Még 5 színész, aki saját magát írta ki a sorozatából

Még több megdöbbentő távozás.

Mindig meglepő egy ismert és közkedvelt karakter halála vagy másmilyen távozása egy sorozatból, de még meglepőbb, ha nem is a történet dramaturgiája adott rá okot, hanem a színész szerette volna otthagyni a szériát. Következzen újabb öt olyan eset, amikor maga a színész kérte, hogy írják ki a karakterét a sorozatból.

 

VIGYÁZAT, DURVA SPOILEREK!

 

David Duchovny – X-akták

Miután hét éven át nyomozott eredeti bestiák, rémemberek, kis zöld bogarak és földönkívüliek után, David Duchovny szögre akasztotta a zseblámpáját.

Egy olyan karakter, aki mindig hitt a természetfelettiben, a paranormális tevékenységekben, és abban, hogy az igazság odaát van, csak egyféleképpen távozhat a sorozatból: elrabolják a földönkívüliek.

A véglegesnek tűnő távozás ellenére Fox Mulder azért még párszor feltűnt a sorozatban a kilencedik évadig, majd a 2008-as második nagyfilmben (Hinni akarok) és a 2015-ben indított 10., illetve a 11. évadban is újra eljátszotta a figurát.

 

Dan Stevens – Downton Abbey

Ez a sorozat úgy működött, hogy miután kiderült, hogy sikeres, minden színész és színésznő hároméves szerződést kapott. A szerződés lejártakor újra leültek tárgyalni, vagy bárki elmehetett anélkül, hogy nehezteltek volna rá. Dan Stevens egyszer elmesélte, hogy

az, hogy karakterét, Matthew Crawley-t megölték a sorozatban, egy nehéz, de helyes döntés volt.

A színész ugyanis úgy érezte, hogy mást, többet szeretne csinálni, és ebben a Downton Abbey sajnos hátráltatta. A karakterét ugyan szerették a nézők, de mindennek véget kell vetni egyszer.

 

Steve Carell – Office

Bár Steve Carell számtalan filmben is szerepelt már, a legtöbben az Office című tévésorozatból ismerik, amit többek közt az ő karaktere, Michael Scott tett feledhetetlenné.

A hetedik évad után viszont Carell beadta a felmondását, hogy filmes karriert kezdhessen.

De nem ez volt az egyetlen oka, hogy távozott a sorozatból: elmondása szerint a szerződése amúgy is lejárt a hetedik évad után, és bár leültek tárgyalni a CBS-szel, a csatorna nem azt kínálta neki, amit szeretett volna (valószínűleg már megbánták azóta). Carell azért egy-két epizódban még visszatér később.

Korábbi cikkünk a témában

5 színész, aki saját magát írta ki a sorozatából

Ezeken a távozásokon mi is eléggé megdöbbentünk.

Tovább

 

Milo Ventimiglia – Szívek szállodája

A sorozat rajongóinak egyik legnehezebb pillanat az volt, mikor Rory (Alexis Bledel) és Jess (Milo Ventimiglia) szakított. Az igazság az, hogy Ventimiglia kész volt továbblépni, és távozni akart a sorozatból, ráadásul

az ő elképzelése az volt, hogy a karaktere meghal: mondjuk elüti egy busz, vagy valami hasonló borzalom történik vele.

Ám hiába lobbizott Jess halálért, az alkotók végül sokkal kegyesebb módszert választottak: a karaktert Phillybe költöztették. Ventimiglia azért még párszor visszatért a szerephez, mielőtt a sorozat végleg véget ért.

 

Shemar Moore – Gyilkos elmék

Miután több mint tíz évadon át alakította a kacér és munkamániás Derek Morgant a Gyilkos elmék című sorozatban, Shemar Moore készen állt rá, hogy otthagyja a viselkedéskutató részleget. A sorozatból távozó többi szereplővel ellentétben, neki nem volt összetűzése senkivel, nem viselte meg a történet, és a fizetés is jó volt: epizódonként 100 ezer dollárt kapott. A távozásának oka a legrégebbi tévés ok volt: egész egyszerűen

megunta a karaktert.

Ráadásul annyira lefoglalta a sorozat, hogy a családalapításra sem volt ideje, pedig nagyon vágyott rá.

 

(via DailyChoices)