Halle Berry és Natascha McElhone az életéért küzd a képernyőn

Ezen a héten több olyan filmnek is örülhetünk, amiben szép és öregedni képtelen színésznők mutatják meg rendkívüli erejüket. Halle Berry és Natascha McElhone sci-fikben és thrillerekben csábít.

Vadidegen

Halle Berry néhány létfontosságú infó érdekében hamis szerelmével üldözi Bruce Willist, miközben a buggyantsrác-specialista Giovanni Ribisi reménytelenül vágyakozik utána. Az egész egy halott ismerőssel kezdődött, de lehet, hogy ő csak az első volt a sorban.

Gothika

Nem jó érzés az éjszakai országúti szellemészlelés, de annál is rosszabb, ha utána börtönben ébredünk, mert állítólag kinyírtuk az urunkat. A Berry megformálta eszes pszichológus is nehezen dolgozza fel, hogy talán nem is az az elmebeteg, akiről korábban hitte, és hogy az igazság kiderítése érdekében - a szó minden értelmében - mélyre kell merülnie.

X-Men 2.

Folyamatosan jelen van a tévében a képregényfilm-sorozat, amelyben a szuperhős helyett a kissé bántó mutáns szóval illetik Berryt és kollégáit, akik egy kicsit eltérnek az átlagtól. Hogy ki és miben más, illetve jóra vagy rosszra fordítja többé-kevésbé király tulajdonságait, kiderül a második moziból. A szinte felsorolhatatlanul sok sztár közül vicces sminkjével és farkincájával Alan Cumming emelkedik ki.

Solaris

Stanisław Lem filozofikus sci-fi regényét Andrej Tarkovszkij adaptációja után harminc évvel dolgozta fel Steven Soderbergh, méghozzá igen hangulatosan. Az amerikai változatban ugyan egy-két dolgot megszépítettek - ami alatt nem csak George Clooney és Natascha McElhone szerepeltetése értendő - de a mű lelke nem sérült.

Félelem.com

A kör kistesójának is tekinthető horrorban a járványügyis McElhone halálos rejtély nyomába ered, miközben egy hófehér kislány hófehér labdával hófehéren gyilkol, és mindenki rákattint a weboldalra, amire nem lenne szabad rákattintani. Egy percre a német kultúrába is belekóstolhatunk a kattant cserediák őrjöngése és a gyilkolás alatt felcsendülő Rammstein-dallamok által, Stephen Rea pedig kisujjából rázza ki a pszichopata karakterét.

A PORT.hu ajánlja:

Vadidegen, FILM+, kedd, 19:00, szerda, 14:55

Gothika, DIGI FILM, szerda, 21:30, csütörtök, 3:55

X-Men 2., HBO 2, vasárnap, 6:00, 15:35

Solaris, FILMCAFÉ, hétfő, 17:15, csütörtök, 15:55

Félelem.com, FILM MÁNIA, kedd, 0:40