Gyerekműsorok hétvégére

Ezen a hétvégén Demóna, Csingiling, Hópihe, a kétballábas kalózok, a Legó kaland hősei és a Berk sziget sárkányai várnak benneteket!

2017. június 10., szombat

Atlantisz - Az elveszett birodalom
HBO - június 10., 8.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Miló-t, az ifjú nyelvészt nemcsak tudományos szempontból érdekli Atlantisz, az elsüllyedt birodalom rejtélye. Nagyapja is szenvedélyesen kutatta az ókori csoda titkát, és állítólag nyomára is jutott a megoldásnak: birtokában volt az Atlantisz minden titkát rejtő könyv. Whitmore, a különc milliomos hisz a legendának, ezért veszi be expedíciójába a habókos tudóst. A szakértőkből és kalandorokból verbuvált csapat egy óriás tengeralattjárón indul útnak, és titokzatos hajótörése után sem adja fel: ember nem járta víz alatti tájakon halad végső célja felé. Számtalan csodálatos kaland után, Milo segítségével a kis csapat eljut Atlantiszra, de nem romokat talál, hanem egy csodás királyságot. Milo összebarátkozik Kida hercegnővel, és amikor rájön, hogy társai nem is tudományos céllal érkeztek ide, elhatározza, hogy megmenti a tengermélyi birodalmat. Ha nem elég okos, Atlantisz talán tényleg legendává válik.

Alvin és a mókusok - A mókás menet
HBO - június 10., 14.10
6 éven felülieknek ajánlott!

A mókusok szeretnének nyugodtan élni. Számukra a nyugalom sok éneklést, sok evést és rengeteg rendetlenséget jelent, ám nevelőapjuk, Dave felforgatja a békés hétköznapokat. Meg akarja kérni a barátnője kezét, és hogy ne álljanak az új családja útjába, meg akar szabadulni a mókusoktól. Vagy hát... lehet, hogy mindez nem is igaz. A fékezhetetlen Alvin, Simon és Theodore néhány őrült félreértésnek köszönhetően mégis azt hiszi, hogy ez a helyzet és bármire hajlandó, hogy megakadályozza a kézfogót. Először is megszöknek otthonról, és hosszú útra indulnak, hogy előbb érjenek oda a választott nőhöz, mint Dave... és megakadályozzák a katasztrófát. Ami így aztán ki is tör.

Hópihe
Film+2 - június 10., 17.20
12 éven felülieknek ajánlott!

Hópihe tudja, hogy milyen érzés másnak lenni: születése óta ő az egyetlen, aki hófehér bundájával kitűnik a többi gorilla közül. Bár a barcelonai állatkert lakójaként ő a legkedveltebb látványosság, és minden kisgyerek csak őt szeretné látni, a többi gorilla mégsem érti, hogy mit esznek rajta az emberek, és miért is annyira különleges ez a velük együtt élő fura szerzet. De Hópihét nem olyan fából faragták, hogy csak úgy lenyelje az őt érő támadásokat. Nagy tervei vannak. Barátaival, a vörös panda testében reinkarnálódott buddhista fekete párduccal, Ailurral, és egy csupaszív kislánnyal, Paulával a hatalmas erejű boszorkányhoz készülődik, annak reményében, hogy ő is olyan normális gorilla lehet, mint a társai az állatkertben.

A Lego kaland
Cool - június 10., 18.50
12 éven felülieknek ajánlott!

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket majd meglátjuk hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol - de alig érti, mi zajlik körülötte.

Így neveld a sárkányodat
TV2 - június 10., 18.55
12 éven felülieknek ajánlott!

A Cressida Cowell sikerkönyve alapján készült film a melák viking harcosok és vad sárkányok világába röppenti nézőit. A történet középpontjában egy viking tinédzser áll, aki Berk szigetén él, ahol a sárkányokkal való küzdelem a mindennapi élet része. Elérkezik a beavatás ideje, amikor hősünk bizonyíthatja rátermettségét törzsének és apjának. Ám amikor találkozik egy sebesült sárkánnyal, és végül összebarátkozik vele, a kis "sárkányölő" világa a feje tetejére áll.

2017. június 11., vasárnap

Kalózok! - A kétballábas banda
Mozi+ - június 11., 6.10
12 éven felülieknek ajánlott!

A Kalóz Kapitányt határtalan vágy és lelkesedés hajtja, a nyílt tengeren azonban minden terve csődöt mond. A Kapitánynak az a nagy álma, hogy egyszer végre legyőzze riválisait, Büszke Bellamyt és Penge Lizt, és megszerezze a Kalózok Oscar-díját, a hőn áhított Év kalóza-díjat. Célja olyan küldetésbe hajszolja, melynek során a csőcselék legénységével együtt az egzotikus Vérszigettől a ködös London utcáiig sok helyen megfordulnak. Kalandjaik során megütköznek egy ördögi királynővel, és közéjük keveredik egy szerencsétlen fiatal tudós.

Csingiling: A szárnyak titka
HBO - június 11., 13.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Csingiling újra a mozikban! A Pán Péter-univerzum apró tündérének negyedik egész estés animációs kalandja kerül a hazai mozik vásznaira idén. Kedvenc tündérünk ezúttal a tiltott világban kalandozik. Megismerkedik Periwinkle-lel, és mindkettejük tündérbarátaival együtt felkerekednek, hogy bevessék magukat a téli erdő öreg fái közé. A kíváncsiság és a kalandvágy vezérli hőseinket, Csingiling pedig csodálatos felfedezést tesz: olyan mágikus titokra bukkan, ami örökre megváltoztatja a tündérek világát.

Hupikék törpikék: A Törpösvölgy legendája
SuperTV2 - június 11., 14.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Évek óta Okoska nyeri a törpbogyó vadászatot. Vitéz ezért azt gondolja, hogy valami gazdag lelőhelyet talált, így követi őt. Okoska egyenesen a Törpösvölgy felé tart, pedig arra nem szívesen járnak a törpök, mert a legenda szerint ott él a fej nélküli lovas. Vitéz ekkor elhatározza, hogy megtréfálja Okoskát.

Demóna
RTL Klub - június 11., 19.55
12 éven felülieknek ajánlott!

A gyönyörű és tisztaszívű fiatal lány, Demóna idilli körülmények közt nevelkedik egy békés erdei királyságban, egy nap azonban egy hadsereg szállja meg a környéket, megtörve a vidéken uralkodó harmóniát. Demóna azonban kiáll a népért, és a királyság legelhivatottabb védelmezője lesz. Nem sokkal később viszont könyörtelen árulás áldozatává válik, amelynek hatására addig tiszta szíve kővé változik. A lány és a megszálló király örököse közt ádáz küzdelem veszi kezdetét, Demóna pedig bosszúból megátkozza ellenfele újszülött kislányát, Csipkerózsikát. Ahogy a gyermek kezd felcseperedni, Demóna kénytelen rádöbbenni, Csipkerózsika kezében van a királyság békéjének és egyben talán saját boldogságának kulcsa is.