösséget.

Y.EAST Nemzetközi Színházi és Zenei Fesztivál - Zsámbéki Színházi Bázis - Műemlék Rakétabázis , június 21-24.

A zsámbéki nyár programjainak összeállításnál most is az volt a szándékuk, hogy az alapítók örökségét megőrizve, új hagyományokat is teremtsenek. Idén is több koprodukciót mutatnak be, a szabadkai, a kárpátaljai, marosvásárhelyi színház produkciói és minőségi táncszínházi előadásaik mellett újra műsorra tűzik nagy sikerű darabjaikat is. Huszonhatodik alkalommal kerül sor az amatőr színházi rendezőképzés és Határon túli és Hazai Amatőr Színjátszók Találkozójára, harmadik évéhez érkezik a Y.EAST fesztivál és a Zsámbéki Zsibongó. Első alkalommal adnak helyet az UbiEklektik Fesztiválnak és egy nemzetközi Kortársunk Csehov Minifesztivál is szerepel a programjukon.

Ukk & Roll 2018 - Ukk, június 21-24.

2018-ban harmadik alkalommal kerül megrendezésre az Ukk & Roll Fesztivál. A Megyer Camp megszűnése után a térség motoros barát rockfesztivál nélkül maradt, de az eredeti helyszíntől néhány kilométerre található Ukkon évről-évre színvonalasabb programmal, neves fellépőkkel várják a fesztiválozókat. A 3+1 napos rendezvényen 34 zenekar lép fel, csak vegytiszta rockzene szól, és ami ma már egyre ritkább, a hazai élvonal mellett teret kapnak feltörekvő tehetségek is, illetve külföldi zenei csemegék.

Budapest Pride Színházi Fesztivál - Budapest, több helyszínen, június 17-29.

Idén egyedülálló, LMBTQ tematikus színházi fesztivált szervez a Budapest Pride!
A sokszínűség és szabadság egy hónapos fesztiválján 12 napon keresztül láthatunk színházi előadásokat, 10 társulat részvételével. A három országos premiernek is otthont adó színházi fesztiválon fontos társadalmi problémákat feszegető előadásokat vonultat fel.

III. Budapest SUP Fesztivál - Római part, június 23.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Budapest SUP Fesztivált, melynek keretein belül hosszában szelhetik át a Dunát Budapest központjában. A tizenöt kilométeres út során bő két óra alatt a Római-parttól a Kopaszi-gátig evezhetnek a Duna kellemes sodrásának segítségével. Átsiklanak az összes fővárosi híd alatt, és közben szelfiznek a Parlamenttel a háttérben.

Fishing on Orfű – Orfű, június 20-24.


A 2018. június 20-23. között megrendezésre kerülő Fishing on Orfű a jól megszokott hangulattal és továbbra is a legizgalmasabb független zenei (és nem zenei) produkciókkal várja az érdeklődőket.

Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint – Budapesti Történeti Múzeum, június 23. 18.30h


Harcsa Veronika a jazz műfajának kiemelkedő és sokoldalú énekese, akinek legfontosabb zenésztársa Gyémánt Bálint gitáros. Együttműködésükhöz eddig hat lemez, valamint számtalan külföldi és hazai koncert kötődik. A koncertre ellátogató közönség a kortárs jazz és az improvizatív popzene egyedi találkozásának lehet fültanúja.

Impressziók - Monet-tól Van Goghig, Matisse-tól Warholig – Debrecen, MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ, szeptember 23-ig


A Debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ 2018. június 19. és szeptember 23. között mutatja be a Johannesburgi Művészeti Galéria mesterműveit. A dél-afrikai galéria 1910-ben nyitotta meg kapuit a közönség előtt, s páratlan értékű művészeti kinccsel büszkélkedhet. A kontinenseken átívelő, több országot összekötő, hosszas előkészítő munka és komoly diplomáciai közbenjárás eredményeként 2018. június 18-án este megnyílik az a kiállítás, amelynek anyaga Európában Magyarországon, azon belül is a debreceni MODEM-ben látható elsőként ilyen léptékben bemutatva. Az impresszionista törekvéseket, illetve az azt megelőző, majd folytató művészeti irányokat felvonultató tárlat műveit októberben a MODEM-ből Genovába szállítják.

Massive Attack - Papp László Budapest Sportaréna, június 23. 20h

A modern elektronikus könnyűzene kikerülhetetlen csapata, a trip hop stílus egyik elindítója, a brit Massive Attack megannyi év várakozás után ismét Magyarországon! Az elképesztően sokszínű és hihetetlen hangulati mélységekbe markoló zenéket június 23-án élhetjük majd át a Budapest Sportarénában!