Filmek, hogy jól kisírd magad

Filmen sírni igenis jó! Mindegy, hogy a nevetéstől vagy a meghatottságtól könnyezünk (esetleg a kettőtől egyszerre), egy jó sírással levezethetünk egy csomó feszültséget, amit az év vége, a rohanás, az ünnep pakol ránk. Összeszedtünk öt olyan filmet, amin kizokoghatod az egész év minden búját és baját, hogy utána sokkal szebb legyen a világ. Zsebkendőket elő!

A Telekom Videotéka remek filmekkel könnyíti meg az ünnepi várakozást, hiszen kiemelt Adventi kalendárium mappájában minden nap egy új filmet tartogat ajándékba, egészen december 24-ig.

 

Karácsonyi randi apunak

December 10.

A kamaszok alapból fújnak a világra, a kamaszok szülei meg alapból bizonytalanok, hogy mit kezdjenek ezzel.  David és Jules esetében egy családi tragédia teszi még nehezebbé az amúgy sem könnyű időszakot. Mióta felesége meghalt, David nem találja a hangot tinédzser lányával, Jules-lel. A férfi egyre tehetetlenebb és magányosabb, Jules pedig úgy érzi, nincs senki, aki megértené őt. Apjának partnert, magának pedig beszélgetőtársat szeretne találni, így a lány társkereső oldalakra regisztrálja Davidet. Az események aztán mulatságos fordulatot vesznek, mert bár jelentkezőkből nincs hiány, David és Jules elvárásainak azonban egyikük sem felel meg igazán. Vajon karácsonyig megváltozik a helyzet? Egy vidám és megható történet karácsonyi hangulatban.


Egy rendőrkutya kalandjai: Karácsonyi történet

December 15.

Van úgy, hogy a karácsonyt a négylábúak tudják csak megmenteni. Ez a szívet melengető karácsonyi történet Kassieről, barátairól, és a megmentett rendőrkutyáról, Scootról szól. Kassie nemrég költözött a városba a családjával egy új városba, a lány hamar barátokat szerez és közben befogadja Scootot. A kaland akkor kezdődik, amikor a "Szegények karácsonyára" gyűjtött összeget akarja két elvetemült bankrabló ellopni, de a gyerekek és a kutyus közbelépnek. A főszerepben Luke Perry!

 

Elveszett Karácsony

December 16.

A tízéves Goose nem akarja, hogy apja egy sürgős munka kapcsán karácsonykor elrohanjon otthonról, ezért elrejti a férfi autójának kulcsait. A fiú nem sejti, hogy ezzel tragikus eseményeket idéz elő, ugyanis apját végül anyja viszi be a munkába saját autóján, ám menet közben balesetet szenvednek és mindketten meghalnak. Egy év múlva: Goose már rég nem az az életvidám, kedves fiú, aki volt, az utcákat rója, és zsebtolvajlásból él. Így találkozik össze Anthony-val (a kétszeres Emmy-díjas és korunk egyik legjobb standup komikusa Eddie Izzard), a titokzatos férfival, aki szemlátomást a semmiből jelent meg, és kicsit elveszettnek tűnik, mégis olyan varázslatos képesség birtokosa, ami ismét örökre megváltoztatja a fiú életét, ám ezúttal pozitív irányban.

 

Hókirálynő

December 17.

Egy távoli vidéken, ahol elvarázsolt hadihajók fagynak jéggé, és városok alusznak örökös téli álmot, élt egyszer egy bátor testvérpár, Gerda és Kai. Édesapjuk, Vegard varázsló különleges hatalommal bírt: olyan tükröket készített, amelyek megmutatták, az emberek lelkének legtitkosabb vágyait. Ám a fagyos szívű Hókirálynő, aki a világot örökké tartó téllel sújtotta, nem nézte jó szemmel, hogy a birodalmában van valaki, aki képes a legtitkosabb érzéseket is feltárni. Egy napon a gonosz királynő a sarki széllel Vegard mestert és feleségét, Unát jégszoborrá változtatja, Kait pedig  elragadja szél és egyenesen a királynő palotájába repíti. A Hókirálynő nem is sejti, hogy Gerdát és Kait olyan szoros kapocs köti össze, amit még ő sem törhet szét. Klasszikus mese a szeretetről a jóságról, az elszántságról egy fagyos átokkal sújtott világban.

 

Az ember, akit Ovénak hívnak

December 18.

Ove mogorva, magának való ember. Nem igazán értékeli a komputerizált világot, még kevésbé azokat az embereket, akiknek nehezen megy az utánfutós tolatás, vagy akiknek szakembert kell hívni ahhoz, hogy légtelenítsék a radiátorukat. Ove nem érti a szomszédokat sem: hogy miért nem tudják betartani a szabályokat a parkolással, kutyasétáltatással, zajongással kapcsolatban egy kertvárosi övezetben. Az 59 éves Ovét csak a hétköznapi rutinja élteti, és az, hogy Saabot vezessen. És megvan a sommás véleménye mindenkiről, akik képesek Volvót, vagy bármilyen lehetetlen külföldi márkát vásárolni. De hirtelen minden a jelentőségét veszíti, amikor Ovét elküldik a munkahelyéről. S ha mindez még nem volna elég, még egy új család is a szomszédságba költözik, akik annak ellenére látják a férfi hatalmas szívét, hogy Ove mindenkivel azt akarja elhitetni, neki igazából nincs is szíve.

 

Káosz karácsonyra

December 19.

Charlotte Cooper a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Lányuk, Eleanor csinos, okos és meglehetősen frusztrált, mert még nem sikerült megtalálnia a tökéletes pasit. Szülei nagy meglepetésére beállít egy jóképű idegennel, akit a reptéren kért meg, hogy játssza el a vőlegénye szerepét. Charlotte fia, Hank egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni. Húga, a kleptomániás Emma pedig a tökéletes karácsonyi ajándék keresése közben se tud kibújni a bőréből, emiatt a karácsonyt kis híján rács mögött tölti. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál? Egy biztos: humorban, fényekben és nagy érzelmekben nem lesz hiány. Igazi sztárparádéval, élen a mindig zseniális Diane Keatonnal.

 

Fontos! Az adott film csak az itt megjelölt napon tekinthető meg. Az ajánlat csak a Telekom lakossági tévés ügyfelei számára érhető el. A kizárólag Telekom TV GO előfizetéssel rendelkezők az ajánlat igénybevételére nem jogosultak.