Ezeket a programokat ajánljuk hétvégére

Mozizhatunk, érdekes sétákon vehetünk részt, és szombaton napnyugta után is libegőzhetünk a Libegők éjszakáján. Jó kikapcsolódást nektek!

V. Vertigo Filmhét - Puskin mozi, július 25. - augusztus 1.


Az elmúlt négy év nagy sikerét követően július 25. és augusztus 1. között a Vertigo Média és a Budapest Film Zrt. közös szervezésében a fővárosi Puskin moziban (1053 Budapest, Kossuth Lajos utca 18.) idén is lesz Vertigo Filmhét. Egy teljes héten át naponta három - szombaton és vasárnap négy-négy - artfilmet nézhetnek meg kedvezményes áron az érdeklődők a közelmúlt filmtermésének legjavából. A filmhét programjában összesen 24 alkotás szerepel, melyek közül három az országos premier előtt látható majd. A Puskin mozihoz idén három vidéki helyszín is csatlakozik: a szombathelyi Agora - Savaria Filmszínházban, a szegedi Belvárosi moziban és a szolnoki TISZApART Moziban is lesz Vertigo Filmhét egyéni programmal és jegyárakkal.

 

5. Természet Operaháza - Tisza-tavi Fesztivál – Tiszafüred, Tisza-tó, július 26 - 29.


A fesztivál első napján, mely a TO’PERA névre hallgat, a hangsúly az esti Gálakoncertre kerül, ami különleges környezetben, a Tisza-tó egyetlen félszigetén, varázsolja el az idelátogatókat. A fesztivál második napján rendezik meg a Tour D’Opera kerékpártúrát, mely a Tisza tavat körülvevő panoráma kerékpárutat kihasználva, 67 kilométer hosszan biztosítja a kerékpáros közlekedést a 11 megálló, tehát a 11 komolyzenei minikoncert helyszíne között. A fesztivál harmadik, Boat D’Opera napján a kerékpárokat csónakokra cserélik, és a résztvevők a tó bizonyos területein keresztülhajózva közelítik meg a tóparti minikoncerteket.

Libegők Éjszakája - Zugligeti Libegő, Eplényi Libegő, Zemplén Kalandpark, július 28. 10:00-00:00

A Libegők Éjszakáján országszerte éjfélig lesznek nyitva olyan kötélvontatású pályák, mint a mi Zugligeti Libegőnk vagy éppen az Eplényi Libegő és a Zemplén Kalandpark pályája Sátoraljaújhelyen. Az esemény apropója, hogy ezen a nyári éjszakán – ha az időjárás is úgy akarja – a Piscis Austrinidák hullócsillagrajt is megfigyelhetik!

Balatoni nyár - Írófényképek az 1950-es, ’60-as, '70-es években – Petőfi Irodalmi Múzeum, szeptember 16-ig


Hol és hogyan nyaralt a Balatonnál az 1950-es, ’60-as, ’70-es években a magyar író? A kiállítás a fényképek segítségével keresi a választ ezekre a kérdésekre.

Szimpla Budapest fashion-pop up - Szimpla Kert, július 28. 11h

fotó: szimpla.hu

 

Szimpla Budapest fashion-pop up rendezvénysorozat célja, hogy tágabb körben ismertebbek legyenek a magyar tervezők a hazai és a nemzetközi piacon. Ezen a rendezvényen a magyar tervezők a minőséget és egyedi stílust képviselik. A pop up-on megtaláljátok a legjobb budapesti tervezőket és munkáikat. A palettán lesznek egyedi tervezésű ruhák, táskák, ékszerek, kozmetikumok, festmények, és kerámia.

A főváros ékszerdoboza - séta a Várkert Bazárban - Várkert Bazár, július 28. 15h

A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

 

 

Szabihíd - Szabadság híd, július 28-29.


Ezen a hétvégén is lezárják az autósok előtt a Szabadság hidat, hogy a gyalogosok vehessék birtokba a terepet. Lesznek sportprogramok és persze koncert.

Mégis, hol a nők helye? - Belvárosi séta a női egyenjogúság nyomában - Veres Pálné utca, július 29. 11h

Egy nő ma már lehet űrhajós, és ülhet az Országház padjában is. De ez nem volt mindig így, sőt! Sokunk nagymamája, dédnagymamája nem járhatott egyetemre, sőt, középiskolába sem. Nem volt más, csak a fonóegylet, és tudáshoz egy nő – ha szerencséje volt – csak otthon juthatott, képzettséghez pedig sehol sem. A séta a Veres Pálné szobrától indul, aki elsőként elégelte meg Magyarországon, hogy a nők háttérbe szorulnak az oktatásban. Milyen ritka, hogy egy intellektuális teljesítményt felmutató nőnek nemcsak szobra van a Belvárosban, de utcát, sőt iskolát is elneveztek róla! A jogi egyetem dísztermében megemlékezhettek arról, ki kapott nőként először ügyvédi diplomát rózsaszín selyembe kötve, és beszélgethettek arról, miért nem él a köztudatban, hogy a világ első egyetemét nő alapította, ráadásul Európán kívül.

Irie Maffia - Budapest Park, július 27. 18h


2005-ös megalakulása óta az Irie Maffia az ország egyik legjobb koncertzenekarává, a fesztiválok és klubok megkerülhetetlen és állandó szereplőjévé vált. Ezúttal is biztosak lehetünk benne, hogy a talán legkarizmatikusabb zenészeket és MC-ket felvonultató csapat különleges ősenergiákat szabadít fel!