Használd ki a hétvégét, töltsd meg jó programokkal!

Ajánlunk pár tartalmas rendezvényt, amin hétvégén kieresztheted a gőzt.

Budapesti Tavaszi Fesztivál – Budapest, több helyszínen, április 5-22.


A fesztiválprogramban minden évben kiemelt szerepet kap egy-egy ország művészete: 2019-ben az orosz kultúra kiemelkedő alkotói és alkotásai – klasszikusok, kortársak és élő legendák állnak majd a figyelem középpontjában.
A Budapesti Tavaszi Fesztivál programja több meghatározott tematika, fókuszpont és fontos motívum köré épül: Liszt Ferenc alakja és művészete minden évben kulcsfontosságú szerepet tölt be a fesztiválon.
Izgalmas nemzetközi együttműködésekben sem lesz hiány, és minden műfajban igazi csemegéket tartogat a fesztivál. A Szépművészeti Múzeum impozáns rekonstruált tereiben 2019 tavaszán az itáliai reneszánsz géniuszának, Michelangelo rajzművészetének szentel kiállítást.

Oldtimer Show 2019 - Magyar Vasúttörténeti Park, április 5-7.


2019. április 5-7-ig ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban (1142 Bp. Tatai u. 95) kerül megrendezésre a nemzetközi veteránjármű rendezvény, mely Közép- és Kelet-Európa legnagyobb oldtimer kiállítása. A kiállításon veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra. (te is jelentkezhetsz kiállítónak, ha szép veterán járművel rendelkezel!) Az Oldtimer Show nem csupán kiállítás, hanem olyan CSALÁDI program, ami számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára. A rendezvény teljes területe 10 hektár! A Vasúttörténeti Parkot és a hozzá kapcsolt Víztorony Parkot egy hétvégére telerakják látványossággal! A fő látványosság az Orient és a West mozdony körfűtőházakban elhelyezett veterán autók és motorok kiállítása.

XXXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár – Papp László Budapest Sportaréna, Fonó Budai Zeneház, április 6-7.


Harmincnyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Táncháztalálkozót és Kirakodóvásárt 2019. április 5-7. között, közel 2600 közreműködővel, a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb érdeklődésre számot tartó eseményeként. A fő helyszín most is a Papp László Budapest Sportaréna lesz, ahol a küzdőtéren zajlanak majd az egymást váltó táncházak forgataga, a népművészeti vásár, valamint az esti gálaműsorok. Az Aréna kisebb-nagyobb termeiben is folyamatosan várják az érdeklődőket a párhuzamosan futó programokkal.

Magyar Ízek Tavaszi Vására – Várkert Bazár, április 7.

A tavasz első napjait a legfrissebb hazai kistermelői finomságokkal köszönti a Magyar Ízek Vására, melynek központjában most a sült kolbászok és társai állnak. A már megszokott magyar ízek felvonultatása a Várkert Bazárban, rengeteg programmal, látványkonyhával, több, mint 80 termelő egy helyen. Az esemény két napja alatt folyamatos kóstolók, gyermekelőadások, autentikus zenei programok és gasztronómiai bemutatók teszik még élménydúsabbá a vásárlást.

Akvárium Tavasz Terasz 2019 – Akvárium Klub, április 5-22.


A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében ismét jelentkezik az egyik legnépszerűbb kültéri, ingyenes programsorozat, az Akvárium Tavasz Terasz.
Immár harmadik alkalommal zenélnek majd egy szál gitárral az Akvárium napsütötte lépcsőin a bmagyar zenei élet kedvencei. Idén ráadásul két nemzetközi sztárfellépő is érkezik majd a teraszra. Április 5-én a hamburgi techno-rezesbanda, a MEUTE lép majd színpadra. A tizenkét tagú, fúvósokból és dobosokból álló zenekar techno- és elektronikus zenei klasszikusokat szólaltat meg fúvós hangszereken, rezesbandás kivitelben, ami minden esetben garantáltan megőrjíti a közönséget. Szintén fellép majd az Akvárium teraszán Laura Gibson, az amerikai énekes-dalszerző, akinek legújabb albuma 2018 októberében jelent meg Goners címmel. Az énekesnő, aki már a Death Cab For Cutie tagjaival és Peter Broderickkel (Horse Feathers, Efterklang) is zenélt együtt, most április 17-én játszik majd az Akváriumban.