Különleges, több fogásból álló halvacsorát készített Lázár Chef a polányi Babérliget főzőiskolában. Az igazi békebeli kúria és a gyönyörű, remekül felszerelt konyha már önmagában is garantálta a jó hangulatot.
[img id=515319 instance=1 align=left img]A séfnek a halak és köretek elkészítésében azonban két remek színész, Pokorny Lia és Debreczeny Csaba is segítettek, akik nemcsak a főzésből, hanem a szórakoztatásból is kivették a részüket.
Hogy hogyan, az kiderül szombaton 17 órakor a TV Paprikán! Addig pedig – szó szerint – egy kis ízelítő a műsorból:
Vajban párolt lazacpisztráng
A hal gerincéről vékony pengéjű, éles késsel lefejtjük a húst, eltávolítjuk a bőrét és a pikkelyeket, felfele húzva kiszedjük a szálkákat is, megsózzuk, majd kisebb szeletekre vágjuk.
A felforrósított serpenyőbe belerakjuk a vajat, felforraljuk, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a megpirított babérleveleket.
[img id=515320 instance=1 align=right img] Azért, hogy ne tapadjanak le, a filéket azzal az oldalukkal lefele rakjuk a felforrósított vajba, amelyeken a bőr volt. Pár perc párolás után, amikor a halfilék széle már elkezd kifehéredni, megfordítjuk, majd hozzáadjuk a bort is. A halfiléket tálra rendezzük.
A visszamaradt vajhoz hozzáadjuk a póréhagymát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, hozzáadjuk a maradék vajat, és összefőzzük. Egy másik serpenyőbe olívaolajat öntünk, megvárjuk, amíg felforrósodik, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, az apróra vágott petrezselyemzöld maradékát, majd sózzuk és borsozzuk. A megpárolt halfiléket az ízes vajjal és a paradicsommal tálaljuk.