Így reagáltak kollégái Louis C. K. szexuális zaklatási ügyére

Louis C. K. (Louis Székely) magyar származású stand up-komikusról tegnap jelent meg egy hosszú cikk a New York Times-ban, miszerint eddig öt nő számolt be arról, hogy akaratuk ellenére előttük maszturbált a férfi. Sokan nem voltak meglepve.

A hír megjelenésére felbolydult a közösségi média is, és elkezdtek gyűlni a bejegyzések, amikben rengeteg nő meséli el saját történetét a komikussal. Többen azt írják, már várták, hogy kiderüljön végre róla is, hogy miket művel.

Louis C.K. szóvivője azt mondta az Entertainment Weeklynek, hogy az elkövetkező napokban Louis írásbeli nyilatkozatot tesz közzé.


A New York Times cikkében Dana Min Goodman és Julia Wolov standuposok nyilatkoztak, akik azt mesélték el, hogy 2002-ben a humoristával együtt léptek fel, majd utána Louis C.K. felhívta őket hotelszobájába, és viccesen megkérdezte, hogy mi lenne, ha elővenni nemi szervét. A két nő először elröhögte magát, mert azt gondolták, hogy a férfi csak viccel. Mire megfordultak, ő már teljesen meztelenre vetkőzve maszturbált előttük. A két nő azt mondja, hogy a humorista átlépett egy határt.
Abby Schachner író-színésznő 2003-ban hívta fel a humoristát, és a beszélgetés közben hallotta, hogy a férfi önkielégítést végez a vonal túloldalán. Louis C. K. hat évvel később bocsánatot kért tőle. Rebecca Corry humorista azt nyilatkozta a férfiról, hogy előtte is akart maszturbálni Louis, de legalább tőle megkérdezte, hogy csinálhatja-e, mire a nő nemet mondott.


Az HBO kirakja Louis C.K.-t az autistákat segítő előadói estből (Night of Too Many Stars: America Unites for Autism Programs), mely november 18-án lesz az HBO-n, és a humorista műsorait is kiveszi HBO Demand szolgáltatásaiból.

És most nézzük, hogyan reagáltak a humorista kollégák és filmesek.


Jason Alexander, aki elsősorban vígjátéki szerepeiről ismert, a komédia és a való világ közötti határvonalra illetve különbségre hívta fel a figyelmet:


„Uraim, a komédia gyakran illetlen. Néha merész, bátor és sokkoló. De ez nem jogosít fel arra, hogy viselkedésünk a való életben a nőkkel szemben - illetlen legyen."

 

Judd Apatow, a vígjátékairól ismert filmes így ír a Twitteren:


"Ez volt a New York Timesban a C. K. Louis-sztori legszomorúbb része. Ha tiszteletlen vagy, és szexuálisan zaklatsz fiatal, sebezhető embereket, akkor álomgyilkossá válsz."

Rachel Bloom  is örül, hogy végre kimondta valaki:

"Igen, a k*rva életbe! Soha többé elhallgatás!"

Mary Elizabeth Winstead így fogalmazott Twitteren:

"Teljes szívemmel azokkal a bátor nőkkel vagyok, akik ki mertek állni. Ha leleplezel egy sokak által kedvelt személyt, te szégyenülsz meg. Kiderült: ha nyilvánosan megaláz egy sokak által szeretett ember, akkor is te szégyenülsz meg. Ezért nem jövünk elő."

via Entertainment Weekly