Itt vannak a legjobb hétvégi programok!

Kánikula lesz? Vagy zápor? Igazából mindegy is, az EFFOT-on, a Bánkitón vagy a Nyári Képregénybörzén biztosan jól fog mindenki szórakozni!

Bánkitó '28 Fesztivál – Bánk, július 11-14.

Magyarország legnagyobb kisfesztiválján idén is az alternatív zenei szcéna legjobb zenekarai és dj-i bolygatják meg a tó állóvizét július 11. és 15. között. Többek közt a kanadai alt-rock legfontosabb zenekara, a SUUNS, a legendás Ghostly kiadóhoz szerződött japán-amerikai Shigeto és a Bánkitó rezidens Fran Palermo is. Emellett már az is biztos, hogy a Bernáth Peti és Mesterházy által kurált Déli Színpadon a Zságer-Genser duó atmoszférikus live-actjére, a Changing Grey-re is topoghatnak majd.

EFOTT 2018 – Velence, július 10-16.

2018-ban is a Velencei-tó strandján kerül megrendezésre július 10-16. között a rendezvény, ahol a szervezők elmondásai szerint nagyobb parti lesz, mint valaha, sőt 2018-ban a tavalyi évhez hasonlóan egy nappal hosszabb lesz az EFOTT, így vasárnap is teljes programmal készül a fesztivál. Strand, color party, habparty, kertmozi, színház, wakeboard, koncertek, street food, bungee jumping, strandfoci, jó pár nemzetközi név és több, mint 120 magyar fellépő egy helyen.

VeszprémFest 2018 – Veszprém, História Kert, július 11-14.

Július 11-14 között rendezik az idén 15. évét ünneplő nyári, szabadtéri zenei rendezvény-sorozatot, a VeszprémFestet, amely immár ötödik éve az MVM Zrt. főtámogatásával valósul meg. A legnagyobb nyári veszprémi kulturális esemény ezúttal talán még az eddigieknél is színesebb zenei kínálattal várja vendégeit.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok – Visegrád, Vár és műemléki környezete, július 13-15.

A Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok már 34 éve állít emléket az 1335-ös visegrádi királytalálkozónak, a középkori Európa egyik legfontosabb eseményének. Nem véletlen, hogy 1991-ben a visegrádi királyi palota falai között írták alá a Visegrádi Egyezményt, mely jelenleg V4 elnevezéssel segíti a Közép-európai országok együttműködését. A Palotajátékok Magyarország egyik legrégebbi történelmi fesztiválja, mely a kárpát-medencei térségen kívül Európa számos országából fogad kiváló hagyományőrző csoportokat. Nyolc országból közel 1000 szereplő érkezik minden év július második hétvégéjén Visegrádra, hogy méltóképpen felidézhessük a királyi székváros legfényesebb történelmi eseményét. E három napon látványos lovagi tornák, pompás királyi menet és esti fáklyás felvonulás, vásár, koncertek és királyi borudvar várja az idelátogatókat, és természetesen a méltán híres királyi palota, gyönyörű reneszánsz kertje és a Salamon-torony is újra pezsgő középkori élettel telik meg.

Seuso-kincs – Budapest, Magyar Nemzeti Múzeum, november 11-ig

A késői római császárkor egyik legjelentősebb kincslelete, a Seuso-kincs, a tavalyi parlamenti bemutatóját és féléves vidéki vándorkiállítását követően 2018. június 27-től ismét Budapesten látható, a kincs végleges őrzési helyén, a Magyar Nemzeti Múzeumban.

Nyári Képregénybörze, Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO), július 15.

Tombol a nyár és a szünidő, mi lehet ilyenkor a legjobb hétvégi szórakozás, mint hogy egy művelődési ház hűvös falai közé meneküljünk a hőség (vagy épp az eső...) elől? Főleg akkor, ha a művház tele lesz képregényhősökkel! Július 15-én, vasárnap 10 órától immár hagyományosan a kispesti KMO-ban kerül megrendezésre a Kingpin Kiadó szervezésében az újabb Képregénybörze! Rengeteg izgalmas újdonságot lehet majd kedvezményes áron beszerezni a hazai kiadóktól, de több ezer régi Bobó, Góliát, Garfield, Tumak, Berci, Bucó, Szetti, Tacsi és egyéb képregény közt lehet majd bogarászni, de angol és skandináv nyelvű szuperhősfüzetek százai, poszterek, akciófigurák és padlásról lehozott kincsek várják majd az érdeklődőket.