Gyerekszombat

Nyilvánvaló, hogy ha vasárnap gyereknap, akkor már szombaton is alaposan rákészítik a lurkókat a fiatalkorúak május elsejére. Azt hiszem, így van. Ezért a nap nagyobbik, és első felét a kisembereknek szenteltem, míg a késődélutáni etapban mozgalmas pihenést kínálok a szüleiknek. Mindenféle családi napi bohóság, aztán mindenféle zeneiesség.

Izgalmas kalandra hívják a gyerekeket ezen a délutánon! Mi minden vár rátok? Lézeres optikai és látványkísérleteket végeznek a csillagok spektrumán. A csillagok és csillagködök fényspektrumát és a csillagászati jelenségeket látványos színes kísérletekkel mutatják be. 

Gyereknap - Családi szombat: Egy, két, há...és!

Ludwig Múzeum, május 28., 10:30

Hajtogass, vágj, ragassz! A Ludwig Múzeum Családi Délelőttjének rendkívüli kiadása. Alkotni sokféleképpen lehet. A kortárs művészet szinte nem ismer határt abban, hogy milyen anyagokat és milyen technikákat használ fel egy mű elkészítéséhez. Most három tevékenységet, a hajtogatást, a vágást és a ragasztást helyezik középpontba, és az egyes állomásokon készülő alkotásaikat ezekkel a technikákkal készítik el. 

Végre egy kaland, amikor anyu haja nem azért áll égnek, mert kiborítottad a kakaót! Az Agóra Tudományos Élményközpont gyereknapi bemutatóiból kiderül, hogy tud-e Barbie baba villámokon lovagolni, hogyan segíthet a kémia egy léggömb felfújásában, és képes-e egy humanoid robot táncolni, kosárlabdázni, vagy utánozni egy bonyolult Tai Chi mozgássort. 

Igazi nyárváró hangulattal érkezik az idei első Auróra Tervezői Vásár! A nézelődéshez, vásárláshoz lesz jó aláfestőzene és pult is!

Zsiráf x L'éternité

Zsiráf, május 28., 16:00

Újra az Eiffel téren állomásozik a tavalyi év egyik kedvenc csapata, a L'éternité is! Ismerős az az érzés, amikor szuper társaságban, egy sörrel a kezdben ülsz az asztalnál és egyszer csak átjár a zene, majd a ritmusra önkéntelenül elkezd mozogni a tested is. Végül pedig csak azt veszed észre, hogy a DJ pult előtt lötyögsz hajnalig.     

Bachmann tanár úr és az osztálya

Az érzékeny és bensőséges dokumentumfilm egy rendkívüli németországi tanár, Dieter Bachmann és az osztályába járó, bevándorló hátterű diákok mindennapjait mutatja be egy decemberi reggeltől kezdve a júniusi ballagásig. A gyerekek között van orosz, erdélyi, olasz, török és bolgár származású is, és mindannyian megküzdenek a tökéletes nyelvtudás hiányának nehézségeivel, az integráció olykor igen fájdalmas pillanataival.   

2022-ben a Lick The Click! és a LavaLava az egész nyárra egyesítette energiáit és egységben hozza el nektek a legjobb szombat délutánokat a városba. Rezidensek: Isu (Lick The Click!), DJ Crimson (Lick The Click!), Tolo (LavaLava), Falcao (LavaLava)   

Csemege Frank Zappa és a Jazz szerelmeseinek!

Kaláka, vendég: Mikó István

Akusztikus koncert felnőtteknek. A koncert vendége Mikó István, a Kaláka alapítótagja, így a műsorban elhangzanak olyan dalok is, melyek a Kaláka első dalai voltak, és már az 1969-es bemutatkozó koncerten is felcsendültek. 

Havizaj#122

Auróra, május 28., 20:00

Halalnihil: Immáron több, mint tizenegy éve futó, leginkább Power Electronics / Harsh Noise műfajokba sorolható formáció, ami kompromisszummentesen alkotott olyan tartalmakat, amik sokaknak csak az elméjük zugában marad életük végéig.  

A magyar gitáros, Palotai Csaba és a brit dobos, Steve Argüelles eddig két albumot rögzítettek a BMC Records égisze alatt: a 2019-ben Rémi Sciuto szaxofonos közreműködésével készült Antiquity című korongot, majd a 2021-ben megjelent, Bartók Mikrokozmoszát szabadon kezelő, erősen groove-os, mégis teljesen akusztikus, Cabane Perchée című duólemezt. 

We Fight For The Vibes ◎ Guts (FR) ◎ Bosq (US) ◎ Captain Planet (US)

Friss atlanti hangulatot hoz GUTS a Hajóra BOSQ-kal, aki Bostonból emelkedett ki afrobeat és latin groove ihlette disco-funk ütemeivel. Érkezik még CAPTAIN PLANET, egy reneszánsz ember, a Gumbo Funk közvetítője, amelynek hangzása valahol Brooklyn, Brazília, Kuba, New Orleans és a Kongó között fekszik.