Jennifer Lawrence: azért keresek kevesebbet, mert vaginám van

A sztár a Vogue magazinnak adott interjúban élete tragédiáiról mesélt, de elárulta februárban született gyermekének eddig titkolt nemét is.

A női magazin októberi számának a színésznő látható a borítóján, a belső oldalakon pedig hosszú interjú olvasható vele. Ebben Lawrence őszintén vallott arról – az Egyesült Államokban nemrég eltörölt Roe v. Wade-törvény, azaz az abortuszt megnehezítő új intézkedések kapcsán –, hogy két vetélése is volt, mielőtt egy beavatkozást követően sikerült teherbe esnie.

„Milliószor gondolkodtam ezen, amikor terhes voltam. Azokról a dolgokról elmélkedtem, amelyek a testemben zajlottak. És nagyszerű terhességem volt. Szerencsésen alakult. De minden egyes másodperc az életemben más és más. Szóval időnként az is felötlött bennem, hogy

mi lenne, ha kényszerítve lettem volna erre”

– nyilatkozta Jennifer Lawrence, aki azt is elárulta, hogy februárban született gyermeke kisfiú lett.


A színésznő azt is elmesélte, hogy az új abortusztörvény kapcsán sajnos rengeteg a konfliktus közte és Kentuckyban élő családtagjai (köztük saját apja) között.

Lawrence legtöbb családtagja ugyanis republikánus, így már Donald Trump hatalomra kerülése idején szakadás következett be a sztár és közöttük, ami most tovább mélyült.

A családi problémákat a színésznő terápia segítségével próbálja feldolgozni.

Az elmaradott politikai nézetek kapcsán az interjúban szóba került az is, hogy a nők még Hollywoodban is kevesebbet keresnek a férfiaknál – és a színésznő ebben a témában sem rejtette véka alá a véleményét. „Nem akarom lebecsülni a családomat, és tudom, hogy sokan vannak még hasonló helyzetben (korábban Lawrence arról beszélt, hogy más információk jutnak el hozzájuk, és egészen más az életük – a szerk.). De hogy tudnak a születésétől kezdve úgy nevelni egy lányt, hogy elhiszik: nem érdemel egyenlő jogokat? Mégis hogy lehet ez? 

Leonardo DiCaprio és a várandós Jennifer Lawrence a Ne nézz fel! tavaly decemberi premierjén. Forrás: Taylor Hill / FilmMagic / Getty Images


Nem számít, hogy mit csinálok.

Továbbra sem leszek ugyanannyira megfizetve, mint egy férfi, csak azért mert vaginám van?”

– fakadt ki a sztár, akiről köztudott, hogy az Amerikai botrányban jóval szerényebb gázsit kapott, mint férfi kollégái, és még a tavalyi Ne nézz fel!-ért is 5 millió dollárral adtak neki kevesebbet, mint a szintén főszerepet alakító Leonardo DiCapriónak. Lawrence persze elismerte, hogy a nagy sztárokat gyakran túlfizetik, de ettől még a fizetési szakadékot illető probléma nem lesz kevésbé frusztráló.


(via Variety, People)


Nyitókép forrása: Kevork Djansezian / Getty Images.