Három megdönthetetlen érv a Story Extra mellett

Januárban indult az RTL Klubon Szabó Zsófi műsora, a Story Extra, amely máris bebizonyította, hogy helye van a csatornán és az életünkben. Végtelen számú előnye közül most csak hármat emelünk ki.

1. A tájékoztatás pontos és hiteles

Egy könnyed délutáni magazinnál is fontos, hogy az információkat ne hasraütés-szerűen, hanem komoly kutatómunka – két, esetleg három kattintás a neten – után tárják közönség elé. A Story Extra e követelménynek eleget is tesz, amire kitűnő példa volt Mark Ruffalo eltűnt, majd a rajongók segítségével megkerült telefonjának története, melyet Szabó Zsófi azzal vezetett be, hogy nem árt, ha az embernek húszmillió Twitter-követője van. Ezzel bizonyára mindenki - beleértve a jelenleg 2,17 milliós táborral rendelkező Ruffalót is -, egyetért, ezért kár is lett volna nem megjegyezni. Hasonló hiányérzetet keltett volna, ha a Weisz Fanniról szóló riport exkluzivitását nem növelik a bejelentéssel, miszerint a siket modell először fog a kamerák előtt beszélni, hiszen a Jóban Rosszban-vendégszereplését és az Ég, föld, férfi, nő című köztévés műsort leszámítva valóban ez volt az első alkalom, hogy hallhattuk a hangját. A hitelesség mellett szintén nem mehetünk el szó nélkül. Bár a produkció „váratlanul, vágatlanul”  elvet követő rovatában előre értesítik az alanyokat a Story Extra betoppanásáról, a kérdések garantáltan hidegzuhanyként érkeznek. Annyira, hogy Voksán Virágnak még a róla készült előnytelen fotót is sikerült maga mellé készítenie arra az esetre, ha egészen 
véletlenül erről érdeklődnének. Az már csupán bónusz, hogy a képen legalább semmi sem látszott belőle.

2. Minden napra izgalmas és tartalmas sztárhírek jutnak

A heti öt adást hál’ Istennek nem kell üres celebekkel kitölteni, mivel a világsztárokról szóló tudósítások így is alig férnek bele a kurta műsoridőbe. Előfordul, hogy a bőség zavarában két egész halálhírt is kénytelenek közölni, az elhunyt művészek gazdag életpályája pedig megrendítő alapossággal tárul fel. Ennek szellemében szegény Abe Vigodáról három mondaton belül kétszer is kiderült, hogy kilencvennégy éves volt. 

3. Egyik rovat sem érdektelen

Internethiányos világunkban létfontosságú, hogy Szabó Zsófi személyesen mondja el, kollégái milyen fotókat és bejegyzéseket tettek fel közösségi oldalaikra, mert a tévéképernyőn mégiscsak jobban fest az ilyesmi, mint azokon a béna okostelókon. Ennél is érdekfeszítőbb “A nap kérdése” rovat, amelyben illusztris hírességek – a helykitöltő szerepnek még a látszatát is kerülve – olyan egzisztenciális dilemmákat oldanak meg rendszeresen, mint a „fent vagy lent”, „ide vagy oda”, „keresztbe vagy kasul”, esetleg „tejbegríz macskaszőrrel vagy nélküle”. Ez a blokk már önmagában megteremti a Story Extra létjogosultságát, sőt, idővel az adásszám növelését is szükségessé teheti.