Gyerekek a konyhában - Jön a Konyhafőnök Junior

A gyerekek cukik. Nem annyira, mint egy kosárnyi szőrös kiskutya, de azért cukik. Elképesztően aranyosak tudnak lenni, ha segítenek a szüleiknek, mert a szándék igen fontos, plusz még vicces is, ahogy a felnőtteknek méretezett eszközökkel bénáznak, és még ha esetlenül is, de csinálják. Ennyi, sőt még ennél is több empátia lesz a hétfőn induló Konyhafőnök Juniorban.

Láttam én már gyereket konyhában, és nem csak popcornt mikrózott. A testvéreim rendszeresen segítenek anyukáméknak a vasárnapi ebéd elkészítésében. Igaz, ez a fokhagyma pucolásban és a húsok bepanírozásában ki is merül, de akkor is aranyosan lábatlankodnak a forró edények között. Persze egy sima rántottát nem tud egyik se csinálni, ami nem egy világégés 11 évesen, ettől azért még csak-csak teljes életet tudnak majd élni felnőttként. Ezért is megdöbbentő a tény, hogy azért vannak 8 éves kislányok, kisfiúk, akik simán megbírkóznak egy créme buléevel, aminek nemhogy az elkészítéséhez, de a helyes leírásához is internetes segítséget kell kérnem.

A tesóimból kiindulva úgy látom a gyerekeket a konyhában, mint akik fél percig ülnek nyugton a valagukon, majd elkezdik egymást szekálni, kényszer hatására megcsinálják, amire megkérik őket, de azért duzzognak, hogy mennének már mást csinálni, elsunnyogják a dolgokat, majd egyszer csak ott sincsenek, anyám meg szentségel, hogy odaég a rántás és a rizs is letapadt. A Konyhafőnök Juniorban erre persze nem lesz lehetőség, hisz alapból olyan gyerekek lesznek a konyhapultok mögött, akik imádnak sütni és főzni.

Hogy milyen ételeket kell majd elkészíteniük a kis Konyhafőnököknek, az hétfőn kiderül, de ha az amerikai Masterchef Juniort vesszük alapul, ami kísértetiesen hasonlít erre a formátumra, akkor előfordulhat, hogy a kis lurkóknak majd pitével kell készülniük, amit talán még Bernáth Józsi bácsi arcába is vághatnak. Szóval nem az lesz, hogy felbontanak egy csomag kekszet és voila, kész a desszert, ugyanakkor az elvárások kicsit lejjebb kerülnek, míg a cukiságfaktor felkúszik az égig, ahogy a műsor nézettségi mutatója is. Ebben szinte biztos vagyok, mert egy felnőtt emberért, akinek megvan a maga élete, van munkája és így tovább, sokkal nehezebben lehet őszintén izgulni, míg egy szemüveges kisfiúért sokkal inkább, hisz benne ott van a tiszta, gyermeki báj. Plusz a Konyhafőnök karótnyeltségét egy könnyedebb hangulat váltja fel, amitől még Vajda Pierre is átalakulhat egy morgó, szerethető bácsikává.

A PORT.hu ajánlja:

RTL II - Konyhafőnök Junior