Híres színészek, akiket forgatás közben rúgtak ki

Még a legnagyobb nevekkel is előfordul, hogy valami nem jön össze, Van Damme és Ryan Gosling is kapott kemény visszautasításokat. Valakinek ez csak egy apró kitérő, de van, akinek a karrierje végét jelentheti.

Jean-Claude Van Damme - Predator


 

Mielőtt még befutott volna Hollywoodban, a brüsszeli harcművész szerepet kapott a Predatorban. A nyolcvanas években ha egy filmben Arnold Schwarzenegger szerepelt és Joel Silver volt a producere, akkor az biztos sikerre számíthatott. Ennek ellenére Van Damme nem fért a bőrébe a forgatáson, neki ugyanis a Predatort kellett volna eljátszania, de nem tetszett neki, hogy így nem látszik az arca, és ha már vérszomjas űrlényként nem harcművészkedhetett, a forgatáson produkálta magát mindenféle látványos fejrúgásokkal, amivel a stábtagok agyára ment. Az utolsó csepp a pohárban az volt, amikor eltörte a drága Predator maszkot, viszont ezzel tulajdonképpen szívességet tett a későbbi Predator-rajongóknak. Ekkor jött be a képbe Stan Winston, akit felkértek, hogy hozzon ki valami értelmeset az addig kifejezetten bénán kinéző Predatorból, és teljesen újratervezte a jelmezt. Ez annyira jól sikerült, hogy a híres predátorok idén visszatérnek a mozikba.



Sean Young - Dick Tracy


Az 1982-es Szárnyas fejvadász gyönyörű androidnőjét játszó színésznő csillaga akkoriban szépen ívelt felfelé, szerepet kapott Oliver Stone Wall Street című filmjében. Sean Young viszont többet akart, és addig rágta a rendező fülét, hogy hadd cseréljen szerepet Daryl Hannah-val, hogy végül a meglévő jeleneteit is meghúzták, és hazaküldték a forgatásról. A színésznő később sem futott be komoly hollywoodi karriert, az egyik végső csapást az jelentette, amikor kirúgták a Dick Tracy forgatásáról. A színésznő ezt azzal magyarázta, hogy visszautasította a filmet rendező és a főszerepet játszó Warren Beatty szexuális közeledését, és ezután minden ajtó bezárult előtte. Beatty tagadta a vádakat, szerinte a színésznő viselkedésével volt probléma, és nem tudta volna jól eljátszani a szerepet. Pedig majdnem szerepelt Tim Burton Batmanjében is, ő játszotta volna a Macskanőt, csak egy sérülés miatt le kellett mondania a forgatást. A Batman visszatérbe úgy próbált meg bekerülni, hogy egy házilag készített jelmezben viharzott be Tim Burton irodájába, de a rendező inkább az asztal alá bújva várta meg, amíg kivezetik. Tavaly ő is megszólalt Weinstein-ügyben, és arról számolt be, hogy a Szerelmi bűntények forgatásán őt is zaklatta a producer, és ezt követően messze elkerülte, viszont utalt arra is, hogy szerinte ez is szerepet játszott abban, hogy nem kapott jó szerepeket. 

 

Harvey Keitel - Apokalipszis most

 

Az Apokalipszis most forgatása legendásan keményre sikerült, és ebből valószínűleg már előre sejteni lehetett valamit, mert olyan híres színészek dobták vissza a főszerepet, mint Al Pacino, Jack Nicholson vagy Clint Easwood. Coppola végül Harvey Keitelt szerette volna minden áron megszerezni, miután látta Scorsese felfedezettjét az Aljas utcákban. A method actinghez szokott színész viszont hat hét után megőrült ettől a befele forduló szereptől, ezért leváltották. Szóba került Nick Nolte is, de végül Martin Sheen lett az a szerencsés színész, aki egy felejthetetlen alakításért majdnem meghalt a dzsungelben.



Kevin Spacey - A világ összes pénze

 

Elég ritka, ha egy színészt azután rúgnak ki, hogy leforgott a film, sőt már majdnem a vágással is végeztek. Ez történt tavaly ősszel Kevin Spacey-vel, akit magával söpört a Weinstein-botrány, miután nem kevesen vádolták meg szexuális zaklatással. A producerek nehéz döntés előtt álltak. Ha Spacey-t benne hagyják a filmben, akkor a negatív médiavisszhang biztos bukásra ítéli a J. Paul Getty unokájának elrablásáról szóló filmet. Végül úgy döntöttek, hogy újraforgatják a jeleneteket, amiben szerepelt, mégpedig Christopher Plummerrel, akit eredetileg nézett ki a szerepre a filmet rendező Ridley Scott. Bár elköltöttek még néhány millió dollárt, megérte, mert a film pozitív kritikákat kapott, különösen Christoper Plummer alakítását dicsérték, akit Oscarra is jelöltek. Kérdés, mi lesz Spacey sorsa, aki ellen Angliában és Amerikában is nyomozás indult.



Ryan Gosling - Komfortos mennyország



Peter Jackson szeretett volna visszatérni a kisebb költségvetésű filmekhez, miután sikert sikerre halmozott A Gyűrűk Ura-filmekkel. Ezért a Komfortos mennyország című könnyfakasztó sikerkönyvet akarta megfilmesíteni Rachel Weisz, Ryan Gosling és Saoirse Ronan főszereplésével. Gosling már a kezdetektől kényelmetlenül érezte magát a szerepben, mert tíz évvel fiatalabb volt a könyvben szereplő apánál, de a rendező megnyugtatta, hogy a sminkesek tudják a dolgukat. Ennek ellenére a színész önszorgalomból felszedett majdnem tíz kilót és szakállat növesztett, de amikor megmackósodva megjelent a forgatáson, a stáb elszörnyedt. Ők ekkor ébredtek rá, hogy ez valóban nem fog menni, és gyorsan kerestek egy másik színészt, így végül Mark Wahlberg kapta a főszerepet. A film ennek ellenére szép csendben megbukott.


Forrás: Taste of Cinema