Gyerekműsorok hétvégére

Rengeteg családi film közül választhattok a hétvégén. Lesz Jégvarázs, Kung Fu Panda, Violetta, Blinky Bill, Csizmás Kandúr, Garfield és Lucky Luke, de olyan klasszikusokat is megnézhettek, mint a Szaffi, a Lúdas Matyi vagy a Macskafogó.

2017. június 3., szombat

A kék elefánt
Film+ - június 3., 9.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Khan, a kék kiselefánt büszke az apjára, aki az uralkodó legnagyobb, legjobb harci elefántja. A mamája viszont azt tanítja neki, hogy a háború nem jó dolog. Nem szabad erőszakosnak lenni, ugyanakkor azt sem szabad hagyni, hogy bántsák, meg kell tudnia védeni magát. Mindezt hamarosan a saját bőrén is megtapasztalja, a kis ormányost ugyanis elszakítják az anyjától. Elhatározza, hogy megkeresi az apját. A hosszú, kalandokkal és veszélyekkel teli útja során nemcsak felnőtté válik, de megtanulja azt is, mik az igazán fontos dolgok az életben: a barátság, a szeretet és a bátorság.

Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
TV2 - június 3., 14.40
12 éven felülieknek ajánlott!

A két legfiatalabb Pevensie-testvér a távoli rokonuknál lakik Cambridge mellett. Lucy és Edmund számára a legnagyobb nehézséget az unokatestvérük, Eustace elviselése jelenti. Amikor egy nap a három fiatal megáll a különös vitorlást ábrázoló festmény előtt, hihetetlen dolog történik: a kép megelevenedik, és ők a tengerben találják magukat. A Hajnalvándor legénysége menti ki őket. Caspian királytól megtudják, hogy Narniát egy zöld köd fenyegeti. A halálos veszélyt csak úgy győzhetik le, ha összegyűjtik a hét kardot, melyeket Aslan adott a lordoknak.

Jégvarázs
Viasat3 - június 3., 14.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Amikor egy gonosz varázslatnak köszönhetően a királyság az örök tél fogságába esik, Anna, a félelmet nem ismerő optimista összeáll az extrém hegyi emberrel, Kristoffal és az ő hűséges rénszarvasával, Sven-nel, hogy közösen megtalálják Anna testvérét, Elsát, a Hókirálynőt és véget vessenek fagyos varázslatának. Az Everesthez hasonlítható körülmények közt, titokzatos trollokkal és a vicces Olaf nevű hóemberrel is találkoznak. Annának és Kristoffnak mágikus kalandokkal kísért útjukon a természet erőivel kell dacolniuk, hogy megmentsék a királyságot a teljes pusztulástól.

A kőszívű ember fiai
DUNA Televízió - június 3., 15.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richardot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért.

Tini: Violetta átváltozása
HBO - június 3., 15.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Hogyan alakul a tinisztár Martina Stoessel, alias Tini valódi élete, ahogy maga mögött hagyja a sikersorozat, a Violetta világát? A világkörüli turnéról visszatérve Tini váratlan hírt kap. Az élete útelágazáshoz érkezik, kénytelen mindent átértékelni. Elfogadja a spontán utazásra szóló meghívást, melyen talán választ kap a kérdéseire. Végül a tengerparti olasz városban töltött nyár során Violetta alakítója kezdi megismerni önmagát, ami elvezeti a művészi, a zenei és személyisége ébredéséhez.

Macskafogó 2. - A sátán macskája
Film+2 - június 3., 17.20
6 éven felülieknek ajánlott!

Grabowskyt újra akcióba szólítják. A dzsungel mélyén élő macskapopuláció ugyanis továbbra sem hagyott fel az egerek üldözésével. Vadászat közben elkapják a Stanley nevű újságíró egeret, akinek persze eljár a szája. A lényeg, hogy a cicók és a sajtzabálók ismét egymásnak esnek. A küzdelemből természetesen nem maradhat ki Fusimisi professzor zseniális találmánya, amely az elmúlt húsz évben majdnem berozsdásodott és persze Grabowsky sem. Ugyan az évek felette sem szálltak el nyomtalanul, ám kész megmutatni, hogy még mindig egér a talpán.

