Gyerekeink szerint a világ - a Port.hu-s gyerekek ajánlója

Mi a Port.hu-ban nagyon sok programot ajánlunk a gyerekeknek. De most igazi szakértőket kértünk meg, hogy ajánlják a kedvenc filmüket, könyvüket, tv-műsorukat: a gyerekeinket. Bár a többség nem egy szószátyár típus, de az biztos, hogy határozott véleménnyel rendelkeznek. Fogadjátok szeretettel.

Forrás: PORT.hu Anna (9 éves) Hőlégballon című rajza

 

Félix (11) egyértelműen a humorra, a szürrealizmusra és a látványra szavazott:

"Mostanság a kedvenc könyvsorozatom a Doktor Proktor pukipora könyvek, mert  kalandosak a történetek, és jó, vicces stílusban vannak megírva, sokat szoktam nevetni rajtuk. Filmek közül most a '300' a kedvencem, mert nagyon látványosan mutatja be a történelmi korszakot, amiről nemrég tanultunk az iskolában."

Jo Nesbø Doktor Proktor sorozatát csak ajánlani tudjuk és nem csak a gyerekeknek. Elképesztően vicces és az író nem tagadta meg önmagát, mert gyerekkönyv ide vagy oda, ezek bizony izgalmas krimik. 

A 300 pedig valóban minden idők egyik legakciódúsabb történelmi filmje.

 

Lili (13) egy magyar, kortárs ifjúsági  regénysorozatot ajánl, Leiner Laura, Bexi könyveit:
"Leiner Laura könyveit nagyon szeretem, ezek közül a Bexi sorozat a kedvencem. Nagyon szimpatikus a szereplőknek a személyisége. Humoros és benne van Nagy Márk   is." Melyik kamasz nem álmodozott arról, hogy popsztár lesz vagy legalább is valamilyen híres ember, Leiner Laura sorozata a tinisztárok életének fényes és a kevésbé fényes oldaláról szól. 

Zsuzsi (10) Egy igazi családi filmet ajánl a Mitchellék a gépek ellen-t:
"Ezt a filmet azért ajánlom, mert vicces és nagyon jók a poénok benne. Tanulságos, nem szabad a technikát ennyire túl fejleszteni, mert ez veszélybe sodorhat mindenkit. Mivel egy családról szóló történet, a film bemutatja, hogy milyen fontos a családi összetartás"

 

Panka (3,5) fiatal kora ellenére határozott véleménnyel rendelkezik, a Mancsőrjárat sorozat a kedvence, melynek főszereplői a hat hősies kutyus: Chase, Marshall, Rocky, Zuma, Rubble, és Skye, akiket a technikai zseni 10 éves Ryder vezet. Panka szerint Ryder vicces és jó haja és örülne ha találkozhatna vele személyesen. Ezenkívül még a diafilmeket nagyon szereti, tavaly az Öreg néne őzikéje volt a kedvence, de idén már a sokkal félelmetesebb Jancsi és Juliska meséjét szereti nézni újra és újra és újra...

 

Anna (9) kicsit későn, de korához képest végülis időben fedezte fel magának Harry Pottert, és most az Azkabani fogolynál tart, de ha ajánlani kell valamit, az az Örökszerda lesz Wéber Anikótól, mert "egyszerűen nem lehet letenni, és folyamatosan kíváncsi vagyok, hogy mi fog benne történni" - a könyvnek nálunk kalandos sorsa volt, mert hosszú, hosszú időre eltűnt, majd teljesen váratlanul került elő egy táskából - akárcsak a diákigazolvány, de az már egy másik történet. Sorozatból most valamiért visszatért a Veszélyes Henryhez ("vicces és izgalmas"), amit egyszer már elengedtünk, de ilyen ez a gyerekkor, vannak dolgok, amik minden magyarázat nélkül visszajönnek.

 

Brúnó (8), Annához hasonlóan Harry Potter lázban ég, de mégis egy hangoskönyvet ajánl, mégpedig a Micimackót, Koltai Róbert tolmácsolásában. "Minden este ezt hallgatom elalváskor, szerintem ez a világ egyik legviccesebb meséje és most, hogy jön a nyár én is ordíthatom majd a vízből: nézzétek hogy úszom!"  Hasonlóan varázslatos számára a dinoszauruszok világa, így a filmek közül a Jurassic Wolrd: Bukott birodalom címűt ajánlja, "mert bár félelmetes ebben is vannak vicces részletek és sokat megtudhatsz a dínókról és arról, hogy felelősen kell viselkedni a környezettel. Hiszen onnantól, hogy újra teremtették az első dinoszauruszt biztos volt, hogy nem tudják kézben tartani ezt az egészet."

 

Bármit is választotok mai programnak a lényeg, hogy legyen a napotok nagyon vidám. Boldog gyereknapot kicsiknek és nagyoknak!