Hétvégi filmkavalkád: családon belüli erőszak, képregényesdi és George Clooney

Az otthoni filmnézés legnagyobb előnye, hogy nem kell érte a szomszédba menni. Szó szerint. Plusz a társaság miatt sem kell aggódni, hisz otthon azért adva van a jó közeg. Nem úgy, mint a moziban, ahol biztos van valami állat, aki elfelejti lenémítani a telefonját vagy zörög a becsempészett chipses zacskóval vagy ordítva röhög a legrosszabb poénon is. Épp ezért a hétvégére most három príma kis filmet ajánlunk.

Péntek: Watchmen: Az őrzők

(Pro4, 22:00)

A hosszű és fárasztó hetet ezzel a filmmel lehet a legjobban megkoronázni. Egy különleges képregény adja az alaphangot. 80-as évek Amerikájában járunk, de ez egy alternatív világ, ahol Batmanhez hasonló maszkos hősök vigyáztak a rendre, majd hirtelen a közutálat tárgyává lettek. A világ meg a háború szélén táncol és nincs az az atomok újraformálására is képes Manhattan, aki ezt megakadályozhatja. Sőt! Na, de nem leszünk poéngyilkosok. 

Szombat: Most Már elég!
(RTL II, 19:50)

Jennifer Lopez egyetlen olyan szerepe, amiben nem egy idegesítő hárpia, hanem egy elég nagy traumát átélt nő, akivel azonosulni tud a néző. Ez az a film, ami nem egy nagy megfejtés, mégis működik. Egy középszerű nő szerelmes lesz egy jómódú pasiba, összeházasodnak, gyerekük születik. Szeretik is egymást, csak ez a láng egyszer csak kialszik, a férj félrelép és elkezdi cselédként kezelni feleségét, de annyira, hogy meg is veri. A pasi szerint ez így normális: ő dolgozik, lapátolja a pénzt, az asszony kussol és nem kérdez. Na, ebből lesz elege Jennifer Lopez karakterének és menekülőre fogja. De ez nem egy tündérmese, hogy minden ilyen könnyen menjen.

Vasárnap: Ocean’s Twelve - Eggyel nő a tét
(Film+, 21:45)

A hihetetlenül sikeres Ocean’s Eleven folytatása egy újabb rablásról szól. George Clooney, azaz Danny Ocean újra ósszehívja a csapatot. Most nem a saját szakállukra kell dolgozniuk, hanem Terry Benedict pénzét kell visszaszolgáltatniuk, de kamatostól. Aztán, ha lesz valami leeső kis pinzecske, akkor azt azért persze eltehetik. Így kell kisakkoznia a csapatnak egy igen ritka ékszer ellopását, amit még a lehetetlen küldetések abszolválója, Ethan Hunt se tudna megugrani. De hálistennek Ocean felesége, Tessa is beszéll a buliba, aki kihasználja legnagyobb aduját, hogy úgy néz ki, mint Julia Roberts. Aki csavarokkal teli filmre vágyik annak csak ezt tudjuk ajánlani.