Matt Damon szörnyek ellen építi fel a kínai nagy falat

Ütős előzetest kapott a Legendary Pictures kínai pénzből forgatott látványfantasyje, a The Great Wall.

A 10 évvel ezelőtt még a Warnerrel, ma már a Universal stúdióval közösködő Legendary Pictures még 2011-ben kapott egy jelentősebb kínai tőkeinjekciót azért, hogy a Legendary East nevű, hongkongi leányvállalata direkt olyan hollywoodi stílusú blockbustereket készítsen, amit imádni fog a kínai moziközönség. A közös vállalkozásnak most érett be a gyümölcse: elkészült a The Great Wall című, kosztümös történelmi fantasy, amiben a sok ázsiai színész között a hófehér bőrű Matt Damon vezetésével építik meg a kínai nagy falat - a Mennyei Birodalomra rontó szörnyetegek ellen. Íme a látványos trailer:

Matt Damonon kívül persze jó pénzért elvállalta a kínai haknit Willem Dafoe is, valamint a Trónok harca egyik közönségkedvenc sztárja, Pedro Pascal. A rendező a Hőst és A repülő tőrök klánját is jegyző Yimou Zhang, a forgatókönyvírók között viszont ott van Mel Brooks fia, a Z világháború című bestseller regény szerzője, Max Brooks, Tony Gilroy, akivel Matt Damon már a Bourne-filmeken is együtt dolgozott, és Marshall Herskovitz, aki Az utolsó szamurájban már egyszer eljátszotta azt a dramaturgiai húzást, hogy fehér embert tett meg egy Ázsiában játszódó, látványos harcművészfilm főszereplőjének.

mattdamon.jpg

A CGI látványvilág pedig George Lucas régi trükkgyárának, a Disney-hez átkerült Industrial Light & Magicnek a munkája. A film kínai premierje idén decemberben lesz, magyarországi bemutatóról egyelőre nincs hír. (via Cinemablend)