Keddi programajánló

Vedd fel a legszebb szép ruhád! Ami eddig a szekrényben csücsült. És indulás kiállításra, koncertre, színházba!

A Város Árnyéka

KÉK - Kortárs Építészeti Központ, június 1., 17:00

A város, az egyén és a társadalom viszonyát, valamint interakcióját fejti ki Asztalos Zsolt, Csizik Balázs, Hámos Gusztáv, Katja Pratschke, Kulcsár Géza és Szabó Kristóf KristofLab alkotásaiból összeállított kiállítás.


Elektromosság, és ami mögötte van - Elektromosság

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem), június 1., 12:00

Az előadók megmutatják, mitől lesz veszélyes az elektromos áram, hogyan lehet gigászi feszültséget veszély nélkül megtapasztalni, és miként függ össze az elektromosság és mágnesesség.


A fagy birodalma - Hőtan

Csodák Palotája - CSOPA (Öveges terem)

Izgalmas kísérlet bemutató keretében a fagy birodalmába kalauzolnak el benneteket. Látványos jelenségeken keresztül tapasztalhatod meg milyen extrém hőmérsékletek uralkodnak a világunkban, és ezeket hogyan lehet megszelídíteni. Megvizsgálhatjátok azt is, miként viselkednek az élő szervezetek ilyen körülmények között.


Kiscelli Park - Vadregényes kastélykert. Szabadtéri kiállítás - Megnyitó

Kiscelli Múzeum, június 1., 17:00

Az Év Múzeuma 2021 díjra jelölt Kiscelli Múzeum szabadtéri kiállítása ennek a környéknek a történetét mutatja be a még fellelhető emlékek segítségével, valamint az egykor itt álló épületek helyének feltérképezésével.


Truesounds Music Tuesday Madness

A38, június 1., 17:00

A DJ pultban random sorsolás alapján a Truesounds Music, de előfordulhat, hogy meglepetés vendégek is benéznek majd a buliba.


Határvidék – Beavató tárlatvezetés Halász Dániellel

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, június 1., 18:00

A tárlatvezetésen Halász Dániel fotográfus, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2019-es nyertese elmeséli, hogyan készült a Budapest közigazgatási és mentális határait ábrázoló fotósorozata; miben más mindez, mint egy városhatármenti túra; és hogy milyen izgalmas háttértörténetek kapcsolódnak az olyan helyszínekhez, mint a kisállattemető vagy a repülőtér.
5. Háború utáni és kortárs művek aukciója


5. Háború utáni és kortárs művek aukciója

Budapest Kongresszusi Központ, június 1., 18:00

A Kortárs aukció kiemelkedő darabja Keserü Ilona Marylin és a tenger című műve, azonnal szembetűnik a művész jellegzetes kézjegye. A sírkő motívumokból képzett hullám egészében hatja át a képet, a hetvenes évek ceruzarajzait idéző vonalkázások felborzolják és megmozgatják a felületet.


Nyáresti Muzsika - az AlisAdam PianoDuo hangversenye

Országos Idegennyelvű Könyvtár, június 1., 18:00

A zongoraduó 2016 szeptemberében alakult Budapesten. Repertoárja nagyon széleskörű. A klasszikus művektől a romantika zenéjén át egészen a kortárs négy kézre és két zongorára írt kompozíciókig megtalálható sok ismert és kevésbé ismert alkotás.

 

Boeing, Boeing - Leszállás Párizsban

Thália Színház, június 1., 19:00

Bernard (Pindroch Csaba), a felkapott francia építész minden férfi számára irigylésre méltó életet él. Nem csak Párizs gyönyörű látképe hever a lába előtt, de a világ óriás légitársaságainak álomszép légiutas-kísérői (Schell Judit, Gubás Gabi, Tóth Eszter) is az ő ágyában landolnak.


Bálint János (fuvola), Csáki András (gitár)

Magyar Rádió Márványterme, június 1., 19:00

Valószínűleg ez az utolsó alkalmak egyike, amikor élő koncertet lehet hallgatni a Márványteremben!


Diplomácia

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

A 20. századi európai történelem egyik legtitokzatosabb története: hogyan menekült meg a meggyötört, összetört Párizs 1944-ben Hitler bosszújától. A Diplomácia feszült lélektani krimi, mely a mindannyiunk számára egyik legégetőbb kérdést járja körül: mit jelent helyesen és emberhez méltóan dönteni az életben.


Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló estje

Dumaszínház, június 1., 19:30

Ibicsoki Zoltán, meteorbecsapódás-emlékhely, gesztenyével megdobált menyasszony, toló uszály, szotyi-vonal. Aki szereti a stand-up comedy műfaját, annak az előző kifejezések olvastán minden bizonnyal beugrik a Dumaszínház egyik legnépszerűbb humoristájának neve.


Kortárs szerzők az A38 Hajón: Cserna-Szabó András

A38., június 1., 20:00

„Le a gáztűzhellyel, a sütővel, a fritőzzel! Ki a magyar vendéglők teraszára a bográcsot, a fát, a faszenet, a kemencét, a grillrácsot!” - Cserna-Szabó Andrással nyitja a nyári szezont a kortárs-széria, a József Attila-díjas író-újságíróval Horváth László Imre beszélget a fedélzeten.


Kétpeti folkkocsma

Pótkulcs, június 1., 20:00

A megjelent rendeletek lehetővé teszik, hogy ismét a Kétpeti vonós folkkocsmában töltsétek az estét. Muzsikál Hajas Péter hegedűn, Terenyei Péter brácsákon és Zsikai László nagybőgőn.

Idők folyamán

Online, június 1., 20:30

Három korszak, három női sors olvad össze egyetlen történetté az idők folyamán... 1941 egy írónő vízbe öli magát, így próbál meg menekülni súlyos depressziójától. 1951 egy depressziós anya reggeli készülődését látjuk. Napjainkban egy nő esti partit szervez. Az előadás az Órak című film nyomán készül.


Cseh Péter Quintet

Budapest Jazz Club, június 1., 20:30

A Cseh Péter Quintet egy 2019 novemberében alakult jazzformáció. Tagjai mindannyian aktív részesesi a hazai jazzéletnek. Közösen létrehozott zenéjük leginkább modern mainstream jazznek aposztrofálható. Műsorukban Péter saját kompozíciói mellett olyan művészek világát próbálják megeleveníteni, mint Pat Metheny, Kurt Rosenwinkel vagy Michael Brecker.