Horrorra akadva 2.

  • Kukonya / Filmfórum

Nem lesz folytatás! - adták szavukat a Wayans testvérek. De a szó elszáll, és az ígéret is csak ígéret maradt. A gagyi filmek kategóriában Farellyék komoly vetélytársakra akadtak.

Vannak filmek, melyekről bűn még beszélni is, tudva, hogy a negatív reklám is reklám. A Wayans fivérek legutóbbi munkája a bűn kategóriájába tartozik, az egész filmet ugyanis egy nagy klotyóban forgatták le azzal a céllal, hogy majd innen szórakoztatják a közönséget. Már az első rész sem volt könnyen emészthető, a jórészt Sikolyt parodizáló film (micsoda képtelenség, hisz a Sikoly-sorozat önmagában már egy paródia!) megtekintése is erős gyomrot igényelt. Most azonban ez már kevés, ugyanis a Wayans család a sorozatkészítés hagyományait szem előtt tartva különös hangsúlyt fektetett a fokozásra. Ami az első részben csak gusztustalan volt, az most elviselhetetlenül undorítóvá vált.

Filmjük a Ház a kísértethegyen meséjét követi, de arcátlanul merít olyan sikeres produkciókból, mint a Hannibál, a Temetetlen múlt, a Charlie angyalai vagy a Mission: Impossible 2. A legmegdöbbentőbb azonban az a tény, hogy James Woods is szerepet vállalt a filmben, aki az Ördögűző egyik jellegzetes jelenetében borzaszt el minket. Nyilván nem könnyű a család barátjának lenni, csupa kellemetlen ajánlatra kell igent mondani. De a családi vállalkozás legügyesebb húzása a kis Wayans-ok döcögő karrierjének elindítása, Shawn és Marlon mindjárt a főszerepekben láthatók. Az egyetlen jó dolog a filmben, hogy mindössze 83 percig tart, és egyszer garantáltan vége van.

Csak azoknak ajánlott, akik szeretik az anyagcserés filmeket, függetlenül attól, hogy a folyamat éppen melyik testrészen játszódik le.