Guy Ritchie élőszereplős változatot forgat az Aladdinból

A Disney újabb kultrajzfilmet melegítene fel A dzsungel könyve és a Hamupipőke sikere után.

A dzsungel könyve mozifilm sikere után a Disney az 1992-es kultrajzfilmjéből, az Aladdinból is élőszereplős változatot forgatna, rendezőnek pedig Guy Ritchie-t szemelték ki, írja a Deadline. Jó választásnak tűnik, mivel az 58 éves brit filmes nemcsak a vicces maffiafilmek mestere, de nagyon jó érzékkel nyúl hozzá olyan ismert klasszikusokhoz, mint Sherlock Holmes vagy Artúr király.

A jól ismert történetből (egy Aladdin nevű tolvaj a csodalámpa dzsinnjének segítségével legyőzi a gonosz varázslót és összejön a hercegnővel) John August ír akciófilmes forgatókönyvet. Ő ugyan nem egy Ted Elliot vagy Terry Rossio kaliberű író (ők ketten jegyzik az Aladdin rajzfilmet és a Karib-tenger kalózai szériát), de korábban olyan filmek sztoriját szállította, mint a Titan A. E. - Időszámításunk után című rajzfilm, a Charlie angyalai, a Nagy hal, a Halott menyasszony, a Frankenweeine, a 9 és a Hancock, úgyhogy ez a választás még jól is elsülhet. A producer Dan Lin lenne, aki a két Sherlock Holmes-mozifilm idején dolgozott együtt Guy Ritchie-vel.

A Disney korábban az 1950-es Hamupipőkéből csinált remake-et, de az az mindössze 543 millió dollárt kaszált, az 1967-es A dzsungel könyvéből forgatott filmnek viszont 996 millió jött össze. Nem csoda, hogy már készül Emma Watsonnal A szépség és a szörnyeteg, és elvileg a visszavonulni készülő Chloe Moretz is megcsinálja még A kis hableány élőszereplős változatát.