Keddi programajánló

Aki keres, az talál! Mi mára ezeket találtuk nektek. Jó szórakozást!

Nyúl Péter

Online, április 27., 08:00

Nyúl Péterrel mindig történik valami. Mágnesként vonzza a bajt, a galibát. Mesénk kezdetén - Nyúlmama határozott tiltása ellenére - átszökik a szomszéd Gergelyfi bácsi veteményeskertjébe, ahol nem várt találkozások és hihetetlen kalandok várnak rá.


Töri Maraton 2021

Online, áprilir 27., 14:00

Aki az érettségi véghajrájában úgy gondolja, hogy szüksége lenne még egy kis ismétlésre, az a legjobb helyen jár, ugyanis a hagyományhoz híven,  április 27-30. között, idén is megrendezik a Töri Maratont.


Online tárlatvezetés: Dürer kora

Online, április 27., 14:30

Megismerkedhettek Albrecht Dürerrel, a sokszorosított grafika mesterével, és a kortársakra gyakorolt hatásával. A tárlatvezetés összefoglalja a legfontosabbakat, felnagyítja a részleteket, rávilágít az összefüggésekre.


Fenntartható mezőgazdaság

Online, április 27., 15:00

A Zöld könyvtár sorozat következő előadásán Pál János környezetgazdálkodási agrármérnök osztja meg gondolatait. Az előadáshoz csatlakozni az alábbi linken keresztül lehet.


Replika Szabadegyetem - 4. Mire jó a szociológia és mire használják?

Online, április 27., 15:00

15 hét, 4 nagy terület, 15 interaktív előadás, vita és beszélgetés a szociológia aktuális kérdéseiről, hiánypótló jelleggel.

Elfeledett Fertő tavi fürdők, a Fertő tó kialakulása

Online, április 27., 18:00

Az ember és a tó kapcsolata- A Fertő tó szélsőséges vízrajzi viszonyai- Gróf Széchenyi István „Bozi fürdője”- Fürdőházi tócsa- Pittner-strand Fertőrákosi fürdő- Fotók a múltból és a jelenből.
Online előadás.


Discovering Barcelona - Hogyan kezdj bele egy közösségi lakhatási projektbe?

Online, április 27., 18:00

“Cohousing … Tetszik az ötlet, de hogyan csináljam?” Gyakori kérdés a cohousing szó hallatán. Ha téged is érdekel a válasz, akkor csatlakozz az ingyenes online eseményhez.


Retromadár blokknak csapódik és forró aszfaltra zuhan

Online, április 27., 18:00

Egy tömbház, avagy blokk - lépcsőházaival, emeleteivel, lakrészeivel, a vékony falakkal, a szomszédokkal és a házkulcsot a nyakukban hordozó gyerekekkel - amolyan emberi hangyaboly sok egyéni sorssal. Persze ezek, a blokkba bezsúfolt életek nem zajlanak konfliktusmentesen...
Klikk!


Kreatív Relax - Harry Potter cikesz készítés

Online, április 27., 18:00

A Harry Potter és a bölcsek köve című film húsz éves. Ennek apropóján a Kreatív Relax kreatív foglalkozásokkal készül. A mai esemény vezetője Ádám Valéria.


Déryné ifjasszony

Online, április 27., 18:30

Azt, hogy ez a színdarab bemutatásra kerülhet, a magyar nyelvű színjátszás kivívóinak köszönhetjük. A mindenre elszánt, derűt és határozottságot sugárzó, sziporkázóan tehetséges Dérynének és a többi, hozzá hasonlóan önfeláldozó vándorszínésznek. Nézd meg itt!


Babindák István-Egri János-Jónás Géza Trio

Online, április 27., 19:00

A mai koncerten fellép az év fiatal jazz zenésze és sok más elismerés nyertese Egri János jr. és szólista partnere Babindák István klarinétművész.


Ex Katedra

Online, április 27., 19:00

Az előadás a szereplők személyes történeteire épül, amelyek egy különleges korszakot idéznek fel: az iskola első napjától a kamaszkor kezdetéig tartó időszakot. A szereplők ma ugyan egy színpadon állnak, sokféle háttérből érkeztek. Van köztük, aki vidéken, van, aki külvárosban, és van, aki budán nőtt fel. Van, akinek a családját tönkretette a ránk köszöntő kapitalizmus, és van, akinek meghozta a szerencsétjét.


Ránki Dezső, Keller Quartet és a Concerto Budapest

Online, április 27., 19:30

Nem feltétlenül kell egy teljes nagyzenekar ahhoz, hogy a klasszika és romantika remekművei megszólaljanak. Ezen a koncerten két átdolgozott darab: egy „lekicsinyített” és egy „felnagyított” is megszólal majd, s köztük a kamarazene egyik legragyogóbb példája is helyet kap.


Deck az A38 Hajón: Szilágyi Zsófia Emma, Gál János, The Frozen Rose

Online, április 27., 19:00

A The Frozen Rose pop-rock zenéje fuzionál fiatal és tehetséges irodalmárok szövegeivel a Deck az A38 Hajón áprilisi alkalmán.


Rodek Balázs Trio

Online, áprils 27., 20:00

A trió 2018 februárjában alakult, repertoárjukat a zenekarvezető saját szerzeményei alkotják. Song of the Day elnevezésű projektjük egy nap történetét meséli el úgy, hogy minden napszakot egy-egy kompozíció jelenít meg. A zenekar különdíjat nyert a 2020-as MÜPA Jazz Showcase fesztiválon. 
Jó szórakozást!


Üvöltő szelek

Online, április  27., 20:30

Az Üvöltő szelek a világirodalom nagy rejtélyeinek egyike. Gyűlölet és szerelem együttélését, egymást erősítő-romboló hatását Emily Brontë előtt talán senki, azóta is csak kevés alkotó érzékeltette ilyen elemi erővel. Catherine és Heathcliff sírig – s talán azon túl is – tartó szenvedélyes kapcsolata most a Miskolci Balett előadásában kerül színpadra.


Fülbevaló #20 - Horváth Ádám Márton – Lichter Péter

Online, április 27., 21:00

Amikor úton vagyunk, hegyről le vagy épp hegynek felfelé tartunk, eszünkbe juthatnak korábbi útjaink, korábbi lejtők és kaptatók. Mintha ott lenne bennünk minden út, és egyszerre járnánk őket. Közös pontunk az erdő. Lichter Péter a 2017-es Fagyott május című filmjéből remixelt absztrakt erdőfolyamot, melynek képszövevényben Horváth Ádám Márton a hosszú erdei séták és túrázások hangulatait ragadja meg különböző zenei motívumokkal és hangokkal. Hallgass bele!