Kurt Russell ufót látott 1997-ben

És ez nem a Pataky Attila-féle őrület - az egyik leghíresebb ufójelenségnek Russell is tanúja volt.

1997. március 13-án több száz, talán több ezer ember látott rejtélyes fényeket az arizoniai Phoenix egén. Két különböző fajta jelenséget észleltek - az egyikről később kiderült, hogy az egyik a gyakorlatozó légierő gépeinek felvillanásai voltak, ám a másikra azóta sem találtak magyarázatot. Ez több fénypontból álló, mintegy focipálya méretű, szabályos V-alakú formáció volt, amelyek tökéletesen stabilan mozogtak egymáshoz képest. Teljesen hangtalanul közlekedtek, és valószínűleg egy azon objektumhoz tartozhatott mind, mert kitakarták a csillagokat.

Mindezt Fifa Symington kormányzó is észlelte. Nyilatkozataiban nevetségesnek találta a fények idegen eredetét, ám évekkel később, amikor hasonló megmagyarázhatatlan jelenséggel találkozott, erősen elbizonytalanodott.

Kurt Russel a BBC műsorában mesélte el, hogy aznap este ő is látta a jelenséget. Épp a fiát vitte kisrepülőgépén a barátnőjéhez, amikor a phoenixi repülőtér felett észrevették a szabályos alakzatban közlekedő fényeket (ő hatról beszélt). Russelnek fogalma sem volt, mi lehetett, majd elsőként a szemtanúk közül, jelentette a repülésirányítóknak. Később nem sokat foglalkozott ezzel, csak évekkel később, amikor egyszer épp akkor ért haza, amikor az élettársa, Goldie Hawn épp Spielberg ufós filmjét, a Harmadik típusú találkozásokat nézte.