#locsolkodjotthon! és persze #maradjotthon, #szórakozotthon!

Háttér a virtuális locsolkodáshoz. Fogadjátok szeretettel a PORT.hu húsvéthétfői programajánlóját.

Határtalan Húsvét | Online Húsvét a Skanzennel

április 13., 08:00

A szentendrei Skanzen egyik legnépszerűbb és sok éves hagyományra visszatekintő eseménye a húsvéti fesztivál. Az idei évben azonban a járvány okozta rendkívüli helyzet miatt a múzeum is zárva tart. A Skanzen Húsvét látogatói azonban nem maradnak programok nélkül, ezen az ünnepi hétvégén a múzeum a közösségi média csatornáján tartja meg a rendezvényt, így segítve az otthon töltött idő alatt az ünnepre hangolódást.

Milka húsvéti tojáskereső

április 13., egész nap

Tudtátok, hogy a gyerekek már a 17. század óta kutatnak tojások után a fűben? És hogy még Magyarországon sem teljesen ismeretlen ez a hagyomány? Mivel ez a szokás magában hordozza a közös kalandokat és nevetéseket, a Milka idén húsvétkor minden gyermeket játékra invtitál! A babona szerint a húsvéti nyúl ilyenkor tojásokat és más finomságokat rejt el, szóval kedves gyerekek és kedves szülők, induljon a felfedezés! A TojásKeresőnek köszönhetően felejthetetlen szórakozásban lesz része az egész családnak és az összes pajtásnak! Készülődjetek együtt, itt mindent megtaláltok egy helyen, hogy teljes legyen az élmény! Most már tényleg semmi nem állhat az utatokba, hogy ez a húsvét minden eddigit felülmúljon!

Ferenc pápa megmondja - könyvbemutató Beer Miklós püspökkel

április 13., 16

„Egy igazi rocksztár! Őszinte jelenlétével megtölti a teret.” Sting
„Az a helyzet, hogy én nem vagyok katolikus. Soha nem éreztem semmit a pápák iránt, de ezt a fickót kedvelem!” Russel Crowe

Húsvéthétfőn egy rendkívüli könyvbemutatón vehettek részt. Nyáry Krisztián beszélgetőtársa a karanténban Beer Miklós püspök úr lesz, aki Király Levente “megmondja” sorozatának új könyvét mutatja be. A könyvbemutató élőben követhető a Líra Könyv facebook oldalon!

Búgócsiga Muzsika online

április 13., 18:30

Töreky Zsuzsi zenepedagógus, és nem mellesleg az Aranykapu Gyermekzenekar alapító tagja, hétfőn és pénteken 18.30-tól várja a kisgyermekes családokat Facebook-oldalán.  A játszani, énekelni, mondókázni vágyó gyerekek élőben követhetik Kerekítő manó történeteit, hallgathatnak népdalokat, nézhetnek diafilmet, de lesz mozgás és zongorajáték is.

Mahler: II. („Feltámadás”) szimfónia - Fischer, Karg, Kulman

április 13., 19:45

„Miért létezünk? Ez az általam feltett, és a Másodikomban megválaszolni óhajtott legnagyobb emberi kérdés” – írja Mahler programként. Fischer veszi a bátorságot, és a kérdés helyett azt kiáltja: Mert létezünk! (Magyar Narancs, 2018/20.)

Pandémia Akadémia - Honthy Hanna, Róth Miksa és a rablókávéház

április 13., 20:00

"Érdekes, kevéssé ismert dolgokról fogunk szólni. Máskor digitális flash mobot vagy épp otthoni gyerekprogramot javaslunk. Tíz percig együtt leszünk azokkal, akik pandémia idején is hisznek a kultúra hasznában, erejében és tudják, hogy a kultúra nemzeti alap. Ha Te is közénk tartozol, szeretettel várunk a Róth Miksa pandémia akadémián a facebook.com/rothmiksaemlekhaz/ oldalon! (És szólj a nagyinak, nincs egyedül, nézze ő is!)"

Monday Concerts live on Staatsoper.TV

április 13., 20:15

A hétfői koncertek programja vokális és kamarazenei művekből valamint balettek részleteiből áll össze. A Bayerisches Staatsorchester zenészei, a Bayerisches Staatsballett táncosai és a Staatsoperben fellépő művészek - Julia Fischer (hegedű), Hanna-Elisabeth Müller (szoprán), Christian Gerhaher (bariton), Gerold Huber (zongorista), Jonas Kaufmann (tenor), Michael Nagy (bariton), Tareq Nazmi (basszus) - produkcióit láthatjuk.

Dubioza Kolektiv Quarantine Show

április 13., 20:30

A 2003-ban Szarajevóban alakult Dubioza Kolektiv messzeföldön híres arról, hogy ahol megjelennek, ott ember lába nem marad mozdulatlan. A bosnyák zenekar a balkáni népzenét vegyíti a legkülönfélébb stílusokkal a hip-hoptól kezdve a punkon át egészen a reggae-ig, mindezt elektronikus zenei elemekkel bolondítva.