Hétköznapi vasárnap

Egy nyugis általános vasárnap. Akárcsak a Titán jéghegyes felszínén! Bár a tematika szokásos, részleteiben eltér a többitől, ettől lesz különleges. Piacok és sétálás, de máshol, múzeum, de másképp, és a végén az elmaradhatatlan zenemuzsika, de évfordulós. Mindenkinek szerencsés választást a hét legvégéhez!

Népsziget Bolhapiac és Vintage Vásár

Népsziget, február 13., 7:00

Februárban is megrendezik a Népsziget Bolhapiac eseményt az ATNO Forge Klubműhelyben!
Szeretettel várnak mindenkit február 13-án Újpest család- és kutyabarát bolhapiacán és vintage vásárán a Népszigeten. A kincsvadászat mellett a jól ismert 30 féle lángossal, fenséges óriáspalacsintával és természetesen frissítő italokkal is teljesebbé tehetitek az élményt.

Az idén februárban jelentkezik a kiskertpiac és az ANKERmarket közös, zöld szerelem vasárnap eseményével, ahol virágok, növények, lakás és divatkiegészítők, természetes dizájn alkotások és natúr kozmetikumok kiállítói várnak Mindenkit - már tavaszias, szerelmes hangulatban! Az események ingyenesek és kutyabarátok.

A házasság hetét 2008 óta tartják hazánkban azzal a céllal, hogy programok sokaságával felhívják az emberek figyelmét a házasságban rejlő értékekre, szépségekre. A kezdeményezés Angliából indult, és világszerte egyre többen kapcsolódnak be a szervezésébe.

A legnagyobb hazai lemezbörze a DISCOGS együttműködésével! Minden, ami zene! » LP » CD » DVD » MC » pólók » poszterek » újságok » könyvek » kitűzők » emléktárgyak » stb. 

Ismerd meg a Magyar Nemzeti Galéria új kiállításait, fedezz fel izgalmas műalkotásokat, nézz, kérdezz és alkoss. Játékos családi programra hívnak, ahol szülők és gyerekek együtt vehetnek részt, sőt együtt is alkothatnak.

Ebcsont Before - az archaeozoológia rejtelmei

Budapesti Történeti Múzeum - Vármúzeum, február 13., 10:30

A látogatók a program során megismerkednek az archaeozoológia tudományával, múzeumi jelentőségével, a múzeumi szakértő segítségével megvizsgálják a gyűjteményben levő csontleleteket, majd elkészíthetik csontamulettjüket.

Rudas fürdő, február 13., 11:00

Buda – avagy törökül Budun – az oszmán végvidék egyik leggyönyörűbb ékkövének számított. Az utazókat keleties pompája ragadta meg, a kereskedőket pedig a Duna élénk hajóforgalma vonzotta. A mai Víziváros – az egykori Varos – sok emléket rejt ebből a korból…

A kohaniták ösvényén - Látogatás a Csörsz utcai ortodox zsidó temetőben

Sokáig zárva volt, most végre megnyílik Buda egyik legrégebbi sírkertje, mi pedig végre bepillanthatunk a a zsidó gyászszertartások és temetkezési hagyományok világába. Kik nyugszanak itt, és mit szimbolizálnak az egyes sírkövek motívumai?

Az emberi testben semmi sem állandó, folyamatos változásban van. Ezekre a folyamatokra helyezve a hangsúlyt próbálunk meg jógaászanákon keresztül kapcsolódni a víz elemhez, és megtalálni az egyensúlyunkat - mindezt garantáltan likvidszerű, sötét hangzásvilágú zenei aláfestésre!

Korát megelőző orvosfenomén, vagy az emberek jóhiszeműségével játszó kuruzsló? A csehszlovák gyógynövényszakértő, Jan Mikolášek emberek millióit gyógyította, akiknek nem volt pénze vagy lehetősége arra, hogy valódi orvosokhoz forduljanak. Tudásának felsőbb körökben is híre ment, többen többféleképpen próbálták ellehetetleníteni a munkáját – legyen szó a fasizmus éveiről, vagy az azt követő kommunizmusról.

Hobo 77

Papp László Budapest Sportaréna, február 13., 20:00

Földes László Hobo előadóművész, a magyarországi blues egyik úttörője, aki idén ünnepli 77. születésnapját. A jeles alkalomból közönségével együtt, 2022. február 13-án a Papp László Budapest Sportarénában ünnepel. Koncertjének címe Térdig a sz*rban, fülig a szeretetben, amely a hamarosan megjelenő sokszáz oldalas önéletrajzi könyvének és a benne lévő két albumnak is a névadója.

Open Mic Sundays @Lámpás