Kutyaszálló

A Kutyaszálló egy tipikus gyerekfilm egy árva testvérpárról, Andiről és Bruce-ról és Bernie-ről, a szociális munkásról. No meg rengeteg kutyáról, amint próbálják megtalálni igazi családjukat.

A történet és maga a film is elég klasszikus, nem hasonlít a modern gyerekfilmekre. Alig van benne speciális effekt és minden valódi, a kutyák is!

Engem leginkább a Tini Nindzsa Teknőcök 2-re emlékeztetett, amikor a teknőcök a régi New York-i metróban találnak egy teljesen jól berendezett metrószerelvényt teljes áramellátással. Itt is hasonló a helyzet, amikor egy elhagyatott luxushotelre lelnek a gyerekek, ahova kutyájukat, Pénteket rejtenék a bolond nevelőszülők elől. Felnőtt szemmel kicsit furcsa, de gyerekként mindig is egy ilyen rejtett helyről álmodtam.

A szállót lassan megtöltik a kutyák és Bruce (Jake T. Austin) kütyüinek köszönhetően minden gördülékenyen megy, míg csak...

A történetet nem érdemes kritizálni, nekünk felnőtteknek nagyon gyengécske, de a gyerekeknek tetszeni fog. Ráadásul láthatjuk, amint Bernie (Don Cheadle) szociális munkás jelvénye felmutatásával megállt parancsol a rendőröknek és a sintérnek, mintha az egyesült államok elnöke lenne.

A filmbe feltűnik Lisa Kudrow (Jóbarátok, Phoebe) de tehetségét most nem tudja igazán kibontakoztatni, túl műre sikerült a karaktere. Jóbarátok rajongóknak kimondottan káros. Hasonlóan gyengének találtam Emma Roberts (Andi) szereplését is, aki leginkább kinézetével és hírnevével tudja majd lenyűgözni a fiatalabbakat.

A film főszereplői mégis a kutyák és be kell vallani ők teljesítenek legjobban, ahogyan saját egyéniségüket adják.

4/10 pont