Így változott Jim Carrey Andy Kaufmanná

Rendkívül érdekes dokumentumfilm mutatja be, hogyan változott át Jim Carrey Kaufmanná az Ember a Holdon forgatásán. Már az előzetes is fantasztikus.

November 17-étől lesz látható a Jim & Andy: The Great Beyond című dokumentumfilm, ami Jim Carrey döbbenetes átalakulásáról szól. Az 1999-es Ember a Holdon főszerepében Carrey kedvencét és példaképét, a rendkívül furcsa (anti)humoráról és végletesen kiszámíthatatlan viselkedéséről elhíresült Andy Kaufmant alakította..

Carrey elvileg a method acting alkalmazásával játszotta el a szerepet - azaz olyannyira azonosult a karakterrel, hogy akkor is szerepben maradt, mikor nem forgott a kamera -, de a forgatás alatt ennél sokkal több történt: a színész elmondása szerint az igazi Andy Kaufman gyakorlatilag átvette az uralmat, az ő testét használta, és Carrey nem tudta kontrollálni a viselkedését. 

A dokumentumfilm bemutatja, hogyan is viselkedett Carrey a forgatási szünetekben, és megdöbbentő, hogy a saját személyisége teljesen eltűnt, és gyakorlatilag Kaufmant, és az ő rosszindulatú, hímsovoniszta alteregógáját, Tony Cliftont láthatjuk helyette. A stábot is teljesen kiborította, ahogy Kaufman tette annak idején, láthatjuk kiakadni a rendezőt, Milos Formant, és Danny DeVito - aki a Taxi című sorozatban együtt játszott a komikussal - elképedve meg is jegyzi, hogy az, aki a díszletek közt tombol, tényleg ugyanúgy viselkedik, mint az igazi.