Még 10 színész, akiről nem is tudtad, hogy zenész is

Vannak olyan sztárok, akik nem elégednek meg a mozivászonnal vagy a színpaddal, a zenei énjüket is ki akarják élni.

Június 21-én, a Zene Ünnepén bemutattunk 10 olyan színészt, akik popsztárként is kipróbálták magukat. Itt a folytatás!

Michael Shannon

 

A marcona karaktereiről és a Trump-ellenes kirohanásairól ismert kiváló színész a Corporal nevű indie rock banda tagja. 2010-ben megjelent azonos című albumukra felkerült egy "Obama" című dal is, amellyel az elnök újraválasztását akarták támogatni.

Kevin Bacon

Kevin Bacon a saját testvérével, Michaellel alapított egy country és folk rock együttest. A névválasztást nem gondolták túl, The Bacon Brothers-nek hívják magukat (bár van még 4, nem Bacon családba tartozó tagja is a bandának), és az 1995-ös indulásuk óta már 10 albumot adtak ki, a legutóbbit tavaly nyáron.

Jamie Foxx



Foxx kimagasló muzikalitását a moziba járók is ismerik, elvégre még Oscart is kapott Ray Charles megformálásáért a Ray című életrajzi filmben, de önálló zenei munkássága is figyelemre méltó. Öt R&B albuma jelent meg, és ő vokálozik például Kanye West Gold Digger című slágerében is.


Jason Schwartzman

Wes Anderson egyik kedvenc színésze és az Író és kamuhős főszereplője komolyan gondolja a zenélést. Ő volt a Phantom Planet nevű együttes dobosa 2003-ig, 2006-ban pedig indított egy szólóprojektet Coconut Records néven. Többek közt az Író és kamuhős főcímzenéjét is ő szerezte a Coconut Records égisze alatt.

Jeff Bridges



Jeff Bridges a 2009-es Őrült szívben egy countryénekest alakított (Oscart is kapott érte), de azt nem kellett eljátszania, hogy tud énekelni és gitározni, mert már 2000-ben megjelent az első albuma, a Be Here Soon, amit azóta még két másik követett.

Jack Black

Aki csak egyszer is hallotta énekelni Jack Blacket (mondjuk az Instagramján, ahol fullba tolja az őrültet), az tudja, hogy őstehetség. Még mielőtt színészként befutott volna, ő volt a Tenacious D nevű vicces rockduó egyik fele, a befutása után pedig össze is hozott egy zenés vígjátékot (Tenacious D, avagy a kerek rockerek), amelyben többek közt a zenés életrajzi filmeket figurázták ki.

A duó azóta is aktív, eddig 4 albumot adtak ki, Black pedig 2015-ben begyűjtött egy Grammy-díjat is a „legjobb metal előadás” kategóriájában.

Hugh Laurie


A brit színész a filmjeiben is megvillantotta a zenei tehetségét, sőt még Dr. House-ként is, és két blues albumot is kiadott. A 2011-es Let Them Talk aranylemez lett az Egyesült Királyságban, a Didn't It Rain (2013) „csak” ezüst.

Cara Delevingne


Delevingne modellként kezdte, színészként folytatta és végül énekesnőként is kipróbálta magát. "Sonnentanz (Sun Don't Shine)" címmel rögzített egy duettet Will Heard jazzénekessel és közreműködött Pharrell Williams "CC the World" című számában, amelyet a Chanel rövidfilmjében, a Reincarnationben is felhasználtak. Szerepelt még a St. Vincent, a N.E.R.D., Machine Gun Kelly és Fiona Apple albumán, illetve a Her Smell című punkfilm soundtrackjén (és a filmben) is.

Bruce Willis

Willis már a Die Hard bemutatója előtt egy évvel, 1987-ben beindította a zenei karrierjét, akkor jelent meg The Return of Bruno című pop-blues albuma, rajta 9 feldolgozással és egy eredeti dallal. Második lemeze 1989-ben jelent meg, a harmadik és eddigi utolsó 2001-ben. Több filmje soundtrackjén is hallható, például a Hudson Hawkon, a Bérgyilkos a szomszédomon és a Fecsegő tipegőkön.

Jada Pinkett-Smith

Will Smith felesége a legendás rapper, Tupac Shakur közeli barátja volt, de az ő stílusa mégsem a rap lett, hanem a metál. A Wicked Wisdom nevű banda énekes-dalszerzője, és elmondása szerint nem volt könnyű elfogadtatnia magát a metálrajongókkal. Amikor meghívták az Ozzfestre fellépni, még halálos fenyegetéseket is kapott, de nem adta fel.

Rengeteget tanultam a metálból. A sikereim nagy része is annak köszönhető, hogy megtanultam nem félni.”

via: Cosmopolitan