Egyéb

Discovering Barcelona - Hogyan kezdj bele egy közösségi lakhatási projektbe?

Online nézhető ONLINE
2021. április 27. (kedd) 18:00 - 19:30
Ingyenes

“Cohousing … Tetszik az ötlet, de hogyan csináljam?” Gyakori kérdés a cohousing szó hallatán. Ha téged is érdekel a válasz, akkor csatlakozz az ingyenes online eseményhez.
Magyarországon a cohousing nem elterjedt fogalom és nehéz első kézből praktikus információkat szerezni. Ezen szeretne segíteni a CoHousing Budapest Egyesület. Hogyan alakult ki a közösség? Hogyan kezelik a mindennapi konfliktusokat? Mik voltak a főbb nehézségek? Hogyan támogathatja őket az Önkormányzat?
A CoHousing Budapest Egyesület folytatja tavaly indult eseménysorozatát. Ebben a részben Adriá Garcia osztja meg tapasztalatait egyenesen Barcelonából.
Adrià Garcia i Mateu designer és aktivista, főként olyan társadalmat formáló projektekkel foglalkozik, amik egy demokratikusabb világot építenek. A Holon tanácsadó kollektíva alapítója, ami a társadalmi átalakulásokat segíti különböző tervezési módszertanokkal. A kollektíva stratégiai- és szolgáltatás tervezésen alapuló készségekkel és sok tapasztalattal rendelkezik. Olyan szervezetekkel dolgoztak együtt, mint az Interface Inc., az ENSZ Környezetvédelmi Hivatala vagy a La Borda SCCL.
A Holon támogatta a La Borda cohousing projektet is, mely a Barcelónában úttörő, megosztott tulajdonú lakásszövetkezetként működik. A projekt célja, hogy élénkebb és fenntarthatóbb életmódot teremtsenek közösségükben a közös mindennapi élet gyakorlatainak kialakításával.
Kedden este Adriá előadásával kezdenek, és gyűjtsétek a kérdéseket - az előadó igyekszik majd mindenre válaszolni!