Kiderítették a Zodiákus gyilkos személyazonosságát

A több évtizedes rejtélyre független nyomozók csoportja jött rá. Évek óta foglalkoztak már az üggyel, ami a filmesek fantáziáját is régóta izgatja.

A korabeli sajtó által Zodiákusnak elnevezett pszichopata sorozatgyilkos véres rémtettei nagyrészt azért számítanak a szokásosnál is félelmetesebbnek még a mai Egyesült Államokban is, mert az illetőt sosem kapták el, és sosem sikerült megállapítani a személyazonosságát. Most azonban kifejezetten erre szakosodott független nyomozók, a Case Breakers (Felderítők) csapata rájött a titokra.

A Case Breakers elhivatott tagjai szerint a Zodiákus gyilkos neve Gary Francis Poste, akiről a csoport úgy gondolja: nemcsak Észak-Kaliforniában vezette meg sikeresen az utána nyomozó hatóságokat, de a Zodiákus vadászterületétől több száz kilométerre is gyilkolt.

A gond csak azt, hogy Poste 2018-ban meghalt,

így sosem lehet már megvádolni az általa elkövetett gyilkosságok miatt – vagy akár csak kikérdezni a témában.

Robert Downey Jr. és Jake Gyllenhaal David Fincher A Zodiákus című filmjében. Forrás: InterCom


A Case Breakers egyébként közel sem amatőrökből áll: egykori katonai hírszerzők, újságírók és korábban a hivatalos igazságszolgáltatás területén dolgozó nyomozók a tagjai, akik a mostani eredménnyel kapcsolatban nagyon biztosak a dolgukban.

Törvényszéki bizonyítékok és Poste sötétkamrájából származó fotók alapján dolgoztak, és minden nyom arra utalt, hogy ez a férfi volt a gyilkos.

Egy korábban sosem látott fotón például Poste homlokán a Zodiákusról készített fantomképpel teljesen megegyező sebeket találtak, ezenkívül azt is állítják, hogy a férfi teljes nevének a betűit kiszedve az általa írt egyik titokzatos levélből (a gyilkos rendszeresen küldött üzeneteket az újságoknak), feltárult annak valódi, rejtett jelentése. Az ügyben korábban eljáró San Franciscó-i Rendőrség nem kommentálta a csapat által közzétett információt, mivel folyamatban lévő ügyek potenciális gyanúsítottjairól nem nyilatkozhatnak – és a Zodiákus Gyilkos ügyét még mindig nem zárták le.


(via MovieWeb)