Gershwin Show 2014

A 2012-ben már bemutatott Gershwin Sohw-t újra műsorra tűzik tehetséges színészekkel, énekesekkel, táncosokkal a Fészek Művészklubban. Beszélgetés a két rendezővel, Kriszt Lászlóval és Gajdos Józseffel.

- Mit lehet tudni erről a jól hangzó Show műsorról?

K.L: Egy igazán egyedi, szórakoztató, látványos Show műsort láthatnak majd azok a nézők, akik ellátogatnak a 2014 december 27-i előbemutatónkra, vagy a 28-i premierre. Szórakoztató műsorunk mottója: "Minden Ami Gershwin", s tényleg, George Gershwin nevéhez kötődő megannyi csodálatos dallam fog felcsendülni, kiváló előadók közreműködésével. Sok nagy Hollywood-i csillag vált híressé Gershwin dallamaival mint:
Ginger Rogers, Eleanor Powell, Fred Astaire, Gene Kelly és sokan mások.

- 2012-ben már bemutatták a Show műsort, most ismét elővették, miért is?

G.J: Talán azért mert annyira sokan nem látták, hiába volt két telt házas előadás, még maradt kilencmillió-kilencszáz-kilencvenezer-hatszáz néző, aki viszont nem látta, ha tízmillió magyart számolunk. De hogy komolyra fordítsam a szót, egy részt bőven maradt játszásra való előadás, más részt új, tehetséges szereplőkkel bővült a Show műsor.

- Miért Gershwin, miért nem valamelyik másik nagy Hollywood-i szerző?

K.L: A nagy Amerikai zeneszerzők közül kiemelkedik George Gershwin, hiszen míg a feketék és fehérek még külön utaztak a tömegközlekedési eszközökön, külön helyekre jártak szórakozni, vagy is "szegregáció" volt a valós életben, addig Gershwin megírja a Porgy és Bess c. "néger" Operát. Abban az időben, ehhez óriási bátorság, na és tehetség kellett. De amúgy is Gershwin volt az első olyan zeneszerző aki ötvözte a Komolyzenét és a Jazzt. Amerika azóta is hálás érte.
 

- Mit lehet tudni a közreműködőkről?

G.J: Az egyszerűség kedvéért szerepeljenek itt a fellépők!
Gershwin Balett: - Kéri Dance Formáció:
Mravik Fanni, Kéri Zsolt, Trombitás Bálint, Koplányi Kata,
- Dance Academy – Tata – Stadam Színpad:
Veisz Helga, Németh Kamilla Sába, Doszpod Henriett, Krohn Enikő,
Gáspár Barbara, Németh Andor Zsolt, Filipsz Dalma, Bonifác Sike,
Rózsa Anna, Tiszavári Krisztina, és mások.
Gershwin Lányok: Nagy Zsanett, Kövér Erika, Gőbölös Krisztina,Perczel-Kováts Orsolya, Ripli Zsuzsanna, Csanádi Éva, Kovács Dorina, Gara Márta, Moravszki Enikő, Dombrádi Alina, Major Bea, és mások.
Gershwin fiúk: Galambos Zoltán, Veress Zsolt, Kriszt László, Gajdos
József, Onix Lan, Műsorvezetők: Ripli Zsuzsanna és Kriszt László
Producer: Maximiliam Kristóf. Zenei vezetők: Perczel-Kováts Orsolya,
Galambos Zoltán Zenei szerkesztő: Kárer László Rendező-koreográfusok:
Kriszt László és Gajdos József
 

- Mitől válik egy Show műsor egyedivé, miért ajánlják a leendő nézőknek?

K. L: A Summertime-ra Rappelni, vagy hallgatni az I Got Rhythm több szólamú dallamát, vagy szteppelni a Fascinating' Rhythms-re, nem beszélve "az "Egy Amerikai Párizsban" táncképről, összefoglalva, azt gondolom, egy sehol máshol nem látható egyedi, szórakoztató műsort fogunk a színpadra állítani. Egy szép karácsonyi ajándék is válhat a Gershwin Show-ból. A tehetséges magyar színészek, énekesek, táncosok közreműködése pedig garancia egy élvezetes, szórakoztató estére!