Hal, tánc, mozi és még sok minden más ezen a hétvégén

Éledeznek a fesztiválok, nem sokára itt a tavasz! Ezen a hétvégén már kilátogathatunk egy halfesztiválra, megnézhetjük az új Nemzeti Táncszínházat, és mozizhatunk is, amennyit nem szégyellünk.

Budapest Táncfesztivál 2019 - Nemzeti Táncszínház, február 15. - március 2.


Egyedülálló magyarországi bemutatókkal, külföldi és hazai sztárokkal, formabontó előadásokkal készül Közép-Európa egyik legnagyobb tánceseménye, a Budapest Táncfesztivál. Február közepétől két hétig a táncvilág reflektora Budapestre irányul. A nemzetközi kulturális esemény idén a Nemzeti Táncszínház új épületének ünnepélyes megnyitójával veszi kezdetét február 15-én.

VII. Budapesti Halfesztivál – Pázmány Péter sétány, február 16-17.


Fűtött sátrakkal, koncertekkel, hatalmas vidámparkkal, akváriumokkal, élményhorgászattal, óriásbográccsal, több száz fajta halétellel, és több ezer ülőhellyel készülnek a szervezők.Az idei évben a kiemelt hal a keszeg lesz - ropogósan, istenien, ahogy szeretitek!
A belépés ingyenes!

Corvin Moziéjszaka 2019 – Corvin mozi, február 16. 18h-tól


Február 16-án este ismét a Corvin mozi mind a hat termében útjára indul a népszerű filmes maraton, s hajnalig vetítenek új, még újabb, sőt premier előtti filmeket. A megvásárolt belépővel korlátlanul látogathatók a termek, illetve filmek, s ez alatt természetesen a büfé is szolgálatra készen várja a látogatókat. A karszalagok ára egységesen 3600 ft.

Cseh Filmkarnevál 2019 – Toldi mozi, február 13-17.


Az idei Cseh Filmkarnevál az új arcoké, a filmes debütálásoké és a műfaji kísérletezésé.
A 2018-as év gazdag csehországi filmterméséből nem volt könnyű válogatniuk a szervezőknek, de remélik, hogy a kínált menü örömöt szerez a klasszikus cseh humor és a formailag igényesebb filmek kedvelőinek is.

A köztes lét túloldalán: Hajas Tibor művészete és a tibeti misztériumok – Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum, április 18-ig


A köztes lét túloldalán a Hopp Múzeum azon kiállításainak sorába illeszkedik, melyek az ázsiai kultúráknak a 19–20. századi hazai alkotókra gyakorolt hatását teszik vizsgálatuk tárgyává. Ezúttal a fiatalon, tragikus körülmények között elhunyt költő és képzőművész, Hajas Tibor (1946–1980) utolsó alkotói periódusának olyan műveivel ismerkedhetnek meg a látogatók, melyekben Hamvas Béla Tibeti misztériumok című művének hatására a tibeti buddhizmus vonatkozásai a meghatározók.

Müller Péter Sziámi AndFriends: Testből Testbe ráadáskoncert, AŽUR - A38 Hajó (Koncertterem), február 17. 20h


A február 16-i Testből Testbe koncertre villámgyorsan elfogytak a jegyek. Ezért közkívánatra február 17-én, vasárnap még egy koncertet ad a zenekar. Ezen az estén a zenekar a Testből Testbe című legendás Sziámi album dalait is előadja, természetesen egyéb saját dalok mellett a budapesti A38 Hajón. Vendég: Ónodi Eszter. A vasárnapi nap különlegessége, hogy vendégként a zalai hősök is színpadra lépnek: Markó Tamás, Kardos Bozi Endre és Polgár Péter. Ők a Sziámi Testből Testbe korszak zenészei.