James Toback rendezőt először 38 nő vádolta szexuális zaklatással - azóta több mint kétszázan szólaltak meg

Az író-rendező többnyire az utcán szólította le a nőket, és azzal szédítette őket, hogy sztárt csinál belőlük.

James Toback rendező, forgatókönyvíró, Warren Beatty Bugsy című filmjének forgatókönyvéért 1992-ben Oscarra jelölték. A hetek óta gyűrűző Weinstein-botrány kapcsán 38 nő jelentkezett, hogy a férfi szexuálisan zaklatta őket.

Forrás: Kristian Dowling / Contributor / Getty Images

 

Az áldozatok egy jó része arról beszélt a Los Angeles Times-nak, hogy Toback az utcán szólította le őket, és azzal szédítette mindegyiküket, hogy sztárt csinál belőlük. A későbbi megbeszéléseken cserébe szexuális jellegű kérdéseket tett fel nekik, előttük maszturbált, illetve ruhában közösülést imitált. Echo Danon színésznő azt mesélte, hogy Toback Fekete-fehér című filmjének forgatásán rátette a kezét, azt mondta neki, hogy a ha szemébe nézne és megcsípné a (férfi) mellbimbóját, akkor attól elélvezne.

Mindenki szeretné, hogy munkát kapjon, így belenyugodtam. Ezért nyugodtam bele. Mert reméltem, hogy kapok majd másik munkát is.

A 72 éves Toback tagadta, hogy bármelyik nővel is találkozott volna, ha esetleg mégis, az nem tarthatott öt percnél tovább, mert egyikre sem emlékszik.

A közösségi médiában is megszólaltak az üggyel kapcsolatban, a Doctor Strange rendezője, Scott Derrickson csak ennyit írt:

Ha létezik pokol, James Toback oda fog kerülni.

 

A Los Angeles Times cikke óta még 190 nő jelentkezett, hogy Toback áldozata lett.