Hova lettek Morganék?

- teszi fel a kérdést Hollywood eddig vagy tíz romkomot maga mögött tudó doyenje. És amilyen ravaszdi, meg is válaszolja: Alsóretkesre, ami - még jó, hogy nem Bivalybasznád ugrott be a fordítónak - a nagy vízen túl a wyomingi Rayt takarja. Wyoming az amerikai viccekben, ha nem is vetekszik Texas tirpákságával, mindenképp poén tárgya leggyérebben lakott, többnyire hegyek vagy sivatagok tarkította vidékével, nem is szólva a legfontosabb tényről: Maci Laci is itt fosztogatta Bubuval a kirándulók elemózsiás kosarait. Morganékat - a miértet hagyjuk, ez a krimiszál a "storyban" - száműzik New Yorkból. Azért onnan, mert nyilván az ottani életmód hordozza magában a legtöbb klisé lehetőségét (férfi és nő egyaránt workaholic, amúgy shoppingolnak, és puccos éttermekbe járnak salátát zabálni), hogy aztán ezt ütköztethessék a kliséértékileg legalább ennyire kimeríthetetlen wyomingi porfészekkel (medvék kóricálnak a kerítés mentén, steaket zabál boldog-boldogtalan, tengernyi szabad idejét meg rodeózással üti el).
Ami Hugh-nak még jól állt 39 évesen a Sztárom a páromban, azaz: esetlen, kicsit töketlen lúzer figura, 49 évesen már meglehetősen szánalmas, főleg nevezett szexisnek távolról sem mondható mimikai ráncai miatt. Sarah Jessica Parkernak meg szóljon már valaki, hogy ne mutogassa a lábát - a kamera bárhogy is szépíti hat évad Szex és New Yorkon át, egyszerűen görbe az.
Nos, a térdünket ugyan nem csapkodtuk nevettünkben, de egy-egy tűrhető poén kapcsán felkacagtunk, és ez az utóbbi évek termését tekintve nem is olyan rossz teljesítmény.