Híres filmes csókok

Ma van a csók a világnapja. Aki teheti, csókolózzon, aki nem, nyissa meg cikkünket és nézze meg, hogy csinálják mások.

Ghost

Jerry Zucker 1990-es filmjének végén csodálatos és megható a búcsúzás: Sam (Patrick Swayze) szelleme a mennyország ragyogásától láthatóvá válik, és megcsókolja Molly-t (Demi Moore).

 

Pretty Woman

A herceg fehér lovan modern változataként Richard Gere fehér limuzinnal érkezik, hogy a tűzoltólétrán felhágjon a magaslatra és kiszabadítsa a hercegnőt a toronyból.

 

Harry És Sally

Rob Reiner klasszikusának végére Harry (Billie Cristal) és Sally (Meg Ryan) csak összejönnek, és ezt egy jó csókkal illik megpecsételni. Jöhet a stáblista.

 

Susi és Tekergő

Ugyan rajzolt Disney-kutyák a címszereplők, de ez a filmtörténelem egyik legszebb, legromantikusabb és legtöbbet idézett csókjelenete.

 

Pókember

Mary Jane (Kirsten Dunst) és az inkognitóját féltő Peter Parker (Tobey Maguire) "fordított" csókja az esőben igazán Pókemberhez illő, egyszerre menő és romantikus jelenet.

 

Vad vágyak

Neve Campbell és Denise Richards nevezetes medencés jelenetében nem csak csók csattan, egyebek is történnek, de itt a helye a listán.

 

Kegyetlen játékok

Sarah Michelle Gellar és Selma Blair csókja is klasszikussá nemesedett az almúlt húsz évben.

 

My Girl

A gyerekszerelem és az első csók varázslatos dolgok, nincs ez másként Macaulay Culkin és Anna Chlumsky felejthetetlen jelenetében sem.

 

Holdfény

Chiron (Ashton Sanders) és tinédzser Kevin (Jharrel Jerome) a tengerparton ülve fedezik fel a szerelmet. 

 

A Birodalom visszavág

Han Solo a maga zsivány stílusában csókolja meg először Leia hercegnőt a Millenium Falcon fedélzetén, persze az örökké kotnyeles C-3PO nyilván a legrosszabb pillanatban bukkan fel a sirámaival. És ne feledkezzünk meg a film elején látható testvéri csókról sem: azaz ekkor nem az, Leia szúr oda Hannak azzal, hogy szenvedélyesen megcsókolja Luke-ot (aki aztán láthatóan élvezi is). Ekkor még egyikük sem tudja, hogy testvérek. Hupsz.

 

Casablanca

A filmtörténelem egyik legszebb csókja, legnagyobb szerelmespárja (Humphrey Bogart és Ingrid Bergman), mást nem is kell mondani.

 

Elfújta a szél

A filmtörténelem egyes számú szerelmes párja, a svihák Rhett Buttler előbb csak oltogatja Scarlettet, de idővel elcsattan az első csók.

 

Szerelmünk lapjai

Noah (Ryan Gosling) és Allie (Rachel McAdams) szenvedélyes csókja a zuhogó esőben bár klisé, de a fenébe is, ilyen a (talán nem is létező) romantika!

 

Titanic

James Cameron filmje óta gyaníthatóan sok ezren, tízezren "titanicoztak" hajók orrában, a legénység legnagyobb örömére/bosszúságára.