Masszázs, rövidfilmek, Bauhaus 100, divat és még sok minden más vár ránk a hétvégén!

Ezen a hétvégén olyan sok a jó program, hogy csak győzzünk válogatni belőle. Ehhez egy kis segítséget nyújt az alábbi gyűjtésünk.

Budapest Fashion Pop-up – Szimpla Kert, március 30. 12h


Képzelj el egy olyan rendezvény sorozatot, ahol mindig friss, mindig új, mindig más fashion témákat dolgozunk fel. Ahol konkrét cél, hogy tágabb körben ismertebbek legyenek a magyar tervezők nem csak itthon, de más országokban is. Menj el, és adj magadnak egy lehetőséget a beleszeretésre, a saját stílusodhoz illeszkedésre, a kiteljesülésre, mert nem a divat határoz meg Téged, hanem eszközt ad a kezedbe, amivel képviselhet, kiemelhet Téged minden pillanatban, kedvben, életszakaszban.

Budapest Central European Fashion Week - Várkert Bazár, március 29-31.

Március 29-31. között újra készülhetünk a Várkert Bazárban felállított kifutókra: jön a Budapest Central European Fashion Week, a 2019 / 20-as őszi-téli kollekciókkal. A Közép-Európai régió egyik legnívósabb divateseményére a szervezők sok újdonsággal, a város több pontját érintő side eventekkel, tematikus kiállításokkal, workshopokkal, shopping- és koktélpartykkal készülnek, de nagy hangsúlyt fektetnek a hazai és nemzetközi tervezőkre, fiatal tehetségekre, valamint az erős szakmai jelenlétre.

 

III. Érintés Fesztivál - AUM Jógaközpont, március 30-31.

A MASSZÁZS kikapcsol, ellazít, megszabadít a fájdalomtól, gyógyít, ...
MÁRCIUS 30-31-én az Érintés Fesztiválon sokféle fajtáját, dimenzióját megtapasztalhatod, kipróbálhatod, mint a thai masszázs, a Lomi Lomi, a tantra masszázs vagy a MA-URI Bodywork. Ezen a 2 napos fesztiválon megismerkedhetsz különböző masszázs technikákkal, megtapasztalhatod a mozgásban rejlő önismereti lehetőségeket, és előadásokon tudhatod meg az érintés titkait…
Workshopok keretében fejlesztheted eddigi tudásod, laikusként pedig akár elsajátíthatsz néhány egyszerű és hatékony praktikát.

Terrarisztikai Börze 2019. Terra-Akva Terrarisztikai és Akvarisztikai Börze – Groupama Aréna, március 31. 10-16h


A börze nem csak a nézelődésre, vásárlásra ad lehetőséget, hanem, hogy első kézből kaphassanak szakszerű információt a kiszemelt kisállatokról az Őket legjobban ismerő tenyésztőktől a tartásukat, gondozásukat illetően. Ezt fogják segíteni a szakmai előadások is. Az állatvédelemmel foglalkozó szervezetek, pedig felhívják a látogatók figyelmet, a felelős állattartás rejtelmeire, valamint oktató feladatokkal várják a gyermekeket!

Vasárnapi séta a Károlyi-palotában – Petőfi Irodalmi Múzeum, március 31. 15h


Március utolsó vasárnapján ismét megnyílik a Károlyi-palota. A vezetés során vendégeink megismerhetik a klasszicista palota és az egyik leghíresebb magyar főnemesi család, a Károlyiak évszázadokat átívelő történetét.

Máté Bence: Vértelen vadászat - természetfotók kulisszatitkai a világ körül – Budapest Kongresszusi Központ, március 31. 18h


A világhírű természetfotós, Máté Bence előadása a Budapesti Kongresszusi Központban! Mi történt a piros Zsigulis sráccal, aki közel tíz éve, „a láthatatlan madárfotós” néven vált ismertté a Spektrum tévécsatornán? Aki kíváncsi, miként lett egy pusztaszeri „problémás” diákból a világ legsikeresebb természetfotósa, ne mulassza el ezt a szórakoztató előadást.

Bauhaus 100. A zseniális kísérletező: Moholy-Nagy László fotográfiái - Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház, március 27. - május 12.


A Mai Manó Ház Moholy-Nagy László fotográfiáinak bemutatásával ünnepli a Bauhaus centenáriumát, az intézményét, melyben Moholy-Nagy László „legfiatalabb professzorként” felkeltette a fotográfia iránti elméleti és gyakorlati érdeklődést. A Magyar Fotográfiai Múzeumban őrzött fotókollekció most először lesz látható Budapesten, a Mai Manó Házban.

BAUHAUS 100 “Absztrakt revü” - Magyar Nemzeti Múzeum, március 28. - július 28.


A modern művészet egyik bölcsőjének számító németországi főiskola alapításának 100. évfordulója alkalmából mutatja be a Magyar Nemzeti Galéria Weininger Andor kiállítását. Az anyagot abból a 80 művet és több mint 80 vázlatot, tervet tartalmazó kollekcióból válogattuk, mely a művészről elnevezett Alapítvány adományaként Bajkay Éva kutatásai, kapcsolatai révén került a múzeumba.

Lakás 2019. Országos Kiállítás - Millenáris (B csarnok), március 29-31.


TALÁLD MEG ÁLMAID OTTHONÁT TE IS A LAKÁS KIÁLLÍTÁSON! Lakást vagy családi házat keresel? Új építésű ingatlan érdekel vagy inkább használt lakásba költöznél? Nézd meg 2019 új projektjeit és fejlesztéseit és válogass kedvedre a használt lakások közül 2019 tavaszán a LAKÁS 2019 KIÁLLÍTÁSON a Millenárison március 29-31. között.

7. Friss Hús Rövidfilmfesztivál - Toldi mozi, március 25-31.


2019 márciusában hetedik alkalommal lesz Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A Friss Hús elsődleges célja a legújabb magyar és külföldi rövidfilmek bemutatása, valamint egy olyan szakmai fórum felépítése, ahol a visszajelzésre és párbeszédre vágyó alkotók egy nagyobb közönség előtt mutathatják meg filmjeiket. A vetítések rendre telt házasak, és jelentős szakmai és sajtóvisszhangot keltenek. A fesztivál évről évre növekvő látogatottsága bizonyítja, hogy a rövidfilmek széles körű érdeklődésre tartanak számot.

JELEN/LÉT Nemzetiségi Színházi Fesztivál – Nemzeti Színház, március 25-30.


A Magyarországi Szerb Színház kezdeményezésére és a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség szakmai támogatásával 2019. március 25-30. között rendezik meg a hazai nemzetiségi színjátszás seregszemléjét, az V. Jelen/Lét Fesztivált. A Fesztivál kiváló lehetőség arra, hogy a nemzetiségi színházak képviselői újra együtt legyenek és megmutatkozhassanak a nagyközönség, a szakma előtt. A rendezvény célja, hogy ösztönözze, támogassa és fejlessze a magyarországi nemzetiségek anyanyelvű színjátszását, elősegítse kapcsolataik építését: egymás között, a magyar színházi szakmával és nemzetközi téren is. A JELEN/LÉT Fesztivál egyben lehetőséget nyújt arra, hogy a nemzetiségi színjátszás a “saját” nemzetiségi közönségen túl a nagyobb nyilvánosság előtt is bemutatkozzon, elfogadottá váljon.