Hétfőzike

Őz Jánosnak elege lett az erdőből, amit nézéssel fejez ki. De akkor meg hová menjen-e? Ha elmondom neki, hogy hétfő van, tudja, koncert lesz végül a kérődző helye, nem vitás. Esetleg még a sétahajó. Mi többiek viszont mehetünk moziba, színházba és könyvesboltba is.

Tokaj, szeptember 6., 11:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Jelen/lét Fesztivál 2021

Nemzeti Színház, szeptember 6., 13:00

A Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetséggel közös szervezésben 2021. szeptember 6-12. között kerül megrendezésre az idei Jelen/Lét Fesztivál, a magyarországi nemzetiségi színjátszás seregszemléje.

Keresztury Tibor: Hűlt helyem című könyvéből olvas fel

Írók Boltja, szeptember 6., 17:00

Közreműködik: Víg Mihály. A szervezők arra kérik az eseményre látogatókat, hogy amíg a program tart, viseljenek maszkot.

A38 pres. Mondays: Off / On: Board

A38 Hajó (Orrterasz), szeptember 6., 17:00

Megnyújtnád a hétvégédet? Vagy csak korábban kezdenéd a következőt? Van számodra egy jó hírünk! Hosszú várakozás után, mindenki legnagyobb örömére, június 7-től végre visszatér az A38 Hajó orrteraszára, a Mondays: Offf nyári rezidenciája harmadik szezonja alkalmából. A recept a szokásos, minden hétfő délután 5-től este 10-ig a legjobb szelektorok húznak elő táskájukból minőségi elektronikát egész nyáron, Ti pedig fesztelenül bólogathattok rájuk a Dunán, kezetekben hűs koktélok társaságában. Jól hangzik.

Monolith - Horváth Balázs szerzői estje

BMC - Könyvtár, szeptember 6., 18:00

Horváth Balázs perkusszív elemekre és a pulzációra építette fel szerzői estjének programját. A művek többsége egy zenei anyagból tömbszerűen kivésett alakzat. Az est főszereplői az ütőhangszerek és azok elhivatott előadója, Palotás Gábor. Palotás számára több kompozíciót írt már Horváth, melyek a mai esten más, néha egészen különleges szóló- és kamaradarabok mellett szólalnak meg.

Instant-Fogas Hétfő

Instant-Fogasház, szeptember 6., 18:00

Bulizz több tánc és koncertteremben, a belváros legnagyobb klubjában, ingyenes belépéssel egészen reggelig, ahol rezidens a DJ-k gondoskodnak a hangulatról!

Filmszerész filmklub - Jancsó 100: Nekem lámpást adott kezembe az Úr Pesten

Művész mozi, szeptember 6., 19:00

Szeptember végén lenne 100 esztendős az egyetemes filmtörténet egyik legfontosabb, legizgalmasabb rendezője: Jancsó Miklós. A világhírű alkotó nem csak legendás filmjeivel, összetéveszthetetlen filmnyelv-újító formai eszközeivel, különleges történelem-szemléletével volt nagy hatással kortársaira – és az utókorra is, hisz Jancsó életművéről ma is ódákat zeng, számos elsőrangú, ünnepelt külföldi művész, Martin Scorsese-től Alfonso Cuarónon át Jórgosz Lánthimoszig. Miki bácsi filmesként és ironikusan bölcs közéleti személyiségként nagy űrt hagyott maga után.

Cseh Tamás: Váróterem

Kodály Központ, szeptember 6., 19:00

Különleges műsor, amelynek Cseh Tamás dalai adják az ívét. Cseh Tamás – Váróterem című különleges műsora sokkal inkább egy szcenírozott előadás, amelynek Cseh Tamás dalai adják az ívét. Az újjáélesztett és újraértelmezett Cseh Tamás-legenda a Bonus Track Band és tíz másik színész kíséretében látható.

Boros Misi (zongora)

BMC - Koncertterem, szeptember 6., 19:00

Boros Misit 11 évesen egy egész nemzet zárta szívébe a Virtuózok győzteseként. Azóta világszerte nagy sikereket arat. Istenáldotta tehetségként gyakran szerény, bölcs szavakkal, csillogó szemmel, örök mosollyal vall hitéről. Csodálatos zongorajátéka vallomása szerint maga is imádság. Nagy örömünkre nekünk is eljátssza kedves „imáit”.

Szent Efrém Férfikar

Pesti Vigadó (Díszterem), szeptember 6., 19:00

Bizánci rítusú keresztény dallamok és a magyar férfikari kórusművek találkozása. Magyarország népszerű énekegyüttesét 2002-ben alapította a Liszt- és Érdemes Művész Díjas Bubnó Tamás. A Szent Efrém Férfikar kezdetben a bizánci rítusú kereszténység rendkívül változatos zenéjére specializálódott és ezzel a repertoárral ért el sikereket hazájában és külföldön egyaránt.

Voice & Guitar: Micheller Myrtill & Pintér Tibor Duo

Budapest Jazz Club, szeptember 6., 20:00

Kettejük több mint tíz éve sikeres duója havi rendszerességgel lép fel a BJCben. Műsorukat elsősorban jazz standardek, örökzöldek és popdalok jazzes feldolgozásai alkotják. Bravúros és improvizatív előadásuk különleges koncertélményt nyújt.

LFZE Monday Open Jam: Tálas Áron Trio

Budapest Jazz Club, szeptember 6., 22:00

Hétről-hétre más és más tehetséges LFZE hallgatókból álló formáció garantálja a felhőtlen  szórakozással fűszerezett igényes jazz zenét és a változatos, improvizatív hétindító esteket!