Hétfőn programonline!

Direkt rendet raktam az íróasztalon, hogy be tudjam mutatni, bizony, még este is dolgozom, és nézem, amit majd elmondok, hogy lehet majd nézni. Több könyvem is van, de a színeseket akartam megmutatni. A kompjúteren meg éppen az megy, hogy bizony hétfőn is jócskán lesz mit nézni, hallgatni, én például a vályogházakra leszek majd kíváncsi. És igen, répákat termesztek.

Iskolai Sokszínűség Hete 2021.

Online, április 12., 7:30

A Sokszínűség Oktatási Munkacsoport (SOM) 2021-re harmadjára is meghirdeti az Iskolai Sokszínűség Hetét, amibe minden iskola- és osztályközösség bekapcsolódhat - akár online oktatás alatt is.
A regisztráció linkje

FilmKATAlógus - Az Oscar testközelben

Online, április 12.,  8:00 

2021. április 25-én éjjel (26-án hajnalban) kerül sor a 93. Oscar gálára. Speciális körülmények, új szabályok ...Deák Kristóf Oscar-díjas rendezővel Molnár Kata Orsolya beszélget. A program 2021. április 12. és 18. között ingyenesen tekinthető meg az Erőművház oldalán.

Passage - Beethoven VII. szimfónia

Online, április 12.,  8:00 

A Győri Balett 2019-es bemutatója a Passage címet kapta, mely átkelést, átmenetet, folyamatot jelent. Velekei László koreográfus alkotása az ’úton levés’ metaforáját járja körül, az egyes élethelyzetek közötti átkelés, az átmenet szimbóluma teremti meg a táncmű strukturális egységét.

Érzelmi vakcina, avagy mivégre olvassuk a verseket?

Online, április 12.,  8:00 

Érzelmi vakcina - avagy mivégre olvassunk verseket? Nyáry Krisztián író online előadása a magyar költészet napja alkalmából 2021. április 9-én, pénteken 18 órától lesz elérhető április 12-én, hétfőn 20 óráig. Hogy megteremtsék a meghitt, könyvtári hangulatot, a felvételt zárt Facebook-csoportban fogják közzétenni, és az előadást csak egyetlen hétvégén lehet majd megtekinteni. A zárt Facebook-csoport elérhetősége

A szenvedéstől a megszabadulásig - Mireisz László online előadás-sorozata

Online, április 12., 14:30

A koronavírus okozta rendkívüli helyzetre való tekintettel A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán, az egyház elnöke, Mireisz László által vezetett A szenvedéstől a megszabadulásig című kurzust online formában tartják meg, melyre így nem csak a főiskola hallgatói, de bármely "külsős" érdeklődő is csatlakozhat a virtuális térben.

Színházi etikai kódexek

Online, április 12.,  17:00 

Mérföldkövet jelent-e, ha elkészül egy színház etikai kódexe? Milyen szempontokat kell figyelembe venni az elkészítésénél? Mi a cél a létrehozásával? Milyen megtörtént események ellenében, és milyen jó gyakorlatok érdekében készül el?

BIHARI ÁDÁM: Vályog építészet

Online, április 12.,  17:00 

A vályog történeti építőanyag, sokak által ismert fogalom. Mindannyian tudjuk, hogy a vályog jó hőszigetelő. Vagy mégsem? Sok ehhez hasonló népi hiedelem kering vályog körül. Az előadás célja, hogy a téves feltevéseken alapuló hiedelmeket tényszerű, műszaki megállapításokra, a korábbi romantikus megvilágítást tudományosra cserélje.

Délutáni Online Bábos mesekuckó Krisztával

Online, április 12.,  17:00 

Bábos mesék, mondókák, dalok és kézműveskedés mindenkinek, akinek fontos, hogy együtt legyünk és tudjunk kapcsolódni egymáshoz a meséken keresztül, miközben észrevétlenül fejlődünk.  Csatlakozni regisztrációt követően tudtok az e-mailben kapott linken.

Dr. Szegedi Andrea: Fehéroroszország, ami nem is fehér, de nem is orosz

Online, április 12.,  18:00 

Vár minden érdeklődőt Dr. Szegedi Andrea "Fehéroroszország, ami nem is fehér, de nem is orosz" című előadására a Magyar Földrajzi Társaság Turizmusföldrajzi Szakosztályának programsorozata keretében. Az előadás Teams platformon kerül megtartásra, ezen a linken.

A filozófia hasznáról - onilne kerekasztal-beszélgetés

Online, április 12.,  18:00 

Mire való a filozófia, a filozofálás? Hasznos tevékenység-e manapság? Mit tud nyújtani a ma emberének? A beszélgetés résztvevői: Farkas Attila Márton, Karsai Gábor, Schreiner Dénes.

Kolibri MobilMesék

Online, április 12.,  18:00 

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesével kedveskednek közönségüknek. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a  kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Iránytű 2021

Online, április 12.,  18:00

Párkapcsolati és önismereti előadások. Várnak szeretettel idén tavasszal is! Hagyományosan az előadásoknak a Semmelweis egyetem ad otthont, de a járványhelyzet miatt a tavaszi előadás-sorozatot ONLINE formában, ÉLŐ KÖZVETÍTÉSSEL tartják meg.

Gerendai Károly: Szeress! Alkoss!

Online, április 12.,  19:00

Szereted a munkád? Nem? Akkor ne csodálkozz, ha nem alakulnak jól a dolgok. Az eredményekhez az alkotás szeretete is szükséges - Gerendai Károly mestere ennek. Bármibe fog, az sikeres lesz, mert csak arra hajlandó időt áldozni, amit szeret és ami érdekli.

Lemezjátszó Classic EXTRA - Kispál és Borz - Naphoz Holddal w. Lovasi András, Kispál András

Online, április 12.,  19:00

Könnyűzenei örökségünk a 90'-es évekig bezárólag, a legkultikusabb albumokkal, ez a Lemezjátszó Classic. Beszélgetés, és zenehallgatás bakelitről a legnevesebb dalszerző-előadókkal, akik nélkül ma nem lenne az a popkultúra, ami.

Online, április 12.,  20:00

A ZENESZÍN produkcióban Varga Livius (A kutya vacsorája, Quimby, Varga Livius és a NeVa) vendége ezúttal Szűcs Krisztián (SZŰCS, HS7, Budapest Bár, Szűcsinger)! A beszélgetésben szó esik zenei pályáról, zenekarokról, éneklésről, dalszerzésről!

Free Style Chamber Orchestra

Online, április 12.,  20:00

Free Style Chamber Orchestra 2004-ben alakult, és nagy áttörést jelentett a hazai jazz élet számára, hiszen létrejött Magyarország első olyan állandó, professzionális kamarazenekara, amely vonósokból, fafúvókból (klasszikus kamarazenakarből), tekerőlantból és jazz-combóból áll. Az együttest Nagy János Yancha Erkel Ferenc-díjas zeneszerző vezeti, tagjai közül pedig többen eMeRTon-, illetve illetve Artisjus-díjas jazz zenészek. 

Forrószegiek

Online, április 12.,  20:00

Széki Rómeó és Júlia – táncjáték, Novák Ferenc Tata előadása. A legendás előadás bemutatójának 30 éves évfordulója alkalmából, ismét életre kel a méltán nagyhírű produkció. 

Eleven (11) beszélgetések Váradi Júlia talkshowja

Online, április 12.,  20:00

Váradi Júlia és vendégei: Vojnich Erzsébet és Szűcs Miklós festőművész házaspár.