Delfines kaland 2.
Cool - június 3., 18.40
12 éven felülieknek ajánlott!

2011-ben a Clearwater Akvárium munkatársai befogadtak egy súlyosan sérült állatot, és egy kisfiú határozott közbenjárására művégtagot terveztek neki - ám ami ennél sokkal több: visszaadták az életkedvét. A habókos szakemberekből és lelkes amatőrökből álló csapat körül azonban azóta sem állt meg az élet - új történetük ismét hihetetlen, de igaz eseményeket beszél el: a főhős ezúttal is a különleges sorsú delfin, Winter, ám kerül mellé egy elárvult újszülött, és fontos szerepet kap egy sikeresen rehabilitált, az óceánba visszaszoktatott delfin, Mandy is.

Nanny McPhee és a nagy bumm
TV2 - június 3., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

A varázsdada ezúttal egy fiatal anyuka ajtajában jelenik meg. Isabel maga próbálja ellátni a családi gazdaságot, mert a férje háborúban van. Amint Nanny McPhee megérkezik, hamarosan rájön, hogy Isabel gyermekei a saját háborújukat vívják a két elkényeztetett városi unokatestvér ellen, akik beköltöztek hozzájuk, és nem hajlandók elmenni. Nanny McPhee bevet minden varázslatot, a repülő motorbiciklitől az életre kelt szoborig, a fára mászó kismalactól a kiselefántig, hogy a rosszcsont lurkóknak megtanítsa az öt leckét.

2017. június 4., vasárnap

Hókirálynő 2.
SuperTV2 - június 4., 7.25
6 éven felülieknek ajánlott!

Élt egyszer egy kegyetlen, fagyos szívű Hókirálynő, aki egykor dermesztő télbe borította az egész világot. Hatalmát egy jószívű, bátor kislánynak, Gerdának sikerült megtörnie, amiben segítségére volt Orm, a troll. Orm egykor a Hókirálynő szolgálatában állt, ám végül a barátai kedvéért legyőzte gyávaságát, és szembefordult a félelmetes királynővel. Az átok megtörése után felenged a fagy, és minden visszatér a régi kerékvágásba. Egy nap a trollok királya közhírré teszi, hogy férjet keres az unokahúgának, Maribel hercegnőnek, és a kiválasztott lovag a fele királyságát is elnyeri. Orm kapva kap az alkalmon, ő is jelentkezik a próbára, de a döntő pillanatban mégis inába száll a bátorsága. Azt lódítja, egyedül győzte le a Hókirálynőt. Hazugságával olyan események láncolatát indítja el, amely újra rászabadítja a világra a gonosz fagyos erejét...

Hattyúhercegnő 4. - A trónörökös
TV2 - június 4., 7.45
6 éven felülieknek ajánlott!

A Boszorkánymester a gonoszság szelleme, és az uralma alá akarja hajtani az egész világot, ezért megváltoztatja az ősi kő feliratát, amelyik azt jósolja, hogy a Hattyúhercegnő fogja elhozni a Jóság Korszakát. Gonoszsággal vádolja meg a Hattyúhercegnőt, és saját szolgálatába állítja az evetkéket. Hatalma kiteljesítéséhez azonban meg kell szereznie a Ragyogó Követ. Amikor Derek és Odette magukhoz fogadják az árván maradt Alise-t, a Boszorkánymester elhatározza, hogy elraboltatja a kislányt, mert tudja, hogy a hercegi pár azonnal a megmentésére indul.

Hook
Viasat3 - június 4., 9.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Pán Péter felnőtt, ráadásul elfelejtett repülni. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, s New Yorkban él családjával. Mindene megvan és mégsem boldog. Amikor azonban ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány elrabolja gyermekeit, rá kell döbbennie, hogy ő az a fiú, aki réges-régen Seholsziget egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárja a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá. Ő az egyetlen, aki legyőzheti a kampókezű Hookot és kiszabadíthatja a fogságba vetett gyermekeket.

Kung Fu Panda
TV2 - június 4., 12.00
6 éven felülieknek ajánlott!

A rendkívül lelkes, eléggé nagydarab és kissé esetlen Po a legnagyobb kung fu rajongó, ami nem éppen előny, ha az ember - vagyis panda - a családi levesbüfében dolgozik naphosszat. Ám váratlanul őt választják ki arra, hogy teljesítsen egy ősi jövendölést, így Po álma valóra válik: bekerül a kung fu világába, és együtt gyakorolhat bálványaival, a legendás Őrjöngő Ötössel -Tigrissel, Daruval, Sáskával, Viperával és Majommal - gurujuk, Shifu mester vezetésével. Nem is sejtik, hogy a bosszúszomjas és alattomos hóleopárd, Tai Lung már útban van feléjük, és Pónak kell mindenkit megvédenie a közeledő veszélytől. Valóra tudja váltani álmát és kung fu hős lesz belőle? Po teljes szívével - és terjedelmével - a feladat megoldásán fáradozik és végül rájön, hogy leggyengébb pontjai lesznek a legnagyobb erényei.

Szaffi
TV2 - június 4., 13.45
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Mesénk a 17. században játszódik, amikor a Habsburg-ház elhatározza, hogy kiveri a törököt Magyarországról. Sophie, Ahmed Pasa lánya és Jónás, a magyar várúr, Botsinkay Gáspár fia, kisgyermekkoruk óta szeretik egymást, s jegyesek. A háború alatt azonban a Botsinkay családnak és a töröknek menekülnie kell, ezért elásnak egy láda kincset Botsinka várának udvarában. A kisded Sophie a menekülés közben elveszik, s egy furcsa kis öregasszony talál rá, aki macskája után elnevezi Szaffinak, s mintha saját gyermeke lenne, úgy szereti, s neveli. Jónás, daliás fiatalemberként visszatér apja birtokára, s az elrejtett kincs nyomába ered. A kincset azonban nemcsak Jónás szeretné megtalálni, hanem az ingyenélő, haszonlesők is.

Rico és Oscar, a tésztadetektívek
HBO - június 4., 14.05
12 éven felülieknek ajánlott!

A tízéves Rico szokatlan fiú. Néha csak úgy nevetni kezd azon, hogy összekeveri a dolgokat a fejében, és nem tudja, hogy merre van a bal meg a jobb. Rico azonban képes észrevenni a kis, látszólag jelentéktelen dolgokat, pontos a részletek megfigyelésében. Mint amikor egy darab tészta a járdán hever. Vagy a furcsa történéseket a házban, ahol él. Amikor az új barátja, a tehetséges, de idegesítő Oskar emberrablás áldozata lesz, Ricónak minden képességét be kell vetnie, hogy a nyomára bukkanjon.

Lemony Snicket - A balszerencse áradása
SuperTV2 - június 4., 14.40
12 éven felülieknek ajánlott!

A három Baudelaire gyerek, Violet, Klaus és Sunny egy nagy házban élnek a szüleikkel. Épp a Ragyogó Parton nyaralnak, amikor Poe bácsi, Baudelaire-ék ügyintézője megjelenik és elmondja nekik, hogy a házuk leégett és a szüleik bennégtek. Poe bácsit jelölik ki az árvák ügyintézőjének,  ő gondoskodik az elhelyezésükről. A három gyerek Olaf grófhoz kerül, ám a gróf csak azért fogadta be az árvákat, hogy ellophassa a vagyonukat és ezt nem is titkolja előttük.

2017. június 5., hétfő

Blinky Bill - A film
TV2 - június 5., 8.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Blinky Bill a legmenőbb és legvagányabb koala az egész vadonban. A kis kalandor arról álmodozik, hogy felfedező édesapja nyomdokaiba lépve egyszer majd elhagyja szülőföldjét, Zöld Völgyet, és bejárja a vadregényes ausztrál vidék különleges teremtményekkel teli világát. Blinky az egyetlen, aki hisz abban, hogy megtalálhatja Bill papát, aki a Fehér Sárkányok tengerét kutatva tűnt el a Sivatagban. A tettre kész Blinky egy nap rejtélyes jelre bukkan, ami az első nyom lehet elveszettnek hitt édesapjához. Maga mögött hagyja a biztonságot nyújtó Zöld Völgyet, és nekivág az ismeretlen Sivatagnak. Útja során megismerkedik az állatkertben nevelkedett, kissé félénk koalalánnyal, Mogyorócskával és a nagy dumájú galléros gyíkkal, Jackóval. A kis csapatnak nemcsak a hatalmas ausztrál vadon minden veszélyével kell szembenéznie, de még egy könyörtelen vadmacska bosszújával is meg kell birkóznia.

Sam - Kismadár nagy kalandja
Cool - június 5., 9.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Yellowbird egy iciri-piciri kismadár, akinek semmi keresnivalója az elvándorló madár raj élén. A madár, aki soha nem tette ki a lábát fészekből, és nincs családja se, elindul, hogy egy saját családot találjon magának.

Laura csillaga és az álomszörnyek
RTL Klub - június 5., 10.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Laura és a kistestvére, Tommy ezúttal az Álmok Földjén kalandoznak. Az egész úgy kezdődött, hogy egyik éjjel eltűnt Tommy plüss játékkutyusa. A gyerekek azt gyanítják, hogy a kis barátjukat az álomszörnyek rabolták el. Laura védőcsillaga segítségével a két gyerek elindul az Álmok Földjére, hogy megmentsék szeretett kiskutyájukat. A népszerű mesekönyv alapján készült rajzfilm segít a gyerekeknek megérteni az álmokat, és biztonságot nyújt a rémálmok ellen.

Lucky Luke - A Daltonok szökésben
Film+ - június 5., 10.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Lucky Luke, a cowboy magányosan üget kedvenc lován Amerika sziklás vidékein. Nyugodt, hiszen úgy gondolja, hogy az ország legnagyobb bűnözői, a négy Dalton-testvér rács mögött van. De Rantanplan, a kutya véletlenül kiszabadítja őket. Ezzel nem csak a seriffnek okoz komoly bajokat, de Lucky Luke-nak is, hiszen rá hárul az a nehéz feladat, hogy ismét rács mögé dugja őket.

Kung Fu Panda 2.
TV2 - június 5., 12.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Po pandának teljesült az álma, Sárkányharcos lett belőle. Így már az ő feladata a Béke Völgyének védelmezése, melyben a barátai, az Őrjöngő Ötös néven ismert Tigris, Daru, Sáska, Vipera és Majom segítenek. Ám Po élete veszélybe kerül, amikor új, félelmetes gonosztevő bukkan fel a színen. Shen nagyúr, az albino páva nemcsak gonosz, de képzett harcos is egyben, és a farkasai mellett különleges fegyverrel is rendelkezik, mellyel meg akarja hódítani egész Kínát. Miközben Po és barátai felveszik a harcot ellene, a panda arra is választ keres, ki az igazi apja.

Matilda, a kiskorú boszorkány
SuperTV2 - június 5., 12.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Matilda nem mindennapi kislány. Sőt, inkább különleges. Bár vannak, akik flúgosnak mondanák vagy rettentőnek vagy elviselhetetlennek, esetleg borzasztó okosnak. Ahhoz képest, hogy egy szélhámos természetű használtautó-kereskedő és az ő használt autóihoz hasonló felesége gyermekeként látta meg a napvilágot, képességei különlegesnek mondhatók. Csak egy példa: ha akarja, tanárnője felemelkedik és kirepül az ablakon. De szülei nem érzékelik teremtésük nagyságát, élik tovább hülye kocsi-TV-ágy életüket, sőt elküldik inkább egy szörnyű nevelőintézetbe. Matilda és ifjú tanárnője között barátság alakul ki, a tanárnő felismeri a kislány képességeit. De nem mindet.

Garfield
Mozi+ - június 5., 13.35
6 éven felülieknek ajánlott!

Garfield számára az élet nem is lehetne tökéletesebb. Minden nap ledobja magát a fotelba a tévé előtt, nekilát a lasagna-lakomának, és közben szívja imádott gazdája, Jon vérét. Azután egyik nap Jon beállít egy szeretnivaló, édes és butuska kutyával. A talpraesett macska először életében nem talál szavakat. Ubul érkezése persze felborítja Garfield tökéletes világát. Ezért mikor a kutyus eltűnik a gonosz Happy Chapman karmai közt, azt gondolhatnánk, Garfield örvendezik. Ám tőle szokatlan módon, tele energiával, bátorsággal és önzetlenséggel, kiragadja saját magát lusta életéből, és akcióba lép.

Lúdas Matyi
TV2 - június 5., 14.20
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A klasszikus Fazekas Mihály-mesének megfelelően Lúdas Matyi, a szegény, furfangos libapásztor kisfiú története elevenedik meg Dargay Attila ma már klasszikussá vált rajzfilmjében. A film igazi csemege. A remek figuráknak kiváló magyar színészek kölcsönzik a hangjukat, és ráadásként Liszt Ferenc és Daróczi Bárdos Tamás fantasztikus zenéje csendül fel.

Csizmás, a kandúr
SuperTV2 - június 5., 16.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Kandúr San Ricardo falu árvaházában nevelkedik, itt barátkozik össze Tojás Tóbiással. Arról álmodnak, hogy megszöknek, ám nem sikerül a terv, és emiatt összekülönböznek. Egy napon Kandúr megment a dühöngő bika elől egy fehércselédet. A falu népe hősként ünnepli, ekkor kapja kackiás kalapját és a legendássá vált csizmáját - így lesz belőle Csizmás Kandúr. Újra felbukkan Tojás Tóbiás, aki a varázsbabot akarja megszerezni. Csizmás Kandúr és a csinos macskalány, Cicus segítségét kéri. Dolgukat megnehezíti a két gonosztevő, Jani és Juli felbukkanása.

Merida, a bátor
RTL Klub - június 5., 18.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Fergus király birodalma a skót Felföldön terül el. A lánya, Merida hercegnő nem tiszteli a hagyományokat, a saját életét akarja élni. Szembeszáll a régi szokásokkal és a hatalmas hadurakkal, a masszív Lord MacGulfinnal, a mogorva Lord Macintosh-sal és a kötekedő Lord Dingwall-lal. A tetteivel akaratlanul is káoszba sodorja a királyságot és saját magát. Merida minden tudására szükség van, hogy megtörje a szörnyű átkot. Bátorságával példát mutat a népének, és elfoglalja méltó helyét a legnagyobb hősök sorában.

A hercegnő és a béka
Prime - június 5., 19.00
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

New Orleans az 1920-as években. A fiatal Tianának nincs ideje a romantikára. A lány arról álmodik, hogy egyszer övé lesz a francia negyed legjobb étterme. A városba érkezik Maldónia királyi sarja, az elkényeztetett Naveen herceg. A gonosz Dr. Facilier fekete mágiával meg akarja szerezni az értékeit. Az elhibázott varázslatnak köszönhetően azonban Naveen békává változik. Abban reménykedik, hogy Tiana csókjára visszaváltozik, ám ehelyett a lányból is béka lesz. Üldözőik elől menekülve a békapár elindul megkeresni Odie mamát, hogy segítsen rajtuk mágikus erejével.