Leghétvégi ajánló

Kicsik és nagyok egyaránt megtalálják ma aszórakozásukat, nem mintha ez újdonság lenne, de mindig jó dolog. Meccsbox és barlangászás, úrhajó és nagymama zene. Ennyit a kicsikről. A nagyok meg meneteljetnek nézelődni és emlékezve is, hogy aztán mozizzanak és táncoljanak unásig. Nem semmi vasárnap!

Ismét VINTAGE GARÁZSVÁSÁR az udvarban. Szombaton és vasárnap is 10.00-18.00 óra között várnak az udvarban. A telepen belül kövesd a nyilakat! Egy baráti hangulatú, szabadtéri gyerek- és kutyafriendly garázsvásárra invitálnak, ahol irtó olcsón juthatsz szuper cuccokhoz.

Egy gyönyörű szecessziós lakótelep a budai hegyek között. Korábban épült, mint a Wekerle, könnyebben elérhető, mégis kevésbé ismert. Igen, ez a Bírák és Ügyészek Lakótelepe! A főváros legszebb és legrégebbi lakótelepét a Kissvábhegyen déli lejtőjére álmodta meg Árkay Aladár. Az egész telep egyetlen építész műve, akinek másik fő alkotása a közelben lévő Városmajori Jézus Szíve Templom is.

Vajon ki volt Henel comes, Mendel Jakab, Szerencsés Imre vagy Schulhof Izsák? Hol található a budavári zsidó közösség középkori rituális fürdője, a mikve és hol lehettek a zsinagógáik? Melyek voltak a budai zsidóság fénykorai, amikor tudásukkal és szorgalmukkal hozzájárultak a város gazdasági fejlődéséhez, szellemi és kulturális gyarapodásához, és melyek voltak várbéli történetük legsötétebb pillanatai, amikor az életük is veszélybe került?

Föld Napja a Pál-völgyi kőfejtőben

Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzata és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság közös Föld Napi rendezvénye idén is a megszokott helyen, a Pál-völgyi kőfejtőben várja a családokat. 

Mesék az űrhajókról - Vilmos egér a világűrben

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, április 24., 11:00

Vilmos egér egy kíváncsi fehér egérke, aki a Zsolnay Negyed kertjében lakott. Állandóan figyelte a bolygókat és a Holdat. Elhatározta, hogy felrepül a világűrbe, ezért meglátogatta a planetáriumot, ahol sok hasznos dolgot megtudott az űrutazásról. 

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, április 24., 11:00, 13:00, 15:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.  

Halász Judit új lemezével folytatja azt a missziót, amit évtizedekkel ezelőtt elkezdett: a magyar könnyűzene legjobbjainak megzenésítésével klasszikus és kortárs magyar költők verseit énekelve gyerekek és családok számára megszeretteti a magyar költészet legjavát. 

Nagy tisztelettel és szeretettel várnak titeket 2 év sajnálatos kihagyás után a budapesti Élet Menetén! Bíznak benne, hogy a pandémiai helyzet is addigra talán, ha el nem is tűnik, de megengedi, hogy ismét több ezren emlékezzenek és emlékeztessenek közösen. Április 24-én egy nyugodt és szép vasárnap délután ismét nagyon sokan együtt menetelhetnek Budapest utcáin, és egy nagyon különleges programmal is készülnek a szervezők. 

Minden vasárnap az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában!  

KOBUCI Nyitó Hét // Jazzmaraton // Tóth – Borbély – Dresch

Kobuci Kert, április 24., 18:00

Három ikonikus zenekar, a műfaj kvalitásos művészei és egy hosszú este a Kertben, amikor minden a jazzről szól! A nagysikerű első maraton után a népzene és a jazz metszeteit a szaxofonok világán át fókuszba helyezve, ÁPRILIS 24-én kerül megrendezésre a MÁSODIK JAZZMARATON, olyan világhírű alkotók közreműködésével, mint Tóth Viktor , Borbély Mihály és Dresch Mihály. 

Karamakate, a nagyhatalmú amazóniai sámán, törzsének utolsó képviselője a világtól elvonultan, a dzsungel mélyén él. A magány évtizedei chullachaqui-vá változtatták, olyan emberré, aki emlékek és érzelmek nélküli üres kéregként létezik. Életét azonban felrázza egy amerikai etnobotanikus érkezése, aki a Yakrunát, a szent varázsnövényt keresi, amely megtanít álmodni. Együtt indulnak Amazónia szívébe, és utazásuk során a múlt, a jelen és a jövő egybeolvad, Karamakate pedig lassan visszanyeri elveszett emlékeit. 

Remek dalok a város leghangulatosabb jazz kávézójában. 

Testközelben - Vad

Tabán mozi, április 24., 19:30

A Testközelben filmnapokkal a Goethe Intézet szintén a kamerák előtt és a kamerák mögött dolgozó nőkre szeretné irányítani a figyelmet.  

Az idén 30 éves Fusio Group egy különleges jubileumi koncerttel, valamint egy új albummal jelentkezik! A zenekar 2022. április 24-én tartja 30 éves jubileumi, és lemezbemutató nagykoncertjét a Trafóban. A sorban nyolcadik, XXX című albumuk ezen a koncerten debütál, majd ezt követően országos koncertsorozatra indulnak. A koncert sok meglepetést tartogat majd, semmiképp sem érdemes kihagyni e különleges és rendhagyó alkalmat!