Flashdance, 21 Jump Street, Péntek 13. - A nosztalgia három árnyalata a tévében

A hétvégén két remake és egy eredeti alkotás juttatja eszünkbe a nyolcvanas éveket. Jön a bögyös lányokat levágó sorozatgyilkos, a táncos lábú munkáslány és a két kedvesen idétlen zsaruhaver.

Bár a Péntek 13. új verziója kevésbé félelmetes, mint a megszámlálhatatlan folytatással terhelt előd, azért ettől sem kívánjuk meg a Maszkos Jason és a Machete együttes társaságát. A mai jeles nap alkalmából mindenki készüljön fel a kiadós kaszabolásra, a Sikolyból ismerős horrorszabályok maradéktalan érvényesülésére és a meztelen szőkére! E könnyed slasher mindemellett gondoskodik róla, hogy eszünkbe véssük: az erdők és tavak halálosak lehetnek, ezért jobb elkerülni azt a gusztustalan természetet.

Hál’ Istennek egyelőre még senki nem próbálta modernizálni a hegesztés és tánc közben egyformán szexisen izzadó Alex felemelkedését, ezért szombat este a Flashdance még régi fényében pompázik a Dunán. A remake eddigi hiányának oka valószínűleg egyszerű: nem találtak színésznőt, aki úgy szedi ki pólója alól a melltartót, hogy közben nem jut a Jóbarátok Racheljének elkeserítő sorsára. Amíg a feladatra alkalmas csodalény ki nem lép a névtelenségből, újra és újra megnézhetjük, ahogy a gyönyörű Jennifer Beals megformálja a bonyolultnak nem nevezhető, mégis emlékezetes karaktert. És közben mindig szól a zene. Amolyan jóféle, 1983-as évjáratú.

A keretes szerkezet jegyében hetünk - a Péntek 13-nál jobban sikerült és mókásabb – feldolgozással zárul, a Cool Tv-n ugyanis A 21 Jump Street – A kopasz osztag nevettet. A komédia alapjául egy 1987 és 1995 között játszott sorozat szolgál, amelyben még többek között Johnny Depp épült be fiatalkorú bűnözők közé. A második részt is megért mozifilmben Channing Tatum és Jonah Hill megy vissza a gimibe, ahol a drogdíler lekapcsolása során mindenki kap egy szép leckét az életről, a barátságról meg a kovalens kötésről.

A PORT.hu ajánlja:
Flashdance, Duna Televízió, november 14., szombat, 21:00
21 Jump Street, Cool, november 15., vasárnap, 21:15
Péntek 13., SuperTv2, november 13., péntek, 22:00