Meghal a főhősnő az idei Star Wars-filmben?

Jyn Erso baljós végzetére utal az orosz Comic Conról kiszivárgott, vadonatúj Zsivány Egyes-moziplakát.

Először mindenki ügyes képmanipulációnak hitte az új Rogue One-plakát felbukkanását, de egyre több jel mutat arra, hogy a tengerparton elhagyott sisak tényleg a decemberben mozikba kerülő Star Wars-film, a Zsivány Egyes hivatalos orosz plakátja.

Amiből persze sok rajongó máris azt a következtetést vonta le, hogy szegény Jyn Erso (Felicity Jones) nem fogja megélni a történet végét, és hősi halált hal a Halálcsillag tervrajzának ellopásakor. Amiről persze mi már tudjuk, hogy majd a Felkelés első nagy győzelméhez vezet a galaktikus polgárháborúban. Ezen igazából nincs is mit csodálkozni, hiszen a Lucas-féle őstrilógiában soha nem említették meg, pontosan ki is juttatta el a terveket a Tantive IV hajónak, és a főparancsnokságon sem mutogattak egyetlen magas rangú, fiatal női vezetőt sem - Leia hercegnő kivételével.

Utólag tehát nincs sok értelme kitalálni egy erős női karaktert, aki valójában A Birodalom visszavág és A Jedi visszatér idején is a Felkelők oldalán harcolt. Hiszen ugye ha ilyen ügyes, akkor miért egy csomó bothan kémnek kellett meghalnia azért, hogy a Lázadók a második Halálcsillag terveit is megszerezzék, aztán jól felrobbantsák? Vezethette volna ő a pajzsgenerátor elleni támadást az Endoron, és így a Falconban ülő Han meg Csubi megint mehettek volna az X-szárnyúakkal a Halálcsillag ellen, mint a régi szép időkben.

Akármi is az igazság Jyn Erso sorsával kapcsolatban, leghamarabb idén decemberben tudjuk meg. Még az is lehet, hogy egyszerűen csak leesett a fejéről a sisakja, a rohamosztagosok zárótüzében már nem volt ideje visszaszaladni érte, és nincs is semmi szimbolikus üzenete a plakátnak, egyszerűen csak jól mutat a plázamozi falán. (via Movieweb)