Ked(d)vcsináló

"A munkának vége, kijössz a gyárból...", és szórakozni támad kedved, csak pörgesd végig ajánlónkat, hogy megtaláld a legjobb programot! Jó szórakozást!

Az ember tragédiája

Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, január 25., 16:00

Madách Imre nagylélegzetű drámai költeménye a gimnazisták kötelező olvasmánya. A Kolibri Színház előadása nem csak őket, de a kicsivel fiatalabbakat és az idősebbeket is megszólítja. Az alkotók a szöveg hiteles tolmácsolása mellett arra törekszenek, hogy az újszerű színpadi megoldások, a digitális látványvilág és az interaktivitás révén minden korosztály maradandó élménnyel gazdagodjon, megtalálja a mű számára legfontosabb üzenetét.


Fonó Session: Vonós Örömzene

Fonó Budai Zeneház, január 24., 16:30

A Fonó Session sorozat kötetlen közösségi örömzenélésre ad lehetőséget hétköznap esténként. Kezdő és haladó zenészek, zenekedvelők, érdeklődők egyaránt csatlakozhatnak hangszerrel vagy a nélkül.


A műgyűjtés szenvedélye - Válogatás a Millot-Durrenberger gyűjteményből

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, január 25., 18:00

A francia műgyűjtő, Madeleine Millot-Durrenberger az 1980-as évek óta gyűjt fotográfiákat. Kollekciójában a legnagyobb fotográfusok munkáit találhatók, mint például Berenice Abbott, Manuel Àlvarez Bravo, John Baldessari, Sophie Calle, Henri Cartier-Bresson, Masao Yamamoto, Duane Michals, Joseph Sudek, Joel-Peter Witkin.


Isten, haza, család

Kamra, január 25., 18:00

Miért tört ki a háború? Van egy nullpont, ahol még megváltoztatható a történet, vagy mindennek úgy kell lennie, ahogy a jóslatok mondják? Igazak-e a jóslatok és az átkok, vagy pont azzal teljesítjük be őket, hogy önmagunk felmentéseképp rájuk hivatkozunk? Egyáltalán, mondhatjuk-e bármire, hogy igaz?


Gengszter nagyi

Budapest Bábszínház - Ország Lili stúdió, január 25., 18:00

David Walliams kortárs angol író kiskamaszoknak szóló regényeiben olyan társadalmi-emberi kérdéseket, problémákat jár körül, mint a kitaszítottság, a kívülállás, a különbözőség elfogadása vagy elutasítása. A Gengszter nagyi főhősei egy unalmasnak látszó, a családja által elhanyagolt öregasszony és 11 éves unokája, az önbizalomhiánnyal küszködő Ben.

 

Az utolsó metró

Francia Intézet, január 25., 18:30

A film a németek megszállta Párizsban játszódik. Marion Steiner színésznő átvette zsidó férjétől a Montmartre színház igazgatását. Mindenki azt hiszi, hogy a férj Dél-Amerikába menekült, valójában a színház pincéjében rejtőzködik. Marion élelemmel látja el, ő viszont pontos utasításokat ad, hogy miként rendezze a színház új bemutatóját.


Kép és kultusz- Szinyei Merse Pál művészete | Múzeum Flow- Online tárlatvezetés

Online, január 25., 19:00

A Kép és kultusz című kiállítás a magyar képzőművészet egyik legnagyobb hatású mesterének, a 19. századi magyar festészet egyik legjelentősebb alakjának, Szinyei Merse Pálnak az életművét mutatja be. A mintegy 120 művet felvonultató tárlat kép és kultusz összefüggéseit vizsgálja Szinyei életművében. A kiállítás Szinyei fő műveit magyar és nemzetközi – elsősorban osztrák, német és francia – kontextusban, az egykorú rokon törekvések és tematikus összefüggések tükrében mutatja be.


Mandragóra

Eötvös10 Művelődési Ház, január 25., 19:00

Machiavelli 1513-ban írta világhírű színművét, az olasz reneszánsz legjobb vígjátékát, a Mandragórát. A történet Boccaccio novelláira emlékeztet: egy nagyvilági ifjúnak megtetszik az öregedő és együgyű Nicia mester szép és erényes felesége. Orvosnak adja ki magát, a gyermekáldás után sóvárgó férj bizalmába férkőzik, s ravasz csellel – szinte a férj szeme láttára – elnyeri a hölgy szerelmét.


Búcsúkoncert

MU Színház, január 25., 19:00

Európai erózió. A közeljövő mindennapjaiból eltűnik a beszéd. Nincs miről, nincs kinek. De nincs megállás. Mindenki bejár dolgozni. Marad a monoton munkavégzés. Marad továbbá néhány kitörölhetetlen zenei motívum a levegőben, ami mégiscsak az életre emlékezetet. Így működik tovább az üzem azokkal, akik megmaradtak. Közben elkerülhetetlenül elfogy az idő.


Futótűz

Radnóti Színpad, január 25., 19:00

Wajdi Mouawad libanoni származású kanadai drámaíró és rendező. Nyolc éves volt, amikor a családja Kanadába menekült a libanoni háborúk elől ezzel összefüggésben a legfontosabb témák Mouawad munkásságában a történelmi traumák és azok családra gyakorolt hatásai. A kanadai szerző a kétezres évek közepén robbant be a nemzetközi színházi világba, Futótűz című darabjával pedig világhírűvé vált. A dráma számos színházi díjat elnyert, 2010-ben pedig film készült belőle, amelyet a legjobb idegen nyelvű alkotásért járó Oscar-díjra jelöltek.


Puskás, a musical

Erkel Színház, január 25., 19:00

A Puskás musical a legismertebb magyar ember - és minden idők egyik legnagyszerűbb futballcsapata, az Aranycsapat - történetét dolgozza fel és állít nekik méltó emléket! A színdarab teljes egészében valós eseményeken nyugszik és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik. A musical szereplői egykor létező emberek, minden, amit a színdarabban tesznek, a valóságban is úgy történt.


Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, vez.: Káli Gábor, km.: Várjon Dénes (zongora)

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), január 25., 19:00

Egy láttató erejű, színes zenei tabló, egy finom érzelmességgel átszőtt zongoraverseny és egy nemcsak címében táncos, egyszerre groteszk és túláradóan szenvedélyes, erőteljes zenekari kompozíció szerepel Káli Gábor és a Magyar Rádió Szimfonikus zenekarának műsorán.


Nemek és igenek

Centrál Színház, január 25., 19:00

Edward és Kitty igazi álompár. A férfi sikeres ügyvéd, az első gyerekük éppen csak megszületett, az új otthonuk pedig magazinba illően szép. Esténként házas és házasodni vágyó barátaik nevetésétől hangos a ház. A társaságból többen is éppen ugyanazon az ügyön dolgoznak, egy nemi erőszak tárgyalásán.


Borsos Kata hegedű DLA zárókoncertje

Zeneakadémia (Solti György Kamaraterem), január 25., 19:00

A „szabad művészetek doktora” fokozat megszerzéséhez a jelöltnek be kell mutatnia a szakterületén végzett önálló kutatómunka és az ehhez kapcsolódó alkotómunka eredményeit. A zeneművészet esetében mindez nem csak egy nívós disszertáció megírását jelenti, hanem egy magas színvonalú hangverseny létrejöttét is.


Hargitai András & Pfitzner Áron audiovizuális handpan koncert

Három Holló Kávéház, január 25., 19:30

Pfitzner Áron (Leap // Nautis) elektronikus zenei tevékenysége melletti ütőhangszeres előadásai nem teljesen ismeretlenek a közönség számára, sőt gyakran vegyíti is ezt a két világot egymással.
Most először hallhattok handpan szóló koncertet tőle, zenei előadását pedig Hargitai András (Banyek // Antenna Hungaria) videószintetizátoraival animálja és színesíti.


Csáth és démonai

Vígszínház - Háziszínpad, január 25., 19:30

Csáth életműve hol eltűnik, hol visszatér az irodalmi köztudatba. Az előadás eredeti levelekkel, naplóbejegyzésekkel, valamint Csáth irodalmi műveivel és zenéivel próbálja megidézni a nagyszerű polihisztor máig ható zsenijét.


Jazzköltészet

Jedermann kávézó, január 25., 20:00

A jazzköltészet lényege, hogy a zenész improvizál arra a versre, amit a költő előad. A zenész nem a versek között játszik, hanem a vers elhangzásával egy időben, a vers ritmusának megfelelően vagy azt ellenpontozva improvizál